Minikalas utan födelsedagsbarnet

Nu blir det en promenad ner till farmor för en lite familjemiddag. Utan pappa för han smet iväg på golftävling. Å utan brorsan för han springer med post. Men mamma,jag å syrran å hennes mattis. Åså farmor förståss :D

Måste bara förbi stan och panikköpa en 18-årspresent till danne. Hoppas han springer snabbt i trapphusen så han hinner få sin present.

nostalgi

Snart är det nolle-p...igen. Snart är det dags att låtsas vara hård och coolast på campus fast man egentligen känner sej urfånig när man kommer marcherandes i solglasögon och ihopsnörpt mun. Ändå börjar det pirra lite i magen när jag tänker på alla nya nollan som kommer, många för första gången, till linkan om ett par veckor. Helt oförberedda på vad som väntar dom, en helt ny värld framför sej med massa nya vänner och galna upptåg. Är nog helkt enkelt jävligt avundsjuk på att få uppleva studentlivet igen för första gången, när allt är nytt och spänannde.  

Det är därför jag ens ställer upp. För att göra ett så bra nolle-p som bara går åt helt främmande människor och ge dem en grym start på studentlivet!



Från kolhydrater till japanska robotar via hjärnopererade apor

Man vet aldrig vad som händer när man hänger med Jonas, det enda man vet säkert är att man kommer skratta mycket och ha ofta väldigt givna samtal :P Kvällen började med djupa diskussioner om kolhydrater ---> glykolysen ---> kolesterol ---> djuriket ---> oidentifierade amerikanska organismer --->trådlöst överförbar el ---> Apor med inopererad teknik i hjärnan som kan styra externa armar till japanska robotar som gör suspekta saker. Heja youtube och wikipedia!

Helt klart värt en veckas mindre jobb för världen bästa Jollan! :D



 


Släktträff - förmiddagschampagne och fickpluntor med whiskey :)

Precis som väntat har det varit en galet skoj golfhelg och trots att Andreas, min otroligt underhållande kusin, inte var där var det många skratt i dubbelvikning ändå :) Lördagen startades med champagne vid elva på förmiddagen, en runda golf efter lunch, middag och prisutdelning på kvällen och många timmar av kortspel, chips och god dricka innan sängdags.

Kom till kristinehamn vid sjusnåret ikväll, tog en cykleltur ut till skärgår´n å njöt av kvällssolen...






          








Golf weekend

Tidigt i morron bitti hoppar jag på ett tåg bort från linkan med destination Västerås. De senaste fyra somrarna har vi avverkat Kristinehamn, Uppsala, Mariestad och Åland och i morron är det dags fös sommarens upplaga av släkten Sandenskogs årliga golftävling. Då är det daga att börja kämpa om den åtråvärda vandringsbucklan, spottkoppen och sist men inte minst Grisen till förloraren som får ordna nästa års Skogis Cup :)
Som icke-spelande släktmedlem ser jag fram emot att träffa alla galna sandenskogare och åta massa god mat.
Har som vanligt inte packat än utan planerar att styra upp det i morron bitti. Har trots allt storstädat lägenheten ikväll.

Å just det..., hörde en låt på radion idag som gav mej gåshud på både armar och ben och i nacken. Texten griper liksom tag om en.

Regina Spektor - Laughing with

(Eet är också väldigt bra...)



Suck...

Tänk att man aldrig slutar att bli förvånad. Inte ens när det händer för sjuttielfte gången. Märkligt detdär..När evolverades självbevarelsedriften bort? Vet inte om det är bra eller dåligt att det inte bara är jag som saknar den.

Update och Foto session

Min lilla arbetssvacka från i måndags är som bortblåst, jag fullkomligt älskar mitt sommarjobb med tillhörande arbetsmiljö. Börjar i rätt lagom tid på morgonen, får vara social o snacka skit med folk på förmiddagen och njuuuuta av svensk natur i tre, fyra timmar runt lunch.

Jag har inte fått något svar från studievägledaren på lärarprogrammet, så jag går runt i min lilla värld där jag inbillar mej att allt ordnar sej tillslut, det tar bara olika lång tid. Var på loppis i Linghem i går där vi träffade en underbar dam/man som hette carina. Öl och burgare på flamman igår var finfint och snart bär det iväg för att spana in Jennifers lya.


Så här glad brevbärare har dom i Västerlösa med omnejd













Ser ni hur mjukt och fluffigt det ser ut? Jag har sån otrolig lust att hoppa ur bilen varje dag och dra med handen över det alt. lägga mej ner och gosa in mej i det :)






Vad gör man inte för sina vänner ;)

Jag kommer inte i mina byxor. Min byxor har varit förstora sen förra hösten. Jag knöt ihop dom med snören för att få dom att sita uppe. Nu kommer jag inte i dom. Fan.
Sommar, slappa kläder och postenshorts är ingen bra komination, man märker liksom inte medan det händer. Så nu är det aja baja med fika och godis. Men när ens vänner bakar och bjuder på fika får man ställa upp, så det så.
Goooott fika, Mia :D

        

Det går över till jul

Ny dag, inte lika panikfylld som i går. Vaknade lite bättre till mods, men aptrött. Stålsatte mej för en slitig dag med reklam och annat skräp (läs 25 paket när jag normalt brukar ha ett par tre att köra ut) men oj, oj, oj så jag underskattade en präktig måndag! Har inte varit så trött, seg, sliten och orkeslös på så länge jag kan minnas. Trots det tog jag mej efter en evighet runt på turen, ansträngde mej verkligen för att se den fina naturen och landsbygden som jag uppskattar varje dag men jag hade lika gärna kunnat leta upp nån liten dunge och lagt mej och sovit.

Nu ska jag försöka mej på en bättre dag i morron, gaska upp mej lite och njuta av sista veckan som bönderna i västerlösas favoritbrevbärare ;) Allt går över till jul. Det har ialla fall min mamma lärt mej. Om inte till denna jul så till nästa!

Hej råångesten...

Känner mej så jävla korkad som inte tog reda på till 100 % att jag kunde börja pedagogiken utan geologikursen aka stenkursen. Inbillade mej att det vore helt ologiskt att det fanns sådana behörighetskrav när det inte har något som helst med varandra att göra. Det handlar om ynka 6 hp av totalt 121,5 hp som jag läst. In my face....

Kände mej ändå lugn när jag märkte det i förra veckan eftersom jag då kunde söka som Kemi/biologi för högstadiet istället och sedan byta efter hand, men insåg för några timmar sedan att det fortfarande fattas 6 hp  - då i kemi istället - för att kunna gör det. Detta betydet alltså att om inte någon högt uppsatt person har lust att vara schysst och göra ett undantag, då är ja råkörd.
Det allra mest irriterande är att det jag behöver är tex en miljökurs (odef hur mycket så i teorin 1 hp), och att jag har läst 15 hp tekniskt miljöskydd som tyvärr är klassad som biologi eftersom den ges på biologiprogrammet = den "räknas inte".

Jag är inte lagd att tycka synd om mej själv, som man bäddar få man ligga, men nu är det bra nära gränsen. Så frustrerande när jag i praktiken har precis vad jag behöver men att teorin sätter stopp.....


 

Another sunday

Vad gör man bäst en regnig, grå söndag om inte shoppar lite för pengar man inte har och sitter på ett fik och dricker kaffe. Med denna trevliga start på dagen har jag en liten plan på att städa. Eller rulla in mej i en filt i soffan och  titta på film. Ska fundera lite på det...






Fiiiiika. Söndagsmys!







Härliga vänner, härlig kväll

Tjoho va skoj det var igårkväll. Måste tipsa om bästa grilltillbehöret på länge, eller så kan man äta endast det vilket jag gjorde igår :P. Förutom massa god mat och dricka gick kvällens tema i låga skämt, Svartan-minnen och mitt efterlängtade mission: platta Alberts skägg.

Ädelostchampinjoner
Färska champinjoner, inte för små och inte för stora
Valfri smaskig mögelost, tex Saint Agur.

Dra ur foten på svampen och tryck i så mkt ost som går. Linda in varje svamp i ett litet foliepaket och värm på grillen. 
Mums!
 

Idag hade Kicci och jag tänkt oss en badtur, men nu är det molningt så det får bli en fika på Åbacka och hälsa på Mia lite, se till att hon jobbar på bra. Jag ska inte fika något onyttigt. Kaffe och hmm, kanske. kanske en våffla på sin höjd. Våfflor är nästan mat.









             





Freeeeeeeedag!

Trodde att det var fredag heeela dan igår, men nu är det det på riktigt :P
Grillkväll å partaj på tapeten, micke är här å snart trilla kicci in. Å aaaallla andra party people.




thihi



Plötsligt märker Saja att tuben med superlim som hon sitter och håller i har fastnat i hennes långfinger. Vi börjar skratta och innan vi vet ordet av har även tummen fastnat i tuben. Ett nytt skrattanfall bryter ut och i turbulensen fastnar långfinger och pekfinger på vänsterhanden ihop och vi ligger dubbelvikta av skratt på vardagsrumsgolvet.

Som om inte det vore nog får vi inte loss tuben från fingrarna heller.
Vet inte, men det enda jag kunde tänka på var att det var som en riktigt dålig komediserie.




Tio minuter senare, tuben sitter fortfarande fast. Fortfarande lika roligt och vi har bytt vardagsrumsgolvet mot köksgolvet och Sajas båda ihoplimmade händer har bott i diskhon ett tag. Tillslut, efter mycket våldande lyckas hon slita isär fingrarna från tuben. Underskatta inte Superlim :D









Pappa, jag vill ha.... hmmmm.... en bil!

I brist på annat skoj på TV duger MTV fint. Man kan fastna i the Hills, MADE eller varför inte My supersweet 16. 

På klingande brittisk engelska efter att hennes pappa ifrågasatt artistens krav  på 75 000 dollar:
"Dad just doesn´t seem to get what it is I want for my party. How hard can it be to understand?"

What a life.. :P




sommarkväll

Efter en lugn och trevlig dag på landet, en alldeles för lång powernap, en sockerkaka och en ogräsrensad altan senare väntar jag på att Fanny ska dyka upp så att vi kan slå oss ner ute i trädgården och kanske ta ett glas vin. Härliga, härliga sommar.



                 

  


passar gärna spindelterapin idag med tack...


Här satt jag och funderade på vad jag skulle plita ner för rader idag å då satt den bara där igen!  Spindeljäääääveln som tyckte att det var en bra idé att bosätta sej utanför mitt vardagsrumsfönster, men som jag trodde hade gått å dött för den har varit borta ett bra tag...
Om jag ser en spindel större än en liten liten myra blir jag som paralyserad, hjärtat börjar klappa ohejdat och paniken infinner sej på en halv sekund. Å att vara paralyserad och få panik på samma gång är inte alltid så produktivt utan slutar i värsta fall med att jag börjar skaka och böla.
Kicci försöker så gott hon kan med att hålla terapistunder med mej lite då och då, men ligger man i en säng i ett litet rum som i söndgagsmorse med en fet spindel promenerandes i taket över en är inte jag särskilt still. Usch ushc och fyyyyy.
Ni skulle ha sett mej här nyss, balanserande på fotpallen med kameran upptryckt mot rutan bara för att visa odjuret som sitter och stirrar på mej om kvällarna. Nu sitter jag med en klump i magen och tårar i ögonvrån och fiskar efter medlidande!




Jag skämtar inte, den är vidrig. Tar den sej in i lägenheten då dör jag.







Sluuuuuta bråka med mej :S

Gaahhh. Nu måste jag börja krångla med lärarpåbyggnadshelvetet också. VHS tycker tydligen inte att jag är behörig att läsa det eftersom jag "saknar ett tredje ämne". Fuck them, bara för att jag inte får min miljökurser klassade som miljökurser. Tänk att man kan vara obehörig till att ägna dagarna åt att dansa sitt namn, lägga vykortspussel och rita cirklar till klassisk musik.
Kul projekt till veckan att sitta och ringa studievägledare med telefontid ett par timmar på förmiddagen, tur att jag inte jobbar eller så.....
Kanske ska inse att jag inte ska bli lärare, känns som någon försöker tala om nått för mej. Tänk om ja vill det då, va, va?
Mit avlappnade mood från helgens festligheter, bubbeltunnebadande på altanen och bastande sipprar mellan fingrarna på mej, blääääää på dom.

Långfredag?

Äntligen börjar klockan ticka iväg, den här dagen känns som att den har varat i minst tre. När jag gick till tvättstugan för en timme sen ficka jag kisa i kvällssolen och kände mej dålig eftersom det var första gången jag gick utanför dörren idag. Men efter en stund började jag undra vad jag hade knarkat för nått, jag har ju jobbat hela dan...klart jag har varit utanför dörrn. Kändes som det var ett helt dygn sen jag kom hem, sov sååå skönt på soffan efter jobbet att jag var helt inställd på att det var en ny dag.

I morgon ska jag hjälpa Mattias och Lina att flytta in i sin nya, underbara lägenhet. Jag ska också flytta in där, i smyg. Är väldigt avundsjuk på deras två kakelugnar och högt i tak. Sen blir bär det av till Hannas stuga, någonstans ut åt kusten om ja har fattat rätt. Sen är helgen slut igen. Tur att jag trivs på jobbet :P

Barfota utan strumpor och skor :)

Gud va ja e bra. Lockades ut i rydsspåret av regnet (och det faktum att jag smällde i mej glass med vaniljsås i eftermiddags). Älskar att springa i regn, det rensar huvudet ordentligt. Valde att ta sällskap med min älskade träningsnarkoman Saja vilket kan tyckas lite väl optimistiskt och jag var allt lite nervös innan över vad jag hade gett mej in på men vi sprang på bra. Smått tillbakahållen av skavsår blev det ett par kilometer barfota med fötterna smackande mot mjuk, blöt sågspån. Gick som på räls.
Nu blir det chick-flick och chilite.

Ska det va, så ska det va

I hällregn och åska dovt mullrande i fjärran gav vi oss ut Elin och jag till Skeda för att plocka jordgubbar :D
I klarröda stövlar och min sprillans nya postenregnjacka med två decimeter för långa ärmar klafsade jag runt på en gigantisk jordgubbsåker med rumpan i vädret och huvudet nere i backen. Resultatet blev sex liter jordgubbar, det märktes att det sjöng på sista versen så vi fick vara högst skeptiska när vi plockade.
" Gå nerför kullen en bit från vägen och plocka" fick  vi som instruktion. När vi var färdiga och gick tillbaka upp till bilen plockade vi några däruppe som vi stoppade i munnen - och förstod jävligt snabbt varför han höll oss borta därifrån. Dom var tusen gånger finare och godare, inte klafsiga och halvt mosade som de nere i dälpa.

Elin och jag undrade självkritisk varför vi alltid ska envisas med att fixa och dona, plocka bär och baka bröd; när man köpa det och det dessutom oftast billigare.
Men, fan. Ska det va så ska det va. Jag kommer iaf ha hemmagjord jordgubbssylt i mitt kylskåp.



Blä

Jag är livrädd för döden. Tvingas inse det nu, har krupit på mej successivt de senaste två åren. Försöker titta lite på minnesstunden för Jackson nu, men det går sådär lagom bra...Jag är inte så rädd för min egen död även om ja såklart skulle tycka att det vore väldigt tråkigt att inte få vara med till jag blir gammal, utan för att folk runtomkring mej ska dö. Pallar inte ens med när människor jag inte känner eller ens har träffat dör, så jag vet att ja kommer gå under när någon nära försvinner. Zappar till kanal 5 å tittar på amerikanska rika hemmafruar istället.


Horoskop med mitt namn på

Fiskarna

Något av det gamla måste offras för att ge plats åt det nya. Du kanske fortfarande är arg på någon för att din relation till den personen inte blev precis vad du hade hoppats. Du ger upp din ilska vid exakt rätt tillfälle. Ganska snart efter den här fantastiska vändningen i ditt liv, dyker en ny spännande möjlighet upp. Var beredd.

Check på del 1, välkommen del 2!!
Fast arg kanske är ett lite väl starkt ord.

jag skyller det på måndag

Kom hem för en lite stund sen, passade på att cykla när det regnade som värst. Nu hänger byxorna och strumporna på tork över badkaret, ni vet när man vill understryka hur blöt man är och säger att det är som att man hoppat i sjön å klivit upp igen, så såg jag ut när jag klev innanför dörren.  
Började morgonen med att köra in vänster långfinger i en hyllkant å fick ett litet jack som blödde fint. Letade upp plåster för att låta mina bönder slippa blodig post, och fortsatte sorterandet. En halvtimme senare kör jag ner handen i byxfickan för att ta upp sprättaren och får snabbt upp ett långfinger med ett skärsår, förbannade mej lite och tryckte försikigt mot såret bara för att konstatera att jomenvist, det blödde fint det med. Irriterad gick jag på jakt efter ett andra plåster.

Halvt handikappad körde jag iväg och konstaterade att plåstren antagligen skulle halka av i regnet så jag tog med ett extra. Efter ett antal brevlådor senare tittar jag till på min hand och ser att höger långfinger var blodigt. Trodde först att det kom från såret på toppen, men tro det eller ej så hade jag lyckats skära upp mej på ett nytt ställe. Det var bara att plocka fram mitt extraplåster som låg på instrumentbrädan. Det är inte varje dag jag lyckas skaffa med tre skärssår på händerna oberoende av varandra.




 

Check.

1 - 0 till magkänslan.
Nu får den påhittade verkligheten lämna över till den verkliga. Sjukt skumt...

En promenad runt jorden nästa?

Vad är det med sommar och äta? Har varit proppmätt hela helgen - igen. Vi har ätit, skrivit gyckel, ätit, badat och ätit. i Veckorna äter jag bara massa skräp, gissar att det är för att man tappar matlusten när det är så varmt, så då småäter jag massa fika å glass istället.
Skulle behöva promenera ett varv runt jorden för att få bort min kräksiga mättnadskänsla. Börjar med ett varv i rydsskogen sålänge.


(Parentes)

Åhh, lika roliga som internskämt är mellan två personer som vet exakt vad man tänker på och exakt hur otroligt roooooligt det är, lika tråkigt är det när man är själv eller tillsammans med någon som inte är med i svängen.

Tur att jag å Kicci sitter i varsin postbil på landet och vet att vi lyssnar på P3 båda två samtidigt, för idag trodde jag att jag skulle gå under så internt roligt det blev. 30 sekunder senare får jag mycket riktigt ett SMS av Kicci där hon förklarar att hon håller på å skrattar ihjäl sej, och jag satt dubbelvikt av skratt vid en lådsamling och tårarna rann. Hoppas ingen såg mej för då hade dom nog undrat vad dom har för schitzo brevbärare i sommar :D
jaa...tänk att en sång om politikerveckan i Almedalen kan vara så skoj... ;) Men som sagt, så internt som det kan bli.
Det är roligt; skratta.


För trött för att slappa

Shit, skulle ha en härlig hemmakväll ikväll för första gången på en evighet, men det blev inte riktigt som ja hade föreställt mej. Jag tänkte äta lite kvällsmat, tända lite mysljus, pyssla om mej lite och titta lite på TV. Istället frossade jag i två lite jordgubbar och däckade på soffan. Men jordgubbarna var himla goda :)

Borde pack inför i morron också, lär väl panikpacka i sista sekund som vanligt. Gud, är så trött att jag inte är särskillt pepp på att åka nånstans alls just nu, men det kommer nog bli superskoj, ska hänga med GF i Linas stuga hela helgen.
Så, so long! Ska bli väldigt spännande och underhållande å se hur elva internetberoende människor samlas på landet i tre dagar, speciellt då vi med all säkerhet kommer försöka planera massa saker som hänger i luften till nolle-p.

ägg ägg ägg

Helt plötsligt hade jag 1 1/2 platta mini-hönsägg i kylen. Så kan det gå när man känner folk som exjobbar med höns :) Smällde ihop en ugnspankaka i efter middags och nu står en sockerkaka i ugnen, får bli torsdagsmys på posten i morron :P
Nu ska ja gå ut å hänga i tvättstugan med min bok å vänta på tvätten.




vanlig vs. pytte




RSS 2.0