working progress

Projektet köksstolar är i full gång. Alla 4 är slipade två gånger och två av dem är grundmålade och numera svartmålade. Ernst-andan ligger lätt och luftig i hushållet Mazur/Röhr, och på sant fredagsmanér har vi lagat fläskfilé i kantarellgräddsås och köpt lösgodis och lite glass. Okej då, och ostbågar. Dekadens var ordet :D




En ny era

Samma adress, ny combo :)
Linda har lämnat mej för ett år i franska Nice. In flyttade Elin i helgen och vi har kommit iordning helt okej hittills. Köket har fått ett nytt fint vitt runt bord från det finfina loppiset i Linghem, och bordet ska få fyra svarta stolar. Just nu är stolarna inte ås svarta, utan mer gul-trä-lackade, men både Elin och jag har slipat så dammet yrt ute i trädgården så snart är de målningsbara.

Imorron jobbar jag pubpass på hg så kom å ät en bit mat och håll mej sällskap!


Det verkliga måttet

"18 grader, känns som 14".   


Väderhemsidan klart.se har förstått det här med väderprognoser. När man tittar på vädret vill man ju inte veta vad det är för temperatur lika mycket som man vill veta hur det känns, vad man ska ta på sej, om man ska sitta inne eller ute. 

Idag är det juli, känns som september. Det är min egna dagsprognos. Regnet faller och vinden viner. Det enda som skvallrar om att det trots allt är sommarmånad fortfarande är de gröna bladverken som sträcker sej som en djungel utanför mitt sovrumsfönster och vardagsrummsfönster.  Vädret bjuder till en perfekt tv-kväll i soffan, men av någon underlig anledning har jag ingen ro ikroppen till att sitta still. Jag är inte trött och inte pigg, inte glad och inte ledsen. Det resuletar i att jag vandrar av och an i lägenheten, smått planlöst som om jag väntar på en känsla av vad jag egentligen har lust med. Läsa? Pyssla med nått? Titta på film? Äta? Städa lite till?


Orolig i kroppen, känns som... - ingenting?









Fredagsvyer

















Dit livet tar en

Jag har kokat rabarberkräm. Igen. Det är ju så gott :) Så nu har jag två liter kräm och inga mer rabarber, men nån dag ska ja se om det finns röda vinbär kvar på buskarna här utanför min port. Finnas det det ska jag göra en paj och äta någon dag när jag får äta sötsaker igen :)

Igår hade vi världens grillmys ute i trädgården. Jag, Kicci, Micke, Mia, Staffan och Oscar. Staffan är killen jag träffade för ungefär ett halvårsedan, den där iskalla sena kvällen nere på resecentrum när jag kom tillbaka hem efter julfirandet i värmland, och vi båda väntade på bussen till Ryd. Mina ögon rann små floder av köldchock när jag klev av tåget så jag fick förklara att jag inte grät för att jag var ledsen :)

Hur som så var det en härlig sommarkväll runt köksbordet ute under körsbärsträdet där vi satt tills mygg och insikten om en tidig morgondag jagade oss i säng.

Ikväll ska jag sitta hemma i soffan och titta på TV alldeles ensam - för första kvällen på hela sommaren. Skönt och totalt jättetråkigt på samma gång. Det är ljuset som gör det. Om det åtminstonde vore mörkt ute så skulle det vara lite lättare. Men det är det inte och det är jag väl egentligen mer än glad över. För det är ju sommar, och det är det enda som räknas!





Grannarna (jaa, dom som har min gamla gräsklippare) hade barnkalas i trädgården bredvid och rätt som det var kom en tallrik med prinsesstårta på kalasassiett langad över staketet :D Lite senare fick vi grillspett att smaska på! Nam Nam.



En lite sundare vecka

Efter ett par veckors obcent frossande i allt som har med socker att göra kände jag i söndags när jag satt med näven i en påse lösgodis från Godisstoppet utanför Enköping att det var mer än hög tid för en sockerdetox-vecka. Två dagar senare känner jag mej på rätt spår, och förutom ordentlig mathållning i hela två dagar har jag dessutom lyckats med en löptur i rydsspåret med Elin samt en tvåtimmars kvällsprommenad med Micke längsmed stångån. För dom som kommer ihåg min hårda insikt ifjol om att knappt komma i sina i vanliga fall alldeles för stora byxor så ligger det på den nivån i sommar igen :P



Får man inga blommor får man fixa dom själv. Ärligen stölna rosor nere från hamngatan samt från parken vid Katedral :)


Dagarna rullar på...

Efter en lugn och skön helg i stugan i strängnäs är det jobbdags igen. Har till och med varit hurtig idag och städat mitt rum. Förutom att fynda ett par finfina plåtburkar på loppis i helgen blev nog bästa fyndet rabarber i Ellens trädgård :) Rabarberkräm är något av det bästa med sommaren.



I söndagskväll åt vi gott nere vid hamnen i strängnäs.


packa i? - ja har knappt packat ur :D



Igår bullade vi upp för en mastodontpicknick nere på en liten ö i stångån. I stekande kvällssol åt vi tills vi storknade, sen åt vi lite mer. Det hela sköljdes ner med lite kallt vitt vin och en skvätt Baileys.



Vi fick sällskap och Micke passade på att dresera den lilla flocken av änder vilket var hysteriskt roligt. Kicci experimentarede lite och matade en med en vitlöksklyfta, det slank ner det med :)




Ikväll gick vi till [hg] och vad som började som en skön torsdagskväll i sol slutade inomhus nere i puben med regnet hävandes ner utanför dörren. Lagom till hemgång kom solen fram igen.

I morron följer jag med Lina till Strängäs och stugan över helgen, vädret kvittar mej lite faktiskt och packa behöver jag knapp göra efterosm ja inte packat upp sen ja kom hem från kristinehamn för två veckor sen. Väskan står i vardagsrummet och kläderna ligger kvar i, ovanpå, på golvet runtom, i hallen, i köket, i badrummet och jaa, hämtade ett linne inne i Lindas rum tillochmed. Jag borde inte bo själv. Då slutar det såhär :P


Kulturdag på stan

Idag har jag jobbat, varit i svatråfors och badat med Elin och Micke, ätit bakpotatis med skagenröra på stan, gått historievandring på stan och ätit på bosses. Och just det, sa jag att jag vridit nacken av en skadad sparvunge? Näe, men det har jag gjort sörrni... inget att rekommendera, fy fan så klurigt det var... :( Den var varm och liten och gnydde med sin uppenbarligen redan snedbrutna nacke. Efter någon tvekan fanns det inget annat att göra än att försöka påskynda lidandet med att vrida om nacken några gånger till...

Historieturen var förutom sparvungedödandet väldigt trevlig och spännande. Det började uppe på borggården och under dryga två timmar blev vi runtlotsade av en herre i medeltidskläder som med inlevelse och perfekt berättarröst tog oss runt i stan i små källare och i stora gamla byggnader. Allt var frid och fröjd tills den lilla sparvungen låg där på grusgången och sprattlade med bruten nacke. Men det var inte den incidenten som satte vidare prägel på rundturen utan besöksmålet direkt efter - en källare med många hundra år på nacken där det kunde finnas en hel del stora spindlar av olika slag.  - Pass sa jag och satt jag halvgråtade kvar uppe på markhöjd med orden som "stora svarta källarspindlar", "vita stora kokonger" och "rovspindlar" klingande i öronen. Micke och Elin kommer glada upp efter några minuter med berättelser om rader av vita kokonger likt juldekorationer i taken och stora svarta spindlar som prydde tak och väggar. Kommande halvtimme var varenda besök i någon stenbyggnad eller källare en otrolig plåga och det var längesen jag var så darrig och hade varenda nerv på utsidan.  

I morron blir det nog en kopp kaffe i dömestad igen och på kvällen står vinkväll på schemat hemma hos Mia i hennes och Emils nya lägenhet (vägg i vägg med deras förra :P). Nu är det dags att sova, för ungefär en och en halv timme sen...


Det blir som det blir

Resultatet av kvällen blev ett glas vin på Platå med Mia och Elin samt en tvärvändning på stora torget när jag träffade på lite postenkändisar. Så istället för bussen hem blev det en öl och en timme till nere på stan, sjukt myckt människor överallt, lite skillnad från en fredagkväll på Mastis i kristniehamn :P

Hur som så har kvällen gått iaf och det har varit hur trevligt som helst :) Imorron blir det bad för hela slanten!

 




Nea saftar och syltar

Nu har jag lekt husmor igen och syltat och saftat på de röda bären som fyllt mitt kylskåp i ett par dagar. Har aldrig gjort jordgubbssaft förut men det blev riktigt god :) Dricker inte saft egentligen men hemmagjord saft spelar i en lite annan liga och ett glas kall saft i den ljumma luften ute på altanen sitter fint just nu. 

Idag fyller Jenny år och min tanke var att röra mej bortåt partajandet när jag hämtat mej en stund och tagit hand om bären men ja vet inte om ja har nån riktig energi till det. Skulle ju kunna ta mej dit en kort sväng och få i mej en öl eller två, men risken är att det blir en helkväll av det och det pallar ja inte ikväll. För i morron ska vi upp och iväg på en badutflykt, Lina, hennes mamma, Micke och jag :) En utflykt med massa mat och fika - precis som det ska va :D 

  



Mmmmmmmm...!


Outcome

klockan är 23.24 och jag är uppenbarligen inte riktigt i säng än. Amanda Jenssen sommarpratade i P1 idag så jag passar på att återuppliva den playlisten lite innan läggdags. Imorron är det fredag och jag borde va hemma, röja undan kläder och skor som jag spritt ut över hela lägenheten, baka lite bröd och göra matlådor och framförallt vila upp mej lite. Det kommer heller antagligen inte hända men skam den som ger sej med å planera :)  


Vin ikväll till mej

Ikväll ska jag lägga mej tidigt. Säger jag nu och menar det verkligen, men tror inte särskillt mycket på det själv. Vad jag i alla fall vet att jag ska göra är att åka till Lina och grilla. Och dricka vin, det ska jag göra.




Rött guld



Trött som en liten hamster i dvala tog jag mej till jobbet på brädan i morse för att efter en fin dag på landet bli upplockad av Linda och Lina. Färden styrdes mot gården Tift ett par kilometer utanför stan, och i gassande sol arbetade vi oss systematiskt fram på jordgubbsåkern med en jordgubbe i korgen och två i munnen :) 

Med illröda fingrar och gräsligt proppmätta for vi hem till ryd för att rensa våra sammanlagda 15 kilo röda guld.
 



Mättheten efter jordgubbsorgien höll i sej så fikat nere på stan med Mia, Carro och Helena med hennes lilla, underbara Max fick begränsas till en islatte. 

Mitt longboardåkande försöker jag utan någon större framgång att begränsa, men så smått beroendeframkallande som det är så går det inte så bra att låta bli. Så trots att min "sparkfot" sagt ifrån redan för flera dagar sen är den flitigt använd vilket nu resulterat i att min stackars högerfot lagt av hel och hållet. Kanske ska ta å låta brädan stå en dag eller två... :)







Time flies

Tid är ett spännande fenomen, att det är så otroligt relativt till vad man gör med den. Ju fler saker man gör på en dag desto längre verkar dagen ha varit, och får man riktigt många saker gjorda känns vissa dagar till och med som två. Sedan jag startade dagen i morse, med ett minor break down över en vidrig spindel i mitt badrumstak (återigen guldeloge till min ömma moder), har jag hunnit med 8 timmars jobb, klippt gräset, rensat rabatter och stenplattor, städat, tvättat, planterat blommor, bakat paj och ätit paj med Linda, samt två turer på brädan.








Nu är det fint och rent och jag är trött och redo för lite sömn. Imorron blir det jordgubbsplockning med Lina och Linda och lite fika på stan med Mia o co.


nånting-dag 4

Sol har det vart dåligt med idag men fy faan så varmt det är...! Sista dagen i Hôla har varit lugn och skön som de andra, något proppmättare dock efter en middag hos farmor. Nu är jag tillbaka hemma i Linkan med mamma och återigen mätt och belåten för kvällen.

Mina longboard-skills ökar för varje dag och tyvärr gör även min träningsvärk, blåsor och benhinneont det också x) Kund einte hålla mej från att ta en kvällstur runt i ryd och det är verkligen en helt annan värld jämfört med sträckan mellan mamma och pappa ner till stan hemhemma. Självmordsåkningen i sannabackarna byttes ut mot lite mer behagliga sluttnigar uppe vis Skåland :)

Imorron är det landet igen, ska bara se klart filmen och försöka somna i bastun som råder... :)



Sommardag 3



Fredagkväll, Linda och jag satte oss på uteserveringen på Mastis och förundrades av stadsborna :P




Igår plockade jag upp Emmi och hennes pojkvän och åkte ut till Hult med den kylväska full med mat och fika. När man solar måste man äta, annars får man tråkigt :P




När syrran slutat jobba blevdet ett par timmar på stranden i Jutviken och kvällen spenderades i Syrran och Mattis trädgård med grill, fotboll och öl.



Solen försvann ner över taken och regnet höll sig undan. En fin dag med lite extra solbränna och en härlig longboardtur hemmåt över backarna uppe på Djurgårdsplatån.

"När du töcker att nô´t ä vektit - gör´t da mä en gang!"






Sommardag 2



Gårdagens öppna vänervyn byttes mot vänerviken i morbrors stuga. Där väntade mormor, morfar och moster med sill och potatis och mamma och jag hade med oss jordgubbar och vaniljglass.



I klippskrevorna växte smultron i massor

 

I några veckor har jag tjatat om att ja vill lära mej åka longboard i sommar, och otålig som jag är gjorde jag slag i saken och köpte mej en idag (för betydligt mer pengar än ja tänkt mej :P). Så efter en lite övningstur längs jutviksvägen drev värmen mej ner till Skymningen i skärgår´n för ett eftermiddagsdopp.
And I´ll tell you - ja e grym på´t :D

Kvällen ska spenderas med Linda, får se vad vi hittar på.

"En kan inte få hele vâla å tappe anda- varevige da.



Sommardag 1



Långt ut på en halvö söder om stan ligger ett naturreservat som heter Dyrö. Mamma och jag packade fika och lunch och körde de långa, slingriga, underbara landsvägarna neröver. Vi parkerade bilen och promenerade ett par, tre kilometer genom skog och äng för att tillsist se det blå,glittrande vattnet skymta mellan träden.




Längst ute på udden var det öppet vatten 180`



lunchen bestod av grillad kyckling, sallad, jorgubbar och svalkande päronloka.



Vid niohugget tyckte brorsan att vi skulle åka till Hult och bada och ja var inte sen att haka på. Årets första riktiga kvällsdopp var riktigt behagligt bara man kom i.

Nu får vi se vad idag har att erbjuda!

"Glöm aldri bôrt vecken skatt dä ä å vakne ôpp te en helt vanli da."

 


RSS 2.0