Varmt ute, varmt inne

Gahhh vad det är varmt...fattar inte hur jag ska kunna somna i bastun som råder i mitt sovrum. Tänkte att jag skulle svalka mej på altanen en stund innan ja la mej men det var minsann ingen ide när det fortfarande är pötthett ute. 
Nu har jag kört två hela dagar alldeles själv ute på landsbygden å hej vad det går :) hittar alldeles utmärkt på småvägarna å njuter av de vackra vyerna och mina 31 grader i bilen. Men skam den som klagar på sommarvärmen...

Har varit på dåligt humör idag utan anledning. Hatar sådana dagar, dom där dagarna när man inte alls har lust att vara tjurig men är det ändå. När man försöker peppa upp sej eller åtminstonde komma på en anleding till varför man är grinig men det finns inte nån. Trots det har det varit en bra dag; jobbat, badat, fått pytte pytte-ägg av sara och fixat med GF-mantlarna med Lina hela kvällen.

Åh, btw. Fick mitt första lantbrevbärarfika igår också, sjukt nöjd :D
Lämnade massa paket till en gård och fick en tio minuters fikapaus med saft ock kaka av ett supergulligt par som tyckte så synd om mej som fick släpa på alla deras paket.






Första gången jag såg den här vägen tröstade  jag mej med att det fanns mindre och krokigare vägar än de vi åkte på. En timme senare på turen kom vi skumpande ner för just denna "väg".

     




Min påhittade verklighet

En del av mej går runt i en påhittad värld. I brist på information får man hitta på en egen verklighet, baserad på luft. Den påhittade verkligheten ändrar sej från dag till dag, lite beroende på dagsform. Det är ovissheten som gör den påhittade verkligheten olidlig. Dåliga dagar är det oerhört plågsamt, de dagar då man förutsätter det allra värsta. Lite bättre dagar är den påhittade verkligheten ganska spännande och utmanande. Sunda dagar skiter man i vilket.
Den riktiga verkligheten är antagligen nånstans där emellan, men jag vet inte om den än. 

i morron bär det av till värmland efter jobbet för en helg på Kummelön med hela tjocka släkten.
Sol vind och vatten.....mmmmm  


Äntligen lite sommar

Tänk att en timmes extra sömn på morgonen kan göra sån skillnad. I vanliga fall brukar jag behöva upp vid sex på sommarmornarna, men precis som det stod på schemat så börjar jag kl åtta. När jag kommer hem vid fyra vilar jag en liten sväng och sen kan jag faktiskt hålla mej vaken till elvasnåret :) Har varit sådär lagom kul vissa somrar när man däckar i två timmar på eftermiddagen å ändå måste lägga sej vid nio på kvällen för att pallra sej upp vid sex eller i värsta fall redan vid fem.

Har fått en snygg "postenbränna" redan...höger arm övanför armvecket och lite på höger ben, jämt ovanför knät. Riktigt hett...! Försöker jämna ut det med att powersola en halvtimme om dan mellan fyra och fem, men fan solen tar inge vidare då. idag när jag hade slocknat på mage ute i solen vaknade jag av ett gällt "hej!"..., "hej!".... "hej!"......Svarade tillslut (är van att bli störd av mina jobbiga grannbarn så jag har börjat ignorera dem) och tittade upp och såg två små flickor som stod å flinade å stirrade på mej. " Är du ett barn eller gift?" frågade den äldre tjejen på typ sex år. jag försökte förklara min civilstatus med att jag inte var nått av det, bodde utan min mamma och pappa och inte hade någon pojkvänn. Dom verkade inte riktigt förstå hur det gick till, men kom till sist fram till att " Då kan man säga att du är en tjej".
Check. Dagens konstaterande :)


          


Hunnit med Två bosses på tre dar, å lite öl på storan ikväll. Älskar sommar, blir inte bättre än så.

Vilse i Västerlösa

hahaha.
phew.

Har nog aldrig känt mej lika förvirrad och bortkollrad i hela mitt iv som jag har gjort idag :) Premiären på landsvägarna resulterade i en drygt 11 mil lång färd runt, runt nånstans utanför Linköping, sladdande på grusvägar och skumpande över åkrar. Solen sken och kossorna klev runt i hagarna, en idyllisk sommardag på landet.  Sven körde bilen och jag satt med tonvis av post i famnen och langade vidare. Han varnade mej att det skulle bli väldigt rörigt så jag ansträngde mej till tusen för att titta upp mellan breven och försöka memorera vägarna vi åkte. Det funkade asbra i ungefär tjugo minuter. Då hade vi redan hunnit åka kors och tvärs över halva östergötland och vänt på sju olika ställen och korsat oss själva minst tre gånger. Sen var jag totaaaalt lost resterande 3 timmar o 40 min.
Men va fan, har ju fyra dar kvar på mej att lära mej skiten :D

Nu ska jag tvätta av mej tre lager grusdamm och gno bort trycksvärtan från fingrarna och pysa bort till Lina. Ska nog ta med mej en öl, det är jag värd efter den här dan!

One of those sundays

Nog för att jag skulle vila idag, men det här är ju nästan löjligt. Har varvat sittande position med liggande på soffan och lär väl fortsätta med det ett par timmar till innan jag förflyttar mej till sängen. Sen att det är så pissigt tråkigt är en annan femma. Har roat mej med att ta sporadiska promenader till köksfönstret och till och med kostat på mej en uppfräschande dusch. Är så utvilad som man någonsin kan bli men jag känner mej såå mycket bättre.

Nu peppar jag på att hoppa i postenkläderna i morron, ser faktiskt fram emot det! Det lilla, lilla problemet är dock att ja inte riktigt är helt säker på när jag börjar i morron :S Står klockan 8.00 på schemat jag har fått, men herregud, det är ju halvägs in på förmiddagen! Pallrar mej nog dit till halv åtminstonde, det värsta som kan hända är en kaffepaus i fikarummet :D

Ska fortsätta att begrunda mitt liv ett tag till innan det är sängdags, kvällar brukar vara bra till det.

Regn idag tack!

Gött, nu har solen gått i moln. Blev lite nervös när jag vaknade till strålande sol, vill bara ligga på soffan hela dan och vänta ut min förkylning. Kommer solen fram igen kommer jag vara svensk och tvinga ut mej i solen, vem vet när den kommer å hälsar på nästa gång. Eller va fan, troligen i morron när jag börjar jobba :)

Hmm, dom sitter på TV4 och diskuterar om arbetsgivare har rätt att lägga sig i om deras anställda röker. "Näe, säger några. alla ska ha samma möjligheter och det inkräktar på personlig integritet." Varför skulle arbetsgivare inte ha rätt att välja vem de vill anställa? Det är ju deras pengar och deras företag som ska gå runt, klart de har all rätt i världen att vara selektiva. Jag röker inte men det är klart jag förstår att det är svårt att sluta röka, men det är trots allt självvalt. Är lite trött på allt fokus på Jag och Mej, "Jag har minsann rätt att...". Survival of the fittest innebär inte alltid att man är starkast på ett självcentrerat sätt, snarare att man lyckas anpassa sej  till gruppen och sin omgivning.
Passande, en intervju med genforskaren Craig Venter. De pratar om deras insamling av DNA-material från haven världen över. Genutveckling - är du bra anpassad så överlever du lättare. Check..
Sen att man själsligen ska vara stark i sej själv och tro på sej själv är en helt annan sak. Nu blir det frukost. Å där kom solen fram, crap.

midsommar 09 - knarkat panodil och pimplat te

Snart dags att värma tevatten igen. Kom hem en dag tidigare än planerat från kusten, vaknade upp i torsdagsmorse med sprängande huvudvärk, ont i halsen och ont i nacke och axlar. Tänkte att det skulle ge med sej under dagen men tji fick jag. Trots en av de jobbigaste förkylningarna jag någonsin haft har helgen varit underbar med solsken, dans kring midsommarstången nere vid havet, jordgubbar och obscent mycket mat. Varvat med feberfrossa och huvudvärk som fick det att svartna för ögonen, inte görskönt och apoteket var första anhalt när Elin och jag kom tillbaka till stan i förmiddags. 
Hade kanske lugnat ner sig lite om jag hade vett att vara still, men är man på midsommarfirande av högsta klass vill man inte gärna sova bort tre härliga dagar.

Så nu är det dags för välförtjänt vila för huvud och kropp, börjar nog ändå gå åt rätt håll. Lite mer te, rulla in mej i en filt och drömma mej tillbaka till en av min bästa midsommrar på länge!




Blev ingen logdans för mej i gårkväll, Kicci och jag satt kvar i stugan och snackade skit medan de andra promenerade ner till stranden och buggade loss. Får prova det någon annan gång när det inte känns som jag blivit överkörd av ett tåg :)

Ny cykel o nybakta bullar

Har precis tagit ut den första plåten kanelbullar ur ugnen och nu börjar den låååånga väntan på att de ska svalna såpass att det går att ta ett första bett. Danne o Simon e ut på golfbanan igen så jag har lägenheten för mej själv en stund, lugnt och skönt :) Var lite rädd för att jag skulle komma hem till ett mindre kaos, men det var ganska okej för ha bott två tonårskillar här i tre dar. Näe, nu pallar ja inte å vänta mer, all in på kanelbullarna!

Åkte ner till stan när ja kom hem i morse eftersom systemet hann stänga innan jag kom iväg igår. Å nu kan du börja bli nyfiken kära mor för nu har ja köpt 50-årspresent till dej! Hade jag kunnat hade det varit en stuga vid sjön, men det blev nått lite mindre. Hämtade upp Krille på vägen hem till Ryd och fick min nya fina gröna cykel! Fungerar kalasbra sålänge man håller in fötterna långt bak på pedalerna när man svänger, annars fastnar jag i stänkskärmen å kraschar X)
Antagligen kommer det hända både tre och fyra gånger innan jag har lärt mej, men jag börjar märka mer och mer att det verkar vara så jag funkar. Man skulle ju kunna tro att man var smart nog att lära av misstag och framför allt gamla erfarenheter, men jag tvingas inse att jag inte är en av dom. Inte det att jag inte VET vad jag borde och inte borde, det bara blir inte så i praktiken.

Kom på nyss att idag var min sista lediga veckodag här i linkan för den här sommaren, packar om nu och bilar ner till Adriansnäs för midsommarfirande i morron, sen börjar jobbet på posten på måndag. Ska göra karriär som lantbrevbärare, hoppas på en fin runda med mycket fikaglada tanter :)
Shit, tre bullar till kvällsmat...känner att jag är inne i väldigt nyttiga matvanor. Men det är lite mer okej att trycka i sej bullar när dom är nybakade...?

 


Glad missommar folks, får väl se om det blir traditionsenligt väder med blåst och duggregn eller om vädret för en gångs skull shapear upp sej och unnar oss lite sol. Benke nämnde logdans och jag o Elin började skutta som små barn :) I min fantasi är logdans väldigt skojigt och somrigt, får se om jag tycker det efter helgen också.

En heldag med Farmor

Heja dagen då jag har ätit två bakelser, fikat hos farmor och moffat världens goaste köttbullar! Tur att mamma o pappa tog båda bilarna i morse så jag ialla fall var tvungen att cykla fram och tillbaka till farmor.
Mamma kom också förbi och åt de supergoa köttbullöra te lunch, å syrran som vaknade till liv vid samma veva kom efter ett tag och hann med lite fika. Eller, det finns inget som heter lite fika hos farmor; mycket fika.
Jag trivs så bra i Linkan och längtar sällan hemhem, men det är något visst med Kristinehamn under sommaren, hela stan vaknar till liv och visar upp alla sina bästa sidor sådär att man nästan, nästan skulle kunna tänka sej att flytta tillbaka hit å låta sina eventuella barn växa upp här. Kunde inte låta bli att rota fram farmors fotografier för att dämpa nostalgikänslan lite grann och fick en liten uppfräschning av vilka gamla släktingar som fastnat på kort.

På eftermiddan tog vi sällskap farmor och jag till kôrrgårn´ för att titta till farfars grav och plantera lite nya blommor. Akka börjar bli tjock så dagens cykelturer var nog minst lika välbehövlig för henne som för mej, så hon däckade i skuggan på gräset medan farmor påtade med blommorna.

Well, kom på att det är midsommar snart, systemet nästa.









Frukost på åttonde våningen

De senaste nio åren har hemma hos familjen Röhr varit det stora gula trevåningshuset på landet med en allldeles för stor gräsmatta varje gång den behöver klippas, vilket är helst var annan var tredej dag. Sommarfrukosten åts i sol eller regn ute på altanen där utsikten åt höger var hallonbuskar och skog, rakt fram brännässlor, hundkäx och skog, och åt vänster såg man rabatter och sen...skog. Och lite av grannens kohage om man tittade noga. 

Sen i vintras har huset i Hult bytts mot lägenhet på Stenbacken inne i stan, å här sitter jag nu å äter frukost på kökssoffan och tittar ut genom balkongfönstren. Man skulle rent spontant kanske då tänka på biltrafik, människor som rusar förbi och andra t ypiska stadsljud, men inte då! 
För på nått vis har mamma och pappa lyckats med att bosätta sig i ett åttavåningshus med balkong bort från vägen och det enda man ser när man tittar ut genom fönstret är ...damdamdam daaa- skog! 



                                        


Så med fågelkvitter och grön skog så långt ögat når känner jag mej nästan som på landet ändå, fint jobbat päronen! :)



Hyllning till Krille :)

Måste tillägna Kristian en egen liten rad som har fixat mej en alldeles egen, nygammal cykel! Kristian som stöttade och stod ut med mej i gårkväll när jag flyförbannad rände runt utanför Kicci o Benke å letade efter min fiina, dåmera väldigt försvunna cykel som jag lämnat där tre timmar tidigare. Vem fan snor en cykel medan det fortfarande är ljust, mitt på öppen gata i T1...? Fyy skäms. Medan vi letade och rotade fram en gammal övergiven cykel hann det bli mörkt = jag var tvungen att springa fem kvarter till busshållplatsen i gamla linköping, dels för att jag inte visse om sista bussen gått men mest för att jag är så barnsligt mörkrädd..
Väl hemma och fortfarande pissed över att nån jävel cyklar runt på min mormors gamla cykel var jag tvungen att tänka på att det finns värre saker att bli av med i livet än cyklar för att kunna varva ner och sova. Även om det är sjukt handikappande att inte ha någon cykel, det krånglar liksom till ens liv lite oproportioneligt mycket.

Hur som ska det bli spännande å se min nya, ihopmekade cykel (som jag valde ut själv i går natt ;) ) när jag kommer hem igen.

Krille - Dinner på onsdag it is!

Spontanresa och kvällsdopp i vänern

Måndagen den 15 juni blev en sån där dag som med facit i hand inte blev vad jag hade förväntat mej när jag klev upp i morse. Klev upp när klockan ringde, åt en banan och kom på att jag var tvungen att promenera till universitetet eftersom min cykel mysteriskt och fruktansvärt irriterande nog blev stulen i går kväll. Lyssnade på en intressant framläggning av Henke och promenerade hem igen vid elvasnåret.
Så långt följde dagen schemat. Planen sedan var att laga lunch till pappa, brorsan och Simon för att sen ta mej till krille och fixa ny cykel. Istället hamnade jag med pappa i skavstad för att hämta upp syrran som har varit i London och slutligen i de värmländska skogarna.

Härligt med otippade dagar, men är lite nervös över att jag lämnat min lägenhet i min 17-åriga brors händer i ett par dar.  

När vi kom upp på den högsta toppen mellan Karlskoga och Kristinehamn och jag såg vänernviken skymta fram vid horisonten, badande i kvällssol, fick jag en enorm längtan efter ett kvällsdopp. När jag klev ur bilen var suget inte riktigt lika stort längre men jag fick med mej mamma och Akka ner till Jutviken för ett litet premiärdopp i mitt älskade Vänern. 

Så här sitter jag i köket hemma hos mamma och pappa å tittar på solnedgånngen med blåfrusna tår, en kopp te och med en alldeles egen blogg :)
Inte helt vad jag hade väntat mej när jag satt i soffan på Rydsvägen å åt frukost i morse, men det är sådana dagar som gör tillvaron lite mer spännande!


                                          


RSS 2.0