Ack Värmeland du sköna

Sitter på tåget hem till de värmländska skogarna och mitt lilla kristinehamn. Utanför tågfönstret övergår de östgötska slätterna sakta men säkert till tätare barrskog. De platta fälten blir alltmer kuperade och närmast järnvägen sticker ljung och lingonris upp ur de töande snöfläckarna. Väl framme klivet jag av på tågstationen och promenerar de 300 meterna bort till posten där pappa precis kommit in från dagens tur. På lastbryggan möter jag kusinen Andreas, och redan härute kan ja höra den underbara dialekten innifrån byggnaden. Väl inne flödar den breda krisnahamnskan hämmningslöst ut ur min munn.

Jag springer upp till mormor och morfar och hämtar Akka och får även här utlopp för dialekten. Hemma kommer brorsan innanför dörren och jag uppmuntrar honom till att han matchar tröjan med sjalen :) Pappa frågar om han har startat nån trend på skolan å om det är fler som börjat använda sjal.

" jaa, det finns en till" säjer brorsan varpå jag viker mej dubbel av skratt. Hoppas att det var på skämt....frågar inte :P 

Nu ska ja nog åka ner och hälsa på farmor en sväng. I morron ska ja skjutsa pappa till Karlstad för hans operation. 

Nu blir det första påsken hemhemma på tre år :)



  



@ Uni

Med lite ändrade planer under gårdagen för både mej och Ellen vände vi på klacken och körde en mat- och hemtentakväll. Mango-räksallad med blåmögelostklet och jordgubbar med grädde fick oss på betydligt bättre humör :)

Nu är vi tillbaka på Uni å sitter i bibblan, det är dag 3 och idag ska hemtentan bli klar är tanken. Självvaknade i morse och har njutit av solen hela vägen till skolan när ja svichar fram på min nya cykel, den här dagen kan ju inte bli annat än bra! :P


 

 


Finbesök! ♥

Idag har jag varit i Norrkan och lärt Staben allt de behöver veta om nolle-p :) När vi skulle kliva på bussen back home messade mamma att de ville ha kaffe kl fem, så när ja klev av bussen utanför Kårallen stod kära mor och far där och väntade - med en alldeles ny fin cykel i födelsedagspresent :D Di är att bra roliga di där två :P

En finfin söndag helt enkelt!


Torsdagens ♥:an

♥ Lycka är att hitta ett par fina skor :) Efter en lång och hopplös jakt stod dom där mitt framför mej - ett enda par i en enda storlek med ett enda mönster. Förutom att de var 39 istället för 38 fanns det inget annat alternatv än at slå till, och nu är dom mina.



♥ Förutom ett par fina skor innehöll torsdagen en tur till [hg] och John Doe för lite Moto Boy. Om jag gillade honom innan är ja nu lite smygkär i honom :) Saknades bara nån att hålla handen med där i mörkret, shit vilken röst han har.




Moto boy – When My Heart Was High

Moto boy – If Only Your Bed Could Cry

Moto boy – Ride my wild heart






Hemtenta nr 3.




Nu blir det hemtenta!



komsi, komsi :)

Solen kämpar utanför fönstret med att titta fram mellan molnen, hoppas att den lyckas till ja ska promenera hemmåt om en dryg timme. Stoppade ner solglajjerna i väskan i morse för säkerhets skull, jag kände på mej att solen inte skulle svika idag när vi har bestämt date :D

Först ska vi lyssna på en PA-redovisning.

Men sen, sen ska ja fortsätta min kärleksaffär med solen :)



nu har...

...gråtkänslan har börjat klinga av men illamåendet har ett stadigt tag om magen.

Så lite halvyrsling och fantaskiskt förundrad över vad som egentligen hände igår blir det till å hoppa i mina röda stävlar och en regnjacka och knata till Berzan.

Haha. känner mej apatisk som ett litet traumatiserat barn, ändå var det såå värt det :D


I morron ska ja träffa min älskare igen, så ja kan nog stå ut med regnet iaf. Ses i morron solen!

Vaknar upp till en ny värld i morron

hade tänkt skriva ett lyckligt inlägg om hur jag har en underbar kärleksaffär med solen, hur vi är ett perfekt par och hur jag aldrig vil skiljas från min underbara älskare, men just hemkommen från en föreläsning/show med Henrik Fexeus är huvudet nån HELT annan stans. Det var det absolut sjukaste ja varit med om på ja vet inte hur länge...!

Om jag trodde att jag hade dålig koll på min omgivning och vilka signaler man sänder ut eller hur lättpåverkad man är av andra så är ja nu i en sinnestämning där jag känner mej helt frånkopplad från mitt liv och mina vardagliga val och beslut. Så jävla obeskrivligt sjukt. Gå å se allihop!

Nu ska ja kräkas alternativt gråta mej till sömns!


Himmelsk pannacotta

Söndagslyx - Passionsfruktspanacotta med vanilj och hallon. Sjukt god och barnsligt enkelt.


söndagspromenad

Nu ska Sara, jag och min kamera ut på promenad. Vill nästan att det ska regna, känner för att bli blöt :)





Det regnar igen...

Sara och jag skulle ut på solskenspromenad igår men hamnade på en picknick-filt vid BK9 istället. Innan solen försvann över hustaken blev det mycket skratt och grillning medan gula och lila krokusar tittade på oss från husväggen och Petter, Viktor och Hille ölade friskt :) Innan jag visste ordet av var planen enligt dem att vi skulle med till Kårallen. Vid nio var jag övertalad och kvällen blev därefter :P


Jag frågade mej inte bara en gång vad jag gav mej in på när jag lät mej luras med till Kårallen med dom här tre x), men om ett gott skratt förlänger livet ökade ja mina chanser med en extra livstid igår :D



Idag vaknade jag till ljudet av regn. Lite nedslående men lugnande på samma gång. Startade dagen med att läsa en fruktansvärt vacker text om en tjej som kämpat men dött i cancer, om henne, hennes man och deras lilla dotter, så regnet kändes genast ganska överkomligt.
Nu är det filt och mys med Alfred i soffan resten av dagen.


Underbara värmländska!

Här sitter vi hemma hos mej och Linda - tre värmlännignar och klagar på att folk inte fattar alla bra värmländska ord vi hemskt gärna skule vilja använda men tvingas avstå ifrån. För att minska riskerna till missförstånd och opinsamma situationer har vi nu sammanställt en liten lista med perfekta ord och fraser.

Töligt - långsamt, segt
Knöschlig - omständigt, krångligt
stönig - envis och gnällig
ävlas - klaga
stri - tjata, gnälla, vara påstridig
jämt 1: "jag ska jämt bara..." - att göra något lite snabbt
jämt 2 : "jämt innan" - precis innan
feschligt - pilligt
slita sig/ dra sej i - att praktvurpa
bös - småskräp, ludd, smulor

hört ä nöcklan? - vart är nycklarna?
hana sierlu?- vad säger du?
häärta - hälften
jullrigt - vingligt, rangligt
glöpen - glupsk
has ärämärä - hur är det med dej?
gröschel- småmynt
tocka däringa - en sådan där
fjälla - flickvänn
dretstövel - skitstövel

flö - flytta
bötta - knuffa
görgött - jättehärligt
skörö - skurit
hölöra - hålen
möe - mycket


liten ramsa från Viktors mormor:
dä va e gang e gösse som geck på e mössö
han hade rö hösör å e pösö
å så sackhan ner å så vare itt na mer


Visst är värmländskan en underbar dialekt!  :D






Dart ftw

Om en liten stund ska Jessica och jag promenera bort till [hg] för att möta upp de andra. Vi ska fila på våra dart-skills eftersom vi ska vinna DÖMD i år förstår ni :) Är John Doe ikväll också -Datarock heter dom. Har aldrig hört talas om och ja får se om ja stannar så länge ens.

Förutom att vinna DÖMD ska vi även jobba på DÖMDeftersläppet. När vi jobbade för två år sen kom vi aldrig därifrån jag och Albert, palnerar väl inte att göra en uppföljare på det kanske. Men Fan så bra vi var på att torka glas! :D




Några glas att torka blir det...!



Albert optimerade och torkade glasen i ugnen. Funkade asbra! DA jonas var inte lika överväldigad och bad oss fortsätt torka dom med papper :P



Fredrik var iaf glad över hjälpen


You know you want to

I morronförmiddag jobbar ja i baljan - Kom dit och förgyll min dag! :D





Kanske kosta på sej ett smarrigt klägg?





kafferast

Sitter uppe i labsalen hela morronen och vaktar två tappra själar som är här på deras studiedag för att göra det praktiska kemiprovet i kemiolympiaden. De häller syror, mäter temepraturer och räknar febrilt. Caroline och jag byts av för det obligatoriska förmiddagskaffet, men nu är det dags för mej att smita tillbaka upp i labbsalen.

Passet på hg igår var lugnt och skönt. Jens och jag underhöll varandra och passade på att inventera glasskåpet och fixade lite allt möjligt för att få tiden att gå. Men mycket skratt blev det :D

Ikväll ska vi tydligen ut å springa jag, Ellen och Elin, men efter den något oväntade snön som täcker alla mördarisfläckar vet ja inte iom det är en så bra idé...



Den som väntar på nått gott?

Kentmanin fortsätter och jag behåller mitt goda promenad/armhävnignar/äta ordentligt-humör. I morron blir de ekologilektion och lite [hg]-jobb efter det.

Längtar efter påsk och längtar efter sommar. Tycker om att längta men samtidigt kan jag vara den otåligaste människan som finns just när ja längtar. Men tänk att kunna gå ut vid kl tie för en ljummen kvällspromenad, det doftar grönt och frächt blandat med en svag grilldoft... Håret är tovigt och fuktigt efter dagens badande och solande. Man kommer hem igen och lägger sej i en sval säng och sover som en stock av all frisk luft och sol.

Ge mej. Ge mej nu!



Åters första kvällsdopp i fjol i mitt älskade vänern



Vass. Jag älskar vass...


I goda vänners lag



halv åtta hos mej är nu avklarat

 

   

Linda och Elin var där 


Micke var där  


ellen och jag var där :) 


Nu är det hög tid att datea sängen om i morron ska bli en bra dag! 

 


Halv åtta hos mej!

Idag är det dags! Ikväll dukas det upp till trerätters hemma på 164, om än lite tidigarelagt till kl 18 istället :P
Ska smita iväg till hk nu å handla lite, sen kan det vara läge att städa lite också.

När vi satt på p-plan på [hg] i lördagsmorse försökte vi oss på en gammal Kentlåt - Gravitation, utan att lyckas särskillt bra. Så nu har ja lyssnat på den på spotify för att komma på hur den gick och fastnat i Kent-träsket igen.


Gravitation

http://open.spotify.com/track/5w7LiZRgRRZ5yXUeR0Q3iv


Kevlarsjäl

http://open.spotify.com/track/6247qDv3KymW3FwNFODjf4


En liten reminder av vad som står på Menyn ikväll:




Sova kan man göra nån annan dag..?

Det är inte varje dag man kommer hem från hg kl 8 på morronen. Gick knappt att sova heller när jag la mej, så resultatet är 2,5 timmars sömn och jag känner mej därefter. Borde städa inför ikväll och borde handla inför middagen imorron - det är dags för mej att bjuda in till halv åtta hos mej :D

Så idag blir det en tur på stan för att preppa lite inför dess, ska försöka att inte somna på bussen ner till stan!


Doctor´s orders

I brist på annat får ni en bild av mina favoriter Pon & Zi





Lovely Monday!

Thaigrytan står och puttrar på spisen, dagens kost har varit enligt menyn med lite tillägg av frukt och nötter. Armhävningarna är gjorda och jag är snart redo att hoppa i säng och vakna till en ny härligt dag!

jaja, skämt åsido, men idag har varit en fin dag med mycket att göra men allt har gått enligt planerna. Hoppas i morron blir en lika bra dag :)



Bring it on!

Nu är det dags för ett ärligt försök till en organiserad vecka med ordentlig mat. Jag brukar äta ganska bra, men sista veckorna har inte varit nån hit direkt. Så kommande vecka börjar Lindas och mina armhävningsövningar och jag sitter med ett glas vin och planerar veckans meny - frukost, lunch och middag!

Tänker dessutom försöka ta ett glas vin några kvällar i veckan, det ska ju trots allt vara lite smått hälsosamt :D



Den mesta inspirationen hämtas ur GI in the city!


Måndag
Frukost: turkisk youghurt med krossat linfrö och psylliumfrön & ett ägg
Lunch: Korv stroganoff (har kvar det i frysen.. .:P )
Middag: Grönsaksoppa med keso-blomkålsröra

Tisdag
Frukost: Rågflingegröt & ett ägg
Lunch: Thailändsk skaldjursgryta
Middag: Chèvrelasagne

Onsdag
Frukost: Skinkrullar med grönsaker och keso
Lunch: Chèvrelasagne
Middag: Spenat- & potatissoppa (den är supergod)

to be continued...



Doft av vatten

Våren börjar smyga sig på och med kommer ett knippe energi :) Det är ljust på morronen när man kliver upp och ljust framåt sex på kvällen, å har ni hört att fåglarna börjat kvittra! Det allra härligaste är när man går genom rydskogen och det doftar vatten! De flesta förstår inte vad ja menar, men det är den allra bästa naturdoften ja vet, när det luktar vatten! Vare sej det är sommarregn, dagg, en frisk sjö eller när snön börjar smälta. Det är så fräscht och otroligt uppfriskande!

Elin och jag har just varit ute och sprungit, det var otroligt tugnt men härligt. Har en liten liten plan på att fixa lite matlistor över vad jag ska äta men det får vi väl se hur bra det går med det ... :P



trött

Var på hg igår en sväng, känner fortfarande inget större sug efter alkohol sen FYfan. vaknade vid nio i morse ganska pigg, men somnade snart på soffan och har sovit mer eller mindre hela dan. Är trött nu med så det blir nog en tidigt kväll ikväll. Dissar SunTrip iår bara för att de har så trååååkigt tema. Gotland?

godnatt!


RSS 2.0