Slappkväll

5 km i spöregn, nu soffkväll framför TV:n.
Ska se säsongspremiären av Greys Anatomy, lär sitta å grina som vanligt om jag har förstått det rätt av de som sett det innan.

Men först Idol, te och varma äppelmufffins :)





Livet bortom lärarprogammet

Igår när jag kom hem från Berzan efter att va harit där mellan 8-17 satte ja mej på hallgolvet och tänkte - Fy faan vad trött jag är!
Nästa tanke var - Fy Faan va gött å få komma hem å va trött! Känna att man gått en hel arbetsdag och känna att man gjort nått vettigt. Sen skulle vi ut å springa Eling och jag, vilket kändes som en smått omöjlig uppgift. Men jag kom fram till att jag nog inte kommer vara mindre trött nån annan dag i veckan så jag hoppade i löpartightsen och drog upp till rydsspåret på cykeln. Det slutade med att vi sprang en mil på cirkus en timme, inte helt tippat men så jääääävla nöjda vi var! Min första mil någonsin och det gick så otroligt lätt!

Idag har jag hållt i en lektion om Protister, inte allt för upphetsande ämne..
Eftermiddagen spenderades i Vidingsjö där ettorna hade orientering. Så nu har jag cyklat i motvind halva dan käns det som, nog med motion för den här veckan...

Nu sticker ja straxt till Elin å käkar lite!





Har ladda batteriöra mä värmländska i hälja!

klocka ä halvtiö å ja har redan sömna på söffa flerö gångör ikväll. skyllört på för möe fresk löft :D

Har vare i söderköping i helgen med mamma o pappa och hälsat på en gammal jobbarkompis till pappa som flyttat från Hôla. Märks att det börjar bli höst nu och i år är jag helt med på noterna! Frisk luft och lönnar i brand...

I morron börjar mitt liv som praktikant på Berzan här i stan, ska hänga med gymnasieeleverna där i två veckor.
Återstår att se om jag har tålamod som krävs eller om jag kommer bli en hitlerlärare :P Ska se om ja hittar nått spännande om det i nån av mina fantastiska kurslitteraturer x|
Alltså, ja skoja...






      

   




Och nu är det tomt och tyst i lägenheterna efter att Akka och Ravi förljt med tillbaka hem till värmland. :( Vem vet, vi kanske lånar tillbaka Akka snart igen nu när vi fått mersmak!



Det var bättre förr...

I tisdags var Ellen och jag i norpan på möte. Ett på förmiddagen med Rädda Barnen och ett på eftermiddagen med BRIS efter en lunch på stan. När vi strosade omkring inne på LagerHouse stod det bara där på en hylla - THE fotoalbum :D Kunde bara inte låta bli att låta det följa med mej hem.



så nu kan ja samla ihop mina finaste, galnaste, roligaste och kanske minst nyktra kort på nära och kära så jag kan titta tillbaka på tiden som festerist och fadderist nån grå och regning dag när man behöver muntras upp!







LeMans

Har varit på torsdagskröken en stund efter eftermiddagens springtur i skogen med Ch och hundarna. Nu blir det vidare till Albert och sen kravall på Kårallen. Dansa, dansa!


Gråt-TV

Tittat på en eftermiddagsrepris av Greys Anatomy. Jag bölar alltid till Greys Anatomy, vaarje gång. Ibland när nån dör, ibland när nån lever och ibland bara i ren ångest.

Nu ska ja åka till Lina å titta på film.


weekend

Igår blev en supernajs lördag. Tog med vovvarna upp till skåland å picknickade med Anna, Malin och Sara i den strålande solen. Känns som försommar i luften, lovley.
Vår tjejkväll med drinkar och flams var precis vad som behövdes, å vi hade tilloch med rätt skoj på hg fast vi inte kände igen en kotte. Skratta åt folk kan man göra ändå :P

Nu blir det skogspromenad, blir helt lyrisk av det här vädret!







Två små ljusglimtar i min vardag :D

Idag gick jag mitt i föreläsnigen. Vi var 15 pers i den lilla salen och jag reste mej upp och gick vid halv tolv. Då hade jag fått nog, börjat skaka i hela kroppen och hade gråten i halsen. Så understimmulerad är jag.

Sån tuuuur för mej att vi har fått lite tillökning i familjen Röhr/Karlsson, två yrväder till hundar :D Rawi, som man skulle kunan tro är en bångstyrig liten valp är en bångstyrig fyraåring å Akka är det lite mer mogna, lugnare yrvädret. Den ena mer kelsjuk än den andra.



Så nu blir det full rulle dagarna långa! Försökt trötta ut Rawi idag med en timmes promenad, en springtur fram och tillbaka till rydspåret och en springrunda runt 5an. Efter sista kvällspromenaden ligger hon faktiskt däckad på mitt sovrumsgolv. En stund iaf..!



Ge mej en vettig kursbok!

Sitter i baljan med en bok i knät. Boken är 80 sidor och heter "Bildning och kunskap" och är ett utdrag ur läroplanskommitténs betänkande från 1992. Man visste knappt vad internet var när den trycktes... Är det konstigt at man blir deprimerad? Längtar efter Brocks´Microorganisms, Genes eller varför inte Animal physiology.

För att hitta lite ljuspunkter i vardagen beslutade vi oss för att omorganisera vår träningsplanering från att springa i morron till idag istället. Allt för att kunna hänga på Torsdagskröken... :D





Platt fall - igen..

Ni vet den där känslan av att man gått på ett jättedåligt skämt, ett sådär självklart ganska uppenbart att det inte är på riktigt-skämt, och alla står och garvar. När man ändå trodde på det så stenhårt att man försökt övertala alla andra, som uppenbarligen såg igenom skämtet, att det verkligen verkligen var på riktigt.
Sen den där känslan när man helt plötsligt inser att, näe fan, hur jävla blåögd får man bli.
Jag är ändå ganska smart.
Och har ganska lätt att se igenom folk.
Därför käns det nog ännu hårdare.
Silly me..


Har haft en jäkligt najs kväll med massa god maaat :) Elin och jag som inte har så många andra vänner (vi börjar på allvar tro att vi luktar illa eller nått) har suttit ute på altanen i den sköna kvällsluften och njutit av den härliga sensommaren. I morron ska ja till och med till skolan.





SooooOOoool!


Vad vore livet utan sol. Ja, inte alls kul. Har suttit på altanen i den varma solen i förmiddags och bara njutit.
Sol is the shit. Nu ska ja å Elin ut på solskenspromenad innan det blir grillat i trädgår´n ikväll :D



Lugn dragethelg

Igår tog Elin och jag en cykletur ner till dragplatsen för att titta på folk som mer eller mindre frivilligt badade i tinnerbäckens fina vatten. Resten av helgen har varit lugn och skön. Passade på att storrengöra badrummet idag - lagom söndagssysselsättning.





Guldkorn ur veckans fredag :)

Det som skulle bli min andra föreläsning på tre veckor blev istället en timme på espressohouse med Ellen. När vi satt inne på forumteatern och alla som vällde in hade HU-nollebrickor började vi ana oråd och näe, det var inte alls vår föreläsnig.






Såhär är ja van sen innan att spendera tid, men idag var det inte ens skolk :)




Vid kl tre gick vi till The Clomp och fick prova öl, jag smuttade på lite mööörk coffee stout
och ellen började med en krusovice.

Det här är dagens synd.


Nu drar Elin o jag till Krickan som e på besök i stan!


 

 


Fail

FAIL

1. Vår [hg]- kväll igår. Köade en 40 min bara för att få reda på att det skulle kosta oss 80 spänn för att få komma in och äta, trots att vi tänkte gå innan bandet skulle spela. (inget ont mot hg dock)

2. Mina studier. Behöver jag säga nått mer....

3. All min överblivna tid. Har hört rykten om att de bara vill ha folk till bex på hg som har massa år kvar att plugga. Där rök min livlina till att ha nått att göra.

4. Sockerabstinensen. Den tog överhand i går och jag åt en näve youghurtövergradna nötter.

...och några till som jag håller för mej själv.



Sockermonster

Jag vill ha SOCKEEEER - geeeeee meeeeeeeeeej!
har hela fyra sockerfria dagar i ryggen nu å ja håller på å går åååååååt. Det var så skönt i början på augusti när ja gav mej förra gången - efter nån vecka var ja inte sugen längre. Det var fika runt mej hela dagarna i två veckor inför nolle-p och det var inte ens svårt.

Nu gör ja inget annat än tänker på bullar, godis och klägg. Snälla sockerabstinens gå över, jag står snart inte ut.
Hasselnötter i all ära, men tänk att få smaska i sej en äppelkaka eller moffa rakt uppcohner ur en burk nutella...

Nam Nam

Tar en kaffe till istället.






Run, Run !

I förrgår sprang jag och Elin 5 km i rydspåret och det kändes över förväntan bra. Efter att vi hade strechat i några minuter tittade vi på varandra och tänkte samma tanke - vi kör 2,5an också. Sagt och gjort, vi tog oss runt den med och när beckmörkret innfann sig hade vi hunnit bli mer än lovligt nöjda med oss själva. Rundan avslutades med välbehövlig streching och lite höga upphopp på det.

Problemet nu är att jag inte vet om ja vågar ge mej ut i spåret igen för det kan ju nästan bara gå sämre. Är ändå lite sugen så ja ska ägna en stund åt att fudnera på det, kanske tar 2,5 km ensam idag å ser hur det känns :P




Kursbok vs. Sudoku

Har varit i skolan i en timme och hunnit med massa viktiga saker som
 - facebook
 - msn
 - min blogg
 - ellens blogg
 - snackat skit med Lina
 - börjat på ett korsord
 - mailen

nu ska ja hämta kaffe och kanske kika lite i boken





Projekt röjning av sovrum

idag är det lördag och jag ska dra igång projekt städa mitt sovrum. Mitt rum är AllTid, och då menar jag alla dagar på året utom kanske tio, fullt med kläder. På golvet, på sängen, på stolarna och i fåtöljen. Överallt utom i garderoben i hallen. Fattar inte vart det kommer ifrån, kan nån sluta lägga kläder i mitt rum!?
Med alla dessa kläder skulle man kunan tro att man njöt varje morron när man ska klä på sej, men så skoj är det ju heller inte, finns aldrig nått kul att ta på sej.

Så, tjopp tjopp, sluta gnälla börja städa. Sen blir det fiiiiint och jag blir glad och nöjd å kan ladda om för kravallen ikväll.



Fredag

Nu mot stan med Kix, sen hem å ladda om för partaj och utgång på [hg].
Har ägnat dagen åt ...hmmm...ingenting. Dagens lycka var att få reda på att jag kan betala kåravgiften till LinTek istället för till Stuff. Go LinTek!


En regnpromenad

Det är få saker som är så befriande som vind och vatten. Sitta nere på klipporna vid vänern i Hult och titta ur mot horisonten när vinden river en i håret och vattnet piskar upp mot stenarna. När man sitter där tänker man på allt och ingenting. Det mesta blir så självklart och enkelt och man ser allt i ett klarare ljus, vare sej det är tunga saker eller vardagsgrejer man tänker på.

Tyvärr har jag ingen horisont att sitta vid här utan tar en skogspromenad med Elin så vi får röra lite på oss. Det regnar ju trots allt, får se om vattenterapin är lika effektiv i mindre skala :)




Lugnet efter stormen är också ganska härligt...
Det är väl trots allt kanske det man vill uppnå.




Konsten att få saker att ta lång tid

Sitter i en datasal nere i Key, ska lära mej hur It´s learning funkar...
Det kryper i mej, vi har just haft en halvtimmes lång presentation om oss själva....igen...

snälla rädda mej nån.



peppar på TK

Egentligen skulle jag vara på Kalasmottagnignen nu men efter några vändor hit och dit blev det en hemmakväll istället. Har ägnat en stund åt att komma på hur man fixar med designen på bloggen vilket har gått sådär. Hittade jättefina fonter, men då de är special grejer är det ju ändå ingen som ser dem på sina datorer mer än jag.. Aaaanyway, känner mej lite smått förvirrad efter min första hela hemmakväll på.., jaa...ja vet inte ens när. 

Nu peppar ja på TentaKravallen på lördag när vi får hoppa i våra stinkande, en gång i tiden vinröda hängslen.







back in bergrummet

Hittills idag har jag hunnit med en tur till FilFak på ett litet gruppmöte. Det är så låååångt till FilFak, borde börja cykla ner. Tur att jag har nolle-p i ryggen då man var tvungen att gå tio minuter i förväg till nått ställe som i vanliga fall tar två minuter, att marschera I 90gradiga vinklar är inte jätteeffektivt :)

Nu är jag tillbaka i bergrummet med en ny kopp kaffe och lite skitsnack innan jag går all in på mina sista 40 sidor i boken. Sen ska ja bara analysera skiten också.

men först ska ja bara facebooka lite lite först :P





Eet


------

It´s like forgetting
the words to your favourite song
You can´t believe it,
you were always singing along

-----




Bitter Sweet

Nu har jag installerat mej i bergrummet i en av dom chockladbruna sofforna med en mjuk filt och ett par mysiga kuddar. Jag har bekväma men snygga byxor och ska snart hämta en kopp kaffe, alldeles gratis från baljan tio meter ifrån mej. Idag ska ja sitta här hela dagen och läsa en bok. Boken heter Harry Potter och jag har börjat på lärarprogrammet.
Jag gillar inte ens Harry Potter. Annars känns det rätt najs :)

Har lite svårt att veta hur ja ska förhålla mej till mitt nya liv, lite hatkärlek tror jag bestämt!



RSS 2.0