1a Advent

 

 

Det är första advent, amaryllisen har slagit ut, snön yr runt utanför fönstret och lägger sig i drivor på fönsterbläcken och Elin och jag har bakat lussebullar och gjort knäck. Gårkvällens bravader på hg avslutades med ett snöbollskrig utanför hg vid fyrasnåret och det var på det stora hela taget en riktigt kul kväll.

 

 

 

Trots alla dingnande marknadsstånd i både Marrakech och Agadir blev det bara ett fåtal inköp för min del. En liten ihopvikbar portmonä för småmynt och dom här underbara marockanska skinntofflorna var mina favoriter, skulle vilja gå runt i dom överallt :D

 

 


Afrika, Marocko, Agadir

Ja herre gud...Tillbaka i kalla, snöiga Sverige efter en helt makalöst fantastisk vecka i soliga Marocko.
Vi bodde i kuststaden Agadir, på hotel Residence Shems som betyder sol. Vårt enda mål med resan var att sola, äta frukt och plugga och det har vi lyckats ganska bra med :) Vi har ätit lokal mat, druckit myntaté, färskpressad apelsinjuice, ätit massa croissanter och en och annan glass. 


   




Redan första dagen träffade vi underbara Abdel, en glad och sprallig marockan som tog oss under sina vingar. Förutom att lotsa oss runt på stadens enorma marknad Souk al had, där hans blotta närvaro skyddade oss från galna försäljare och hetsiga fejkguider, tog han oss en dag ut till Hippie Beach, ett par mil norr om Agadir.   



   





   





Efter en dags solande, och lite surfande för min del, fixade grabsen mat medan vi tog det lugnt under ett av eucalyptusträden.  






Efter ett par timmars traskande på Souken för andra gången satte vi oss ner och väntade på resten som provade skor. För att orka ett tag till tryckte vi i oss lite kanderade jordnötter. Förutom att Abdel var glad som en solstråle hade han även sin pappa och äldre bror boende i Lysekil, vilket gjorde att han lärt sig en hel del svenska.


   




På tisdagen klev vi upp i ottan för att åka minibuss de 30 milen till Marrakech. Där fick vi en skojig guide som visade oss runt bland moskéer, palats och stadens 30 000 stånd stora marknasplats. Vi luktade på kryddor, provade tofflor och skor, prutade på järnlyktor och skinnväskor.


   




Sista kvällen lagade Abdel och hans kompis den marockanska rätten Tagine på lamm åt oss. Gott, gott och det tog fort slut! :D




Morgonen för hemresefärden var lika vacker som de andra morgnarna, och snön hemma i sverige kändes mer avlägsen än de 10-12 timmar som låg emellan oss.




Väl på arland flygplatsparkering vad den allt mer påtaglig när bilen skulle skottas fram ur drivorna.

I morgonbitti är det 1a advent och efter att snart varit hemma ett dygn börjar vardagen sjunka in så smått igen. Veckan har varit helt och hållet underbar - och det mesta är helt och hållet söta Abdels förtjänst. Vi är så galet glada att vi träffade honom, utan honom hade resan sett helt annorlunda ut. Jag hoppas verkligen att vi åker tillbaka inom en inte allt för lång framtid, och jag kan helt klart rekommendera Marocko!



  ♥
  ............................................................................................





En vanlig måndag

Jag sitter på kontoret på berzan och utanför fönstret seglar vita tussiga moln fram över den blå himlen. I morse när jag vaknade smattrade regner ilsket mot fönsterrutorna och Elin och jag bylsade på oss stövlar och regnställ när vi cyklade ner mot stan. Iförd pappas gamla urblekta gula postenregnställ, från låt mej gissa typ 1982, dessutom femton nummer för stort, var jag ganska glad över den tidiga morronens mörker... ;)

Idag är jag själv när både lena och caroline är på fortbildning, jag har nu haft en lektion om mendel och hans ärtor och en lektion om skelettet. Efter den första lektionen kände jag mig som världens sämsta lärare när eleverna satt och såg ut som sju sorger och åtta bedrövelser - hur f**n gör man kosningscheman över ärtors färger roligt? Efter den andra lektionen kände jag mej som världens bästa lärare - glada, pigga elever och massa roliga skelettdelar och makroprepp att visa. Dagens lärdom kanske är att det inte alltid går att göra allt så himla roligt. Eller så måste man bara ha lite tid på sej att tänka i nya banor. Får bli ett ämne i sista hemtentan kanske? :P

Nu ska ja iaf sätta mej och se över morrondagens lektioner, en om muskler och en kemilektion och mol och såna roliga grejer. 


 

 


På berzan heter skelettet vaktmästar´n :D

 

 


And so it all begins...

 

 

Med förtjusning blandat med förtvivlan mottar jag årets första snö. Eller ska det vara vinterns första snö? Är det vinter nu...? Jag smyglängtar till advent och till jul, mer än jag gjort på flera, flera år och snön gör min barnsilga längtan ännu lite starkare.

 

När jag försökte ta mig till berzan på cykeln i morse kände jag mig som tagen ur bullerbyn, kämpandes mot östgötaslättens piskande vindar och kalla, hårda snöflingor. På hemvägen stannade jag förbi hos Lina och möttes av en nytänd brasa i kakelugnen.
Pure happines.

 

Nu sitter jag hemma i soffan med en kopp te och lyssnar på Chris Rea på grammofonen.

Pure calm.

 

 


Weekend @ [hg]

Fredagen spenderades (som vanligt?) på hg men denna kväll flyttade jag en våning ner och parkerade mig i entrén med en biologi B-bok och min stickning.




Sara försåg mig med en jobbdrink och Jakob kom med min favvocheescake. Härligt trevlig kväll! :D


Igår var det personalfest. Temat var subkulturer och vi i servisen var utklädda till en grafittivägg, aka en kultur nere i tunnelbanorna ;)





Bästa gruppen (vi kom iaf tvåa och hade mer poäng än vad som var möjligt enligt petter ;P), här lekandes repet genom kläderna-leken




I drinkbaren blev vi utmanade att skapa en ny shot av vilka ingredienser vi ville. Resultatet blev ett "miniavloppsrör", som tro det eller ej smakade rätt så gott!




Sedan var det dags att svida om för sittning och det var inte riktigt läge att försöka reda ur det toviga håret, då får man jobba med vad man har :)


FAMILJEN!!!

Jag älskar inte bara min familj utan även FAMILJEN :D
Ikväll smäller det, det är re4dan smockat på [hg] och Sara och jag är peppare än någonsin!



Det var jag - Familjen


RSS 2.0