Avsked

Tiden går och vi börjar bli stora; det skaffas barn, planeras bröllop på olika håll och Lilla Kicci har blivit stor och lämnar oss och flyttar så långt bort som till Örebro. iIkväll samlades vi för en mysig middag på Yogi för att gratulera på födelsedagen och säga hejdå.

Imorron är det München Hoben uppe på uni och jag ska jobba på dan och parta på kvällen. Det där med skolan fick visst vänta på sej ett par dar men sen ska de dras igång på maxfart! :)







Lugnet innan skolstart

Tröttheten har tagit ett litet men stadigt grepp om mej de senaste dagarna. Hoppas att det är ett övergående tillstånd för det känns inte helt normalt att somna innan tio på kvällarna, kliva upp vid tio och sen sova ett par timmar på eftermidadgen. I morron börjar skolan, synd bara att det inte innebär en strukturerad vardag för det skulle jag behöva.

Igår var solen framme en sväng och Sara och jag åkte ner på stan och kikade runt på the international market. Där köpte jag sockerärtor och nektariner och Sara köpte underbara dahlior.

 

Idag hade vi söndagslunch hemma hos petra och Lilla Max var där med sina lysande ögon och leende mun

 

 

Nu ska jag fortsätta slöa framför TVn och eventuellt ta en promenad i kvällssolen.

 

 


i väntans tider

jag har beställt en mobil som är påväg till fel stad, väntar på mailsvar från både handledare och examinator som aldrig verkar komma tillbaka till jobbet och väntar och väntar på lite finare väder.

Men tro det eller ej så ser det nästa ut som att solen börjar kika fram lite såhör lagom till att jag ska svida om till min fina vinröda ovve (som jag inte använt på ett och ett halvt år?). Elin, Sara, Anna och jag ska hälsa på uppe på matnatförfesten och sen svänga våra lurviga en stund på GF´s nolledisco :)

Kräftis x2

Jag är inte uppväxt med varken kräftor eller kräftskivor, och sommaren för kanske fem, sex år sedan när mamma och pappa köpte hem kräftor för att vi för första gången skulle prova slutade med att jag satt och lekte dockteater med mina kräftor.

Under en av våra fysiologikurser hade vi ett gäng labbar där det var dags att dissekera allt från manet och spolmaskt till haj och kanin, och efter kräftlabben där vi detaljundersökte dom små röda djuren och lärde oss varenda namn på varenda kroppsdel (tex alla olika benpar med olika namn och funktion) har inte kräftor blivit mer mat i mina ögon.

Att jag dessutom är jävligt otålig gör att jag inte pallar att äta pillig mat, varken kräftor, kycklingklubbor eller fisk med massa ben i.

Men trots att kräftor är dissektionsdjur som jag hellre leker med än pillar fram mat ur har jag nu varit på två av tre kräftskivor som är inbokade i sommar, och igår åt jag till och med tre för den goda sakens skull. Det är ju ändå det trevliga sällskapet som gör det! :D

 

 

 

 


New boys in town!

Om en dryg timme anländer det lilla flyttlasset från kristinehamn med Danne och Simon. Min lilla, lilla lillebror har blivit stor och ska börja plugga matte på universitet. PÅ UNIVERSITET! Ja herregud... :P

Så fyra och ett halvt år senare är vi nu två linköpingsbor i familjen Röhr, mitt mission är bara att försöka fasa in dom på tanken att dom behöver lägga ner en hel del tid på att faktiskt plugga lite ibörjan, annars får dom klara sej själva :)


Kattjakten

Denna soliga augustieftermiddagen satte vi oss i bilen och åkte milen ut till berga utanför vikingstad för att hälsa på Elins morbror och framförallt på de fem små kattungarna som kommit till världen för några veckor sedan. Nu är det inte så enkelt som man kan tro att titta på kattungar när man inte riktigt vet vart dom är så det var bara att börja i smyg iaktta fru kattmamma för att se om hon kunde leda oss till dom små björnarna.

Här var dom inte...

 

 

...Å inte här heller

Tyvärr var inte fru kattmamma det minsta intresserad av att leta upp några kattungar åt oss fyra idioter som smög runt i hälarna på henne i en god halvtimme, så vi lockade och letade och kikade och jamade.

 

Men skam den som ger sej! När vi sedan länge tänkt ge upp var dom plötsligt där, inne i ett av garagen bakom en hög med bråte av både det ena och det andra.

 

Lilla musse och lilla marmelad sitter efter en lång jakt i en trygg famn hos Klara

 

 

 

 

 

 

 


Älskade Leila

Efter en kort sväng ner på stan idag i helt andra ärenden kom jag hem med en ny kokbok av Leila Lindholm. Den är fylld med underbara recept på pizzor, bröd, bakverk och glass. Med andra ord - ännu en ny bibel!
Bilderna talar för sig själva...












Å såhär lycklig är jag när jag bakar, inte Linnea 3 år på en pall framför bakbordet hemma i farmors kök utan några år senare:)

Sen är jag mindre lycklig när jag tryckt i mej alldeles för mycket smet och färdiga bakverk, men då tar man en liten springtur och bjuder bort det som är kvar! ;)



Nått annat

Minneskortet och min dator vill inte kommunicera ikväll så då bjuds det på random gammal bild ur fotoarkivet istället :)



Road trip sommaren 2008, stranden nere vid Hult i Kristinehamn.


Grillkväll i augusti

Med en promenad upp runt universitetet och vallamassivet blev det tillslut lite sol den här dan, och när vi kom hem igen åkte grillen fram.



Sara var excellent grillmästare




Till maten serverades ett utsökt mousserande alkoholfritt jordgubbsvin


Kanske inte är höst än trots allt...

Det är sooool! :D

....men ja har inte varit ute mer än två gånger med soporna x)

Dock har jag varit lite produktiv och skrivit lite på exjobbet, rotat runt å rensat bland grejer, lagat lasagne och druckit kaffe. Ikväll blir det eventuellt lite tjejhäng alternativt en löprunda. Time will tell...



Ljuva toner

Jag är kär i Robyn. Och kär i hennes låtar.





Indestructible - Body Talk pt.2






Stockholm

Äntligen kom jag iväg till Allis i Stockholm, och trots att åren gått kändes det som det var alldeles nyss vi satt å tragglade biologitermer och knatade runt på exkursioner. Riktigt nostalgiskt blev det när våra gamla kaffe lattemuggar åkte fram ur skåpet :D






Den regniga lördagseftermiddagen spenderades med bästa Jonas som är i sverige på en kort semestervecka. Vi mumsade fika och catchade up senaste halvåret i några timmar innan det vardags för mej att fara hem till Linköping och för honom att åka vidare till Kristinehamn.




För att summera den lilla semesterveckan - då jag har sovit i 4 olika sängar på sju nätter - är det otroligt hur många vänner och släktingar jag lyckats träffa. Borta bra men hemma bäst, nu är det skönt att vara på känd mark igen efter en fantastisk vecka.




Domedagen...







SÅhär ser det ut just nu 180 grader ut från lägenheten...Och det blixtrar. Och det ser värre ut i verkligheten än på korten...hjälp...!





Balsam för själen

En bit utanför Falun bor mammas kusin och hans fru i ett stort gult hus nere vid sjön Runn. Sist jag var där var jag runt 11-12 år men nu såhär 13 år senare var det precis lika fint och härligt som jag kom ihåg det.

 


Till kvällen blev det grillat och rödvin ute på den inglasade altanen efter matlagning i ett kök med utsikt över sjön och med Jukeboxen spelandes gamla 50- 60-talsklassiker från vardagsrummet.




Dream a little dream of me - Mamas and the papas








Efter middag och en hel del vin var det dags för ett kvällsdopp nere vid bryggan.


I morse blev det årets första båttur för min del, jag älskar att åka båt. Så nu har ja sett det som går att se av Falun från sjösidan och en herrans massa öar :)
Kaffe och lunch nere på bryggan hanns också med innan det var dags för hemfärd över dalakullar och genom värmlandsskogar.





Imorron bär det av mot stockholm för sista stoppet på min roadtrip. Där väntar Allis och det ska bli hur kul som helst att ses igen. Har dessutom lyckats boka in en bonusträff med älskade Jonas som råkar vara i Stockholm just på lördag innan han åker en kortis till kristinehamn.





 


Ack Värmeland du sköna...

För tredje kvällen på fyra dagar går jag och lägger mej proppmätt. Först en fika hos farmor i förmiddags, sedan direkt till Emelie i karlstad för att till sist hamna i ett litet rött hus ute på åkrarna i Glumserud hos familjen Kristiansson.

Allteftersom vi blev mättare och mättare föll skymningen på utanför fönstret i det lilla huset där vi satt, och lagom till att äppleträden utanför verandan började suddas ut i ett blågrått dunkel lyckades vi tvinga fram Johans fiol. I det varma gula skenet från taklampan och med en kopp kaffe framför mej på bordet slöt jag ögonen och njöt av de skira tonerna av Värmlandsvisan. Värmlandsvisan är den allra vackraste visa jag vet. 

När det var dags att bryta upp och åka hem hade dimman lagt sej över fälten och en liten strimma av rosalila himmel svävade över horisonten.

Lugnet har lagt sej över Glumserud, över Väse och över Värmland...






Barfotabarn

Idag har vi varit uppe på golfbanan och jag har övat på mina golfskills. Är inte helt kass, men borde öva lite på tålamodet eftersom den genen inte verkar ha gått i arv på rätt sätt riktigt.




Förutom en solig timme på rangen spenderades ett par soliga timmar på stranden i Jutviken.




På vägen upp från stranden promenerade jag den lilla kilometern upp till bilen barfota med skorna i handen. Sand, kottar, mjuka barr, vattenpölar och smågrus turades om att kännas under mina fötter och jag kände mej som när jag var sju och rännde runt på solvarma stigar ute i skogen i stugan. Jag plockade några blåbär, några hallon och två smultron medan jag gick, och rätt som det var fick jag syn på en liten guldgul kantarell! Så fortfarande med skorna i handen och handuken över armen klev jag rätt ut i skogen och tassade runt över mosstäckta stenar och kröp under små granar för att se om jag kunde hitta fler. Stolt och nöjd kom jag hem med fem små pyttesvampar som nu ligger demonstrativt på köksbänken :)

Ikväll har vi varit på 50-årskalas och frossat i massa god mat och farmors mumsiga tårtor hemma hos farbror Anders och faster Carina.





Ibland blir det lite för mycket stoj på ett kalas å då kan det vara lika så roligt att sitta på en bänk nere vid ån med morfar och filosofera lite.



 


1 Augusti

En härlig helg i Husby Långhundra med kära Sandenskog-släkten och vår årliga golftävling är nu till ända och jag är på plats på åttonde våningen i kristinehamn igen.



Efter en tågresatill Uppsala som ja utan problem lyckades med att sova mej igenom hoppade jag av landsväsbussen vid Långhundra affär och promenerade den korta lilla biten upp förbi kyrkan till familjen Sandenskogs hus.



Där spenderade jag några timmar i eftermiddagssolen med en bok i hängstolen under äppelträdet medan jag väntade på att släkten skulle komma hem från golftävlingen.

Idag har det spelats en runda till och när jag har gift mej rik (ja, ja kommer ju knappast arbeta mej rik som biolog eller lärare ) då ska jag också börja spela golf :)

Nu är jag hemmhemma i Hôla en sväng innan det bär av till Stöckhölm för att hälsa på Allis!





RSS 2.0