I en glänta i en skog



Mitt i skogen nedanför en sluttning av mjuk mossa och små söta svampar glesnade träden och något verkade nästan självlysa mellan träden. Jag småsprang ner mot ljuset och när träden skingrade sig såg jag den uråldriga döda eken torna upp sej framför mej och Elin som kom straxt efter. Hade jag haft en bättre kamera hade jag kanske lyckats fånga det bättre på bild för det var en av de häftigaste naturupplevelser jag haft i en vanlig svensk skog. Både Elin och jag stod helt hänförda, det såg mer ut som en oljemålningän ett verkligt träd som stod där framför oss.
Sjukt coolt var det i alla fall.










Svamp hittade vi men ingen ätbar. Utom Sara då förstås, fattar inte hur hon gör.



Melissa Horn – Du är nog den

Man ska ju inte lyssna på sån här musik egentligen, men ibland kan jag ju inte låta bli :P






Bönderna i storstan!

Mitt i alla provförberedelser, matteläxor, fotosyntesstuderande och organkemiältande var det idag dags för högstadiets friluftsdag. Som vanligt hamnar vi lite på sidan av med våra sexor så Ingrid och jag gick på klassens förslag att åka in till Linköping och bada i badhuset.

Dagen har, förutom att jag missade bussen med några sekunder och fick cykla i regnet ner till stan, varit kalasbra. En kort stadsvanding med inslag så som domkyrkan och ginkgo biloba-trädet i trädgårdsföreningen och några timmars simmande och lekande i basängerna och alla vart nöjda och glada.

På vägen hem från stan passade jag på att vandra runt i lite affärer och småshoppa lite och när jag fick syn på blomsterhavet på torget blev det lite botaniserande även där :)







Musik-quiz på NH nästa!




Lycka är att lyssna på skogen

 

Efter ännu en trevlig natt bakom bexbaren och i alla fall fem timmars sömn kokade jag en termos kaffe, drog på mej mina stövlar och begav mej ut till Ullstämmaskogen med Sara, Elin och Anna för att plocka lite svamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bon Iver – Skinny Love

 

Nu sitter jag i soffan med massa mumsig svamp i magen och ett leende på läpparna. Skogen skänker lugn och höstkvällarna med te och tända ljus välkomnas även om jag saknar sommaren.

 


Bon Iver

 

Dags att bege sit till hg för att göra helgens andra pass i bexbaren. Hade himla trevligt igår när jag bland annat snackade med en kille som älskade biologi och sen dök hans kompis upp som visade sig vara från Sunne. Så från att stå å nörda sig i biologins värld hamnade jag i en underbar diskussion om användbara värmländska ord.

 

Har trillat över lite ny musik, bland annat Bon Iver.

Blev nyfiken på vad Kumran betydde och hamnade på denna sida -

 

http://wordsworthmedia.wordpress.com/2008/07/14/bon-iver-excavates-kumran-on-re-stacks/

 

 

 

 

 

 

 


Måndagsgöra!


I morgon har Ingrid och jag samtal med ungefär hälften av eleverna och deras föräldra i tur och ordning för att kolla över hur de tycker att första tiden gått. Mina små söta; från att vara gymnasielärare till att börja jobba på högstadiet till att bli klassföreståndare för en sexa :) Hur som har jag nu använt ett par av mina nyplockade finspångsäpplen och bakat mumsiga äppelmuffins.

Känner att min nya måndagsrutin är att baka och springa :)








I förra veckan sprang vi en runda på loppis Elin och jag. Där hittade jag en jättefin gungstol som var så himla skön å sitta. Så för den nätta summan av 80 riksdalen fick den följa med mej hem!


Sen att brorsan tyckte att det var lite väl höga panschis-poäng på att kasta ut datorn och flytta in en gungstol kan han ju ha lite rätt i... :)







Crazy fun :D

Efter en slapp fredagkväll i soffan med Lina och asagod hemmagjord pizza och en stor skål ostbågar styrde vi kosan jag och Elin mot Fimpan under lördagen. Vi stannade till i Norrköping för att hämta upp magda och för att shoppa lite mer eller mindre nödvändiga föremål såsom en sladd till min dator, en ny jacka till Elin och ett par grymt snygga mörkbruna höstkängor till mej.

Hur som helst skulle vi roa oss nere på centrum, som det heter i Finspång ;P, på nya Hugos som ska ha öppet ett par helger i månaden. Helt utan varken särskilt stora förhoppningar eller förväntningar blev kvällen och natten helt stört roligt. Vi har skrattat, dansat, snackat med massa roliga människor och bara haft skitskoj helt enkelt.

Nu väntar en ny arbetsvecka och jaa, trots att hösttröttheten börjar göra sig påminnd så gillar jag verkligen att gå till jobbet!






Gillar de dagar man är på sprudlande flippa-ur humör :)







two weeks later





hej hopp, vad tiden går.

Två trasiga datorer senare och, jaa, det var ungefär de två datorerna ja hade på lager, två jobbveckor senare och två veckor äldre och visare.

Brorsan ligge på soffan efter att ha lagat superb fläskfilé med mögelost som jag bara smuttat lite på eftersom elin och jag ska ut å springa härnäst.

Å just det ja, ny kombo och därmed återigen nya grejer i köksskåpen, nya möbler och nya rutiner. :)

Slötittade på premiären av Idol igår men vaknade till liv när en tjej med dreads och gitarr spelade en egen låt som fastnade nått enormt.






Annars är det här små delar av vad som försigått de senaste två veckorna då jag har varit...






...på bondens marknad och köpt liljor


 


... på Svarta och träffat gamla godingar och kastat sill å potäter på lilla brorsan :P





... och lämnnat av Elin vid regnbågens slut






...på Östgötadagarna och tittat på kossor och ätit hemmagjord ostkaka i Kättestad och klappat getter i Löt.






...och handlat astrar vid vägkanten i vikingstad






...fått ett nytt kök :P





Jag har hängt upp Bennys fina tavla och kristallkrona i hallen







Jaha ja, å nog är det höst nu alltid. Jag saknar sommaren redan men känner att hösten har allt att erbjuda. Man måste bara hålla ögonen öppna :P





RSS 2.0