Ge mej ett regn att förlora mej i

Idag är en dag då ja skulle ge vad som helst för en timme på klipporna nere vid Hult när regnet står som spön och vinden river upp vattnet och gässen går vita. Blåsten rycker i håret och himlen är gråvit av tjocka moln. En timme av att sluta tänka, en timme utan stenen över bröstet.

Jävla ex-jobba till att få en att känna sig som världens sämsta människa. Länge sen jag kände mej så jävla kass och haft så dåligt samvete. Försök göra ett arbete på avancerad nivå helt utan riktlinjer. Helt utan hjälp, helst utan nån som vet nått om nått. Försök att göra det när man vill åstadkomma nått som betyder nått, nått som inte bara är tomma ord och upprepande av vad andra redan sagt och gjort.

Sjukt motiverande. Särskillt när idiotexaminatorn inte tror på vetenskaplig forskning och kallat dej korkad tre gånger på 4 timmar. Att forska på hjärnan är korkat. Grattis till mej, grattis till mej som har en idiotexaminator och ingen handledare i 15 hp.

Jag vill ha sommar. Nu. Å nej, ja är inte bitter, jag är uppgiven och helt jävla handfallen.

Nu ska ja gå på promenad och sparka på hårda stenar.


Examen!

Igår var det examensdag för en hel bunt av mina kära gamla biologikursare, var på några framläggningar och kände mej nästan lite vemodig. Ikväll är det examenssittnig på [hg], jag får fira min kandidatexamen sådär 1,5 år senare :)

Är enormt pepp på ikväll, inte fullt så pepp på plugg så idag har inte varit många knop. Har fortfarande inget mer livstecken från min "handledare" så ja vete f*n vad ja kommer lämna in nästa fredag...

Men nu är det fokus på festligheter istället fär neurovetenskap för resten av dan!

Inlägg från Key. 22.39

Klockan är tjugo i elva och jag börjar bli lite lätt sömnig. efter 13 timmars plugg tror ja att det börjar bli dags att packa ihop och pallra mej hemmåt. Ska ju snart upp igen; i morron har alla min kära gamla kursare på biologi framläggningar och examensdag, helt otroligt egentligen när man tänker efter var tiden har gått...

Lina är måttligt nöjd med att ha sålt sin lägenhet på syréngatan för 215 000 kr över utgångspris till en glad värmlänning. Jag tyckte att hon skulle ge mej en årsförbrukning av bosses glassom försäljningen gick bra men hon menade på att den vinstsumman existerar inte :P

I morron blir det som sagt till att gå på ett gäng framläggningar, lite plugg och en kväll i servisen på allas vårat [hg].
Så som sagt; läge för lite sömn nu...!



livets ironi :)

Efter att ha försökt snyggat till i trädgården i torsdags men insett att det inte hjälper så mycket rensa rabatterna när dom ändå inte syns bakom det halvmeter höga gräset, åkte jag till tornby i fredags och köpte min efterlängtade gräsklippare (eftersom den ja hade blev snodd förra sommaren).

Jag kommer hem lycklig med mitt gula byte från biltema och möter Linda i hallen som ser lite fundersam ut.
"Jag har köpt en gräsklippare!" berättar jag stolt.
"ehhhh... jag har klippt gräset...!?" svarar Linda lite kryptiskt. " å ja tror at det var med VÅR gräsklippare" 

DÅ har en av våra grannars bekanta kommit förbi ute vid vår trädgård rullandes på en gammal rostig, orange handjagare som såg misstänkt mycket ut som den någon snatchade ur vår trädgård i mitten av förra sommaren.
"Du vill låna?" hade han frågat glatt och Linda stammade fram ett jaa. "Du ställa tillbaka den där?" sa han och pekade på vår grannes trädgård.

Så samma dag jag köpte en ny gräsklippare har vi alltså klippt gräset med vår egna stulna gräsklippare som linda sedan tvingades ställa tillbaka i vår grannes trädgård...







Berzan i morron

Sitter med en Kemi A bok i knät och lär mig detsista om att lösa jonföreningar, opolära molekyler och gaser i vätskor. Så i morron blir det en heldag från 8-17 med efterföljande stormöte på [hg]. Har lyxat till det och lagat chèvrelasagne som ja ska ha i matlädan till i morron :)

Bästa idag var att jag äntligen efter tre år fått upp min rephängstol i trädet, görskön å sitta i så det blir en hit i sommar!


En underbar dag

Idag har jag klivit upp tidigt för atrt utstå ett seminaruim i 4 timmar, legat ett par timmar i solen, suttit två timmar ute i amfi på torsdagskröken, sprungit som en dåre 5 km i rydspåret, ätit svenska jordgubbar med grädde, tvättat, rensat ogräs i trädgården och suttit på altanen med Linda och sjungit och spelat gitarr medan solen gick ner.

Kunde inte haft en så mycket bättre dag...


 

 



Korrigering

Idag blommade mitt körsbärsträd.

Jag tar tillbaka det ja skrev om att den dagen är ingen lyckligare än jag, trots penicillinet.


Victory!...eller nått

Ska man nu vara glad över å va sjuk så är det om man har rätt och är sjuk.

Köp en termometer my ass!

Självklart var det halsfluss och den supergulliga doktorn behövde bara titta i min hals i två sekunder innan hon kunde konstatera att det med allra största sannolikhet var en bakterieinfektion. Så ett halsprov och ett blodprov senare fick ja mitt älskade penicillin.

Nu jävlar ska Streptokockerna dö! :D


Skyller det på alla idiothypokondrier som finns därute!

Efter feberfrossa i gårkväl och ett nerknarkat pass i baljan senare började min kropp och framförallt min stackars hals och mina öron säga ifrån på riktigt. Så efter att ha inspekterat min vitprickiga hals, känt hur febern börjar krypa på efter att värktabletterna börjat tappa sin verkan och ett samtal med Sara (som har halsfluss OCH körtelfeber och som jag umgås med dagligen) bestämde jag mej för att det här är läge att kolla upp.

Ringer vårdcentralen ca kl 15, får ett röstsvar att de ringer tillbaka 16.10. Ligger däckad i sängen med sjukaste halsontet som strålar upp i öronen och ber till gud att de ska ringa lite snabbare.

16.10 ringer en relativt vänlig kvinna upp mej. Jag rabblar alla mina symptom som Sara nyss bockat av på sej själv. Kvinnan frågar om jag har feber vilket jag svarar att jag hade hela kvällen igår, i morse och börjar få det nu igen när ipreneffekten börjar avta. Hon frågar om jag tagit tempen men det har ja inte för ja äger ingen termometer. Jag poängterar att det var ordentlig feber.

" Men då gör du så att du går å köper dej en termometer" punkt.
Hon fortsätter rabbla skillnaden på bakterier och virus vilket och jag låter henne i mitt stilla sinne fortsätta medan ja pressar samman tänderna och koncentrerar mej för att inte svälja i onödan. (AAAAjjjjjj!)

När hon dikterat klart säger hon återigen med en röst som när en vuxen klappar ett litet oförstående barn på huvudet " Men då gör du så att du går och köper dej en termometer

iven av mina enorma aggressioner mot kvinnan på vårdcentralen cyklar ja i full kareta till apoteket där ja hamnar bakom en man som ska köpa mjölksyretabletter till sin hund som är dålig i magen. 10 minuter senare får ja min termometer.

Kommer hem, har 39 graders feber, klockan är över fem och vårdcentralen har stängt för idag.


Aj...

Tydligen har min förkylning valt att förutom ge mej halsont även ge mej jordens värk i nacken och bakhuvudet. Och i höfterna av alla ställen. Känner mej som 90 år.

Nån dag ska ja bli bra på å va ensam. Den dagen var inte idag.



Solen börjar titta fram lite försiktigt straxt innan den ska försvinna undan för idag. Jag har slängt bort en dag på ingenting vilket gör mig lite småpissed, men jag har ingen annan att skylla än mej själv.

Bakade en kladdkaka som jag aldrig var riktigt sugen på. Åt en bit ändå och bestämde mej för att laga ordentlig mat ikväll för en gångs skull. Duschade och gjorde mej iordning för att vakna till lite, tog en promenad runt ryd med en inköpslista på en liten gul post-it nerstoppad i plånboken. Började dugga lite innan ja kom fram till Hemköp. Plockade åt mej det som stod på listan, inget mer och inget mindre. Lite tomater, färsk koriander, lök och ingefära. Lite mjölk, grädde och honung.

Nu har ja lagat mat ja inte är sugen på för att ja åt av kladdkakan ja inte ville ha.

Å ja har så jävla ont i nacken, skulle döda för att nån skulle massera mej.
Å näe - ja tycker inte alls synd om mej själv idag. ;)
Men man kan väl få ha en sån dag emellanåt.






Life beyond

Skifte igår, och till slut är jag patet på riktigt. Alldeles på riktigt, helt utan ansvar, helt utan cellenyckel, sju tusen vändor till VTI, planeringsmöten och långa städnätter på Kårallen. Missförstå mig rätt, mina tre år som sektionsaktiv har varit asgrymma, hur roliga som helst och jag ångar inte mång sekunder av det. Hade inte min stackars dator varit paj hade det funnits lite mer roliga bilder att välja mellan, men jag lyckas skrapa ihop några.



UK 07. Regnet stod som spön i backen från kl 18-04. Men som nybliven festerist var vi alla glada ändå.




Älskade 4V. Alltid ett leende i bakfickan :D




Nöjd och glad ordförande Nolle-p 08.




GF 09.
Även om det är sjukt mycket arbete med ett nolle-p var återigen lösningen på alla problem att försöka göra varandra glada. Receptet är noggrann planering, kunskap om varandras stresstolerans och stressbeteenden (Kramlistan :P) och obegränsad mängd såpbubblor. Vem kan vara arg i ett rum fullt av såpbubblor! :D


Så på tisdag sitter jag på patetkullen på 4V´s vårpicknick och njuter av att se andra jobba.
Och vi har beställt sol. Så ge mej sol.






Sista rycket

Sitter å tittar på sveriges historia med Lina och Linda och faschineras över att vi kan veta saker om folk som levde för 3000 år sen. Vad dom åt, vad dom hade på sej och vad dom gjorde. Undrar hur folk kommer se på oss om 3000 år.

Nu har ja lagat mat till skiftet på lördag, belönar mej själv med ett glas vin. Det gör mej fortfarande förundrad att hur det än är tänkt slutar det alltid med att ja tar på mej mer än planerat, men det här är iaf sista ansträngningen för MatNatsektionen. Det har varit 3 trogna år, å jävligt roliga, men nu är det mer än nog.
På tisdag är det 4V´s vårpicknick och för första gången ska ja va en riktigt jävla patet som itne har nått annat där å göra än titta på andra som arbetar och dricka fulvin.

Imorron är det UK och som det ser ut nu blir det inget regn - I like.


En liten bit vår i Norrköping

 

Hamnade under det här trädet på vägen upp till bibblan i norrköping idag

 

 


En sån där rolig dag

Jobbade festeritacksittning på hg igår, det var precis så roligt som ja hade förväntat mej :) fulla festerister är ändå rätt underhållande :P

Roligast var nog ändå att åka long board genom ryd mitt i natten. Elle ja..., åka och åka. Stå och sparka lite tafatt samtidigt som man blir hållen i handen :P Tar mej nog hur som helst fram fortare med cykeln - nykter eller onykter spelar ingen roll.

Nu ska ja inte plugga. Ja ska ut på promenad med Ellen sen ta en tur till norrköping för lite franska. Sen kansek jag ska få träffa Helenas lilla Max ikväll, längtar efter det!



Gästinlägg

Elin har fått välja ut kvällens lilla ordspråk

När man sår i sin trädgård,
gror det i ens drömmar



En liten bit av himlen...

Solen har skinit hela dan och svensk som jag är har dagen spenderats utomhus. Tog en promenad med Oscar, Petter och Victor och kom hem med en fin bukett vitsippor. Sen vände jag i dörren och gav mej ut på promenad nummer två med Elin. Vi hamnade tillslut på ekbacken bakom ryds allé där vyerna av vitsippor gör en helt knäsvag.

Vi knatade upp bland det vita guldet och satte oss på en sten i solen, men inbjudande som det var la vi oss ner i vitsippehavet i stället och låg där i säkert en halvtimme. Solen värmde och vände man på huvudet såg man bara vitt vitt vitt som glimmade i solljuset. Sen satte vi oss upp och plockade en varsin bukett av blommorna runtomkring oss.

En liten bit av himlen...

 

 


Min lilla täppa

Sitter ute i solen i trädgården och njuter av söndagssolen. Spanar in körsbärsträdet som nog slår ut vilken dag som helst nu.Eftersom någon roade sig med att nalla min gräsklippare förra somaren inser jag att det börjar bli lite panik med att införskaffa någon form av gräsklippare ganska omgående om ja inte ska behöva krypa runt med sax. Inte för at plätten är enorm men klippas måste den :)

Mina luktärter och persilja som ja sådde för ett par veckor sen lyser med sin frånvaro. Hjälper fortfarande tydligen inte att stirra ut dom heller. Kanske blir det en grillpremiär ikväll, får se vad dagen har att bjuda på!


Sådär ja!

Ibland kan små små saker slå ner en så enormt, dom borrar sig in och gnager och skaver nått otroligt.
Men så ibland dyker den där lilla lilla detaljen upp som gör att blotta tanken på det får mungiporna att glida upp :) Man pirrar till i hela kroppen, menande blickar utbyts och man känner sig helt plötsligt som om allt skit var värt den här sekunden.


Det kallas ren och skär skadeglädje. I don´t do skadeglädje, men det är undantagen som bekräftar regeln.


Förövrigt är det 1 maj idag, lite sol lite moln och snart en promenad med Sara. Kommer fortsätta tjata om hur grönt och fint allt är, jag blir helt euforisk för varje timme som går när allt blir grönad och grönare. Kanske sätter mig ute i trädgården och stirrar på ett blad i några timmar, bara för å se det växa :)



RSS 2.0