Fragile

Direkt när jag lägger på telefonluren sköljer känslan över mej att om bara en liten, liten stund kommer de senaste 13 minuterna av trevligt, vardagligt prat att vara som bortblåsta. Hon kommer - om någon frågar, inte minnas att jag ringt...

Idag fyller mormor år. Min underbara mormor som funnits i min vardag hela mitt liv i kristinehamn. Morfar svarade när ja ringde och han berättade att mamma, pappa, Bosse och Noi varit över på födelsedagskaffe innan han lämnade över luren till mormor.

Det var så skönt att höra henne, hon prata på på samma sätt som hon alltid gjort :) Hennes svar på min fråga ifall allt var bra var som vanligt att hon är glad att hon har ben som bär henne och att hon inte klagar - hon är ju trots allt gammal menar hon. Jag frågar vad dom har gjort idag och hon säger att de tittat på OS. Jag frågar om hon inte haft några på besök. Det har hon inte säger hon.

Jag vet att hon inte längre minns men jag har aldrig förstått det. Idag förstod jag.
Hon låter ju precis som vanligt.

När jag försiktigt säger att mamma varit där idag ändrar hon sig nervöst att det kanske var idag det ja.
Plötsligt byts det käcka tonläget ut mot ett uppgivet. Jaa..., det är ju som det är. Det kan inte hjälpas...

Så medveten men samtidigt så omedveten.

Min söta söta mormor Elsa.








John doe är tydligen inte min grej den här terminen...

Tänk att så många blir så glada av att se snön smälta och droppa ner från hustaken! Jag själv är inget undantag, blotta synen av asfalt ger ett litet lyckorus som sprider sej genom hela kroppen.

John doe igår blev ett fail, det var så mycket folk redan vid sju att matkön var oändlig så det var ett hopplöst fall. När vi väl hade ätit på egen hand; Sara, Elin och jag, blev det en lååååång väntan på att Joel skulle börja spela. Eftersom övervåningen var fullproppad av bord och människor uppstod ett mindre kaos när ingen kom fram vare sig till baren (där kön var minst 30 min), med hamburgarna till alla väntande gäster eller för att plocka undan och diska glasen - så allt blev försenat. När klockan var halv elva lämnade jag vår älskade herrgård - utan att ha hört en ton spelad, och svidade om till hängslebyxor och laddade om för kravall.

Idag har jag inte gjort mycket alls, sitter lite med labbrapporterna som ska läsas igenom. Ska snart hoppa in i duschen och knata bort till [hg] för mitt tredje provpass i servisen, har varit bara skoj hittills :)




Systuga och målarverkstad

Jaha, det hockeyresultatet i morse sög ju. Max och mina syskills idag sög desto mindre, efter lite team work har vi fixat ihop en ny åvve i de vackra färgerna brun, gul och rosa. Eller förlåt - ceris menar jag :P

Nu blir det mat och john doe på hg och sen en sväng till kårallen. Killen som spelar på hg i kväll heter Joel Alme och efter vad jag hört på spotify kan det nog bli en bra spelning.




Mer sol!

Vilket sjukt fint väder det har varit idag. Promenerade upp till universitetet för lunchmöte och solen verkligen värmde... :) Solglasögonen fick till och med åka fram ur hallbyrån.

Resten av dagen har gått åt till att tvätta. Sängkläder å altanmattorna och allt annat jag kom över. Sen tyckte jag att det var en bra idé att kliva upp runt fem-sexsnåret i morron bitti för att kolla på hockey och hjälpa stackars Max med å sy ett par nya hängslen. Vilket innebär att det snart är dags att sova.

Å i morron är det snuttefilmen, och jag tänker vara kollosalt nykter. Inte en chans att jag häller i mej alkohol på ett par år eller så. Det var bättre förr, då blev man lagom full och lagom bakis.







Nea bakar :D



Ett fikabord med läckerheter från Leilas underbara kokbok.





Rosa maränger, lagom sega i mitten





Chokladmuffins med chokladtopping, Hallonmuffins med hallonkristyr





Dumlemuffins





Innehåller 300 g hasselnötter och 300g mörk choklad. Och jordnötssmör. Den är gooooood!



Haft en härlig dag i köket med bakning i timtal, och kära kära vänner som jag får göda :D Tulpanbuketter i hela lägenheten gör inte tillvaron sämre.

tusen tack för alla gratulationer, jag blir gladare än vad jag tror jag ska bli varje gång :)


Sportlov

Har mitt första sportlov på ... 5 år. Fick ett ryck nyss och tänkte att jag skulle göra en spontantrip till kristinehamn idag när det snart är min födelsedag och allt, men efter en minut på SJ´s hemsida dalade entusiasmen som ett kraschande flygplan. Typ alla tåg är inställda och dom få som går kostar 1/4 månadshyra tur och retur. Så jag får glatt stanna hemma i lägenheten och ägna veckan åt tvätt, städ och plugg. 

note to self: att försöka dricka 17 snapsar på ett par timmar är ingen bra idé. Inte för att jag trodde det innan, men nu har jag empiriskt fastslagit det. FyFan.


 

Var sak har sin tid. Eller så gör man allt på en gång.

Gör sju saker på en gång, utan att få nått riktigt gjort tror jag. Glassen står å går i maskinen i köket, TV:n är på, miljökemiboken ligger uppslagen i vardagsrummet. Jag skulle hämta ett block i sovrummet men fastnade vid datorn, skulle väl kolla mailen, sms:a nån också tror jag. Har skurit upp en apelsin men bara ätit en klyfta. Resten ligger på en tallrik på bordet.

Det värsta är känslan av att jag glömt göra nått. Eller så är det bara avsaknaden av att göra färdigt allt jag håller på med som river runt längsryggraden.

Ska skriva ett brev till CSN också, och förklara bort min brist på 30 hp vt09. kanske mest är det som ligger och gnager...


Dinner #1

Ikväll är jag bjuden på Nobelmiddag på BKudda :)

Funderar på vad jag har i garderoben som är passande för denna tillställning som är middag nummer 1 hos Elin i vår egna lilla serie av "halv åtta hos mej". Vad det än blir känns det lyxigt att få äta tre-rätters en vanlig sketen tisdag! :D 

_____________________

   

Nu är jag redo! :)


Kramar på Alla hjärtans dag




From me to you!

______________________


Har just sagt hejdå till Albert, Micke och Elin efter en mysig helkväll i soffan. Lina och Sara var också med, men de passade på att gå när vi slog på TV:n för veckans höjdpunkt En annan del av Köping :)

Vi skulle äta scones men jag var på sånt bakhumör i eftermiddags och det resulterade istället i semlor, vaniljbullar, hallongrottor och kanelkakor.

Hoppas alla har haft en lika fin dag som jag!


John Doe @ [hg]

Ska iväg till hg en sväng med Sara å lyssna på John Doe, är några som heter Pascal som spelar idag. Har aldrig hört dom förr så det ska bli spännande.

Har varit på John Doe lite då och då och faktiskt fastnat för de allra flesta jag sett. Moto Boy, Helgi Johnsson, Lykke Li och flera andra. Alla musiker som jag inte hört innan.





Lykke Li - Possibility






Back @ Berzan!

... och livet är topp! Tro det eller ej men jag saknar inte LU90 just nu ;P

Har det verkligen kalasbra bland våra gymnasieelever, kämpar på med att hitta på underhållande undervisning som tillfredställer alla... alla lär ju på olika sätt eller ;)

Jaa, näe. What to say. inte så myckt för tillfället, resten av mitt liv är lite on hold för tillfället. Ska skriva ett brev till CSN och förklara varför jag inte vill bli polisanmäld för att jag läste för lite poäng förra våren. Den där stenkursen lever fortfarande kvar som en liten vålnad som spökar. Blev uppenbarligen aldrig ens registrerad på den, vilket CSN inte gillade.

Nu ska jag ta ledigt för idag och kolla på TV.



läggdags

håhå jaja :) Nyss hemkommen från en nykter kväll på kårallen, har spenderat kvällen hos helena med gamla biolog-gänget och svängde förbi kårallen på vägen hem efter lite bedjande från Linda. Men det var skoj och nu är det läggdags.
I morron väntar en handlingstur inför måndagens pub, en etologilektion eller två att planera, samt förhoppningsvis det sista på GF-testamentet.

Har inte tittat på bilderna i min kamera från i torsdags ännu, kan bli en nog så underhållande sysselsättning i morron det med :D


det första fylleinlägget :D

sara får inte upp den.

vi har spelat fia med hutt hemma hos sara och nu är vi efter en snöfylld färd hemma på rydsvägen 164 B och det är dags för sing star och beeeeeeer pong!

kvällen i bilder:


   
   




Supa ner sig - enda lösnigngen.

...sorgligt men sant.
Farsen LP fortsätter, med än det värre efter det andra.

Jag hade en seriös tanke på att vara nykter ikväll. Efter två timmar med Exjobbsinformation där kontentan enligt mej var:

1. Lärarprogrammet suger och har ingen didaktik, vilket är väldigt viktigt tycker ingrid, så då är det bäst att vårat exjobb handlar om det. Annars är vi oansvariga studenter som struntar i en så viktig sak.
2. Förr var exjobben mer självständiga och en längre egen studie i egen takt. Eftersom nivån på resten av lärarprogrammet är så låg och det blir ett så stort hopp till att göra ett så självständigt exjobb är det bäst att vi nu istället sänker nivån på exjobbet (30 hp) och ordnar gemensamma seminarier, och att vi ska skriva 15 hp av det i grupper om tex fem studenter.

...då är inte det längre ett alternativ.

reaktion 1: jag behöver supa ikväll.
reaktion 2: Jag ringer mamma i panik för att få gnälla/gråta/ömka mej i telefon.

Så nu är det hängslena på och en cykeltur till Sara för lite fia med hutt :D



Hjärta till hjärta

Det är 4 timmar kvar på idag, sen har det gått en dag utan socker. EN dag. Å då är den inte ens slut än, å jag börjar bli smått disträ. En dag tänkte jag att ja iaf ska klara av.

Idag har Elin, Linda och jag varit på loppiset Hjärta till hjärta ute på tornby. Jag hittade fyra fina svarta skålar med blommönster och lite annat smått och gott.

         

        Elin var nöjd över sin lilla kandelaber




Linda hittade världens sötaste lilla TV-kanna för ca en tjuga :)


Menyvisning på [hg]

Idag är det deadline för oss fem tappra amatörkockar att visa upp våra menyer till vårt "halv åtta hos mej". Elin, Ellen, Micke, Linda och jag letar oss till hg ikväll för en bit mat och för att avslöja vad vi har kokat ihop.

Jag tänkte va lite wild and crazy och köra på tre rätter jag aldrig gjort förut. Temat är Ingefära, så jag hoppas att alla mina kära gäster älskar denna krydda i olika former :)

 

Nu hoppas vi att ingen av dem är inne å smygkikar här innan halv sju!

 

 


RSS 2.0