Skogspromenad i söndagssolen





 

 

 




Lördagsmys med 4V

Så blev det kallt igen.
Elin, Oscar och jag tog oss en minst sagt uppfriskande promenad ner till stan för lite härligt 4V-häng hemma hos Linda :) Jag fortsätter att klä mej som om jag skulle på resa till nordpolen, tänker fan inte frysa i onödan :P

 




Blev helt sjukt dissad idag när framförallt Oscar bröt ihop när jag sa ordet T-Shirt. Men det heter ju Tee-Schööört? Eller vadå?





Att uppskatta ett vackert snölandskap!

Om ja hade haft en kamera med mej igår hade det funnits underbara bilder på ett gäng gladmongon som lagomt berusade vandrade den välkända vägen längs åkrarna ut till Skytte-c. Trots att solen gått ner för länge sen var det alldeles ljust ute i skogen, månen lös med starkt ljus och all snö gnistrade som aldrig förr. Hade jag haft en kamera med mej hade det funnits bilder på Sara som drar den klarröda pulkan inköpt på Hemköp lite tidigare samma eftermiddag. Ni hade fått se Albert ta sats och springa och göra kanonkulan ner i den halvmeter höga snön i diket - och försvinna i snön, och Albert älgandes med sina långa ben ut över åkern och avsluta med en dykning. Det var int ehelt lätt att ta sig upp när man väl hamnat i den djupa snön men uj, uj vilka fina minnen... :) 

Ikväll är det tjejkväll i Norrköping och i morron bitti ska vi flytta Sara från stan till Ryd. Det var på tiden! 

 

Baljantorsdag!

Vet inte vem som kom på uttrycket att man får massa guld på morronkvisten, ja hade mer än gärna sovit ett par timmar till :)

Idag blir det en förmiddag i Baljan, kanske en av de viktigaste uppgifterna på universitetet - att förse sina vänner med flera med kaffe. Ikväll är det partaj på skytte-c, har inte varit där sen plankan brann. Ellen och jag föreslog en öl med kursarna i eftermiddag på kröken, men vi får väl se hur många som nappade på det...

ha en fin dag!

Gympaaaaaa :D

Hahaha. Oh My God. Kom just hem som ett snömonster, fick lämna cykel i ett random cykelställ i ryd för att ens palla å ta mej hem tillslut :)

Har varit på barngymnastik idag med Fanny och Ellen, lekt tågresa med tillhörande bestyr. Alltid kul å låtsas att gymnastiktakterna sitter i, sen att man ser stjärnor av att stå på händer behöver man ju inte tala högt om... :P

  

Jag tappade inte alls balansen utan kan stå sådär snett, det är en talang jag har.

                          
                          snögubben ellen påväg till bussen :)



Ett gott skratt förlänger livet..?

...Frågan är om man ska skratta eller gråta.

Föreläsningen idag, under namnet Didaktik, var helt otroligt dålig och jag kan utan problem sammanfatta den på 2 minuter utan att missa ett ord av någon som helst vikt. Mjäkig föreläsare som pratade till oss som om vi vore 14 år. Tänker inte ens göra mej bekymret att gå på "ämnenas historia" klockan åtta i morron bitti, vill inte förtöra en dag till. Skriver GF-testamente istället :)


Tro fan att vi fick göra namnskyltar på föreläsningen idag. Jag blev så förbannad att uppgivenhetstårarna började trilla och var på väg att resa mej och gå. Istället gjorde Ellen min namnskyllt och beordrade mej att sitta still.
Ska grunna vidare på mitt liv också, om det verkligen är värt ett år till av min tid att ta sig igenom den här utbildningen.


Är just hemkommen från middag och hederligt gammalt tjejsnack med Elin, Fariba och Magda. Orkade egentligen inte ta mej dit, men pallrade mej iväg iaf och det ångrar jag inte. Har skrattat konstant hela kvällen - alltid lika härligt!




Idag får en ny chans :)

Idag blir förhoppningsvis en bättre dag. Kom ihåg vårt galma saying "vi är iallafall inte 18, gravid och prostituerad" :)

Så låt se vad dagen har att erbjuda, börjar med ett lunchmöte och en föreläsning om...nått. Sen får vi se.


LÄRARPROGRAMMET gör konstiga saker med en...

Har gjort årets första löprunda med Elin idag.

Mer tänker ja inte skriva för idag har varit bottendagen på LP. Helt sjukt.
Tack för idag...



Tentaplugg gör konstiga saker med en...

Har just börjat gråta över en kanelbulle.

Inte helt normal reaktion över en bulle, men Ellen har lyckats göra Farmors Kanelbullar. Dom ser lika dana ut, luktar likadant (redan där började jag filppa), och sen när jag bet i den smakade den exakt som farmors himmelska kanelbullar.
Så skrattande och gråtande samtidigt smaskade jag i mej 3 stycken, det får man när dom är så goda.

Imorron är tentaplugget ur världen och jag kommer för hoppningsvis börja bete mej lite mer normalt.


Den vackraste dagen

Innan ja cyklar iväg till Ellen för sista pluggrycket i den fantastiska kursen PA2 är dagens tips, förutom att passa på att ta vara på idag, att lyssna in Amanda Jenssens album Happyland ordentligt!

Litet smakprov på Happyland 


En fin liten text jag sprang över på Alexandra Odevalls blogg NyfikenGrön häromdan


“Idag är den skönaste dagen i år,

vi glömmer i morgon, vi glömmer igår.

En dag värd att leva vad önskar vi mer,

om bara vi mottager allt vad den ger.

Då upptäcks att livet helt underbart är,

så ta vara på stunden,  just nu och just här.

Gör något av den, något du vill

fyll den med mening för dig finns den till.

Försumma ej chansen, du ångrar dig sen,

för tiden just nu kommer aldrig igen.”



Kvällen är igång!



Imorron, imorron blir det hemtenta. Nu blir det tredje kvällen gillt!


Det blir inte roligare än man gör det

Simon, Jens o Danne have left the building. Jag har städat ur mitt rum där dom har bott, men funderar starkt på att vänta med att bära tillbaka min säng som ja har i vardagsrummet nu, ligger bra här framför TV:n under duntäcket :P Kan kanske skylla på att jag måste vänta på att Linda ska komma hem i morron så jag får lite bärhjälp.

Insåg igår att vi visst ska på partaj ikväll med, så utan att jag riktigt märkte hur det hände så blev den en gammal hederlig tre-dagars den här helgen, det var inte igår. Bäst å sova lite middag så ja pallar. :P


Min "busskille" :P

Snirklar genom gasquegången påväg upp mot skrivsalen där vi tydligen skulle in på speeddating och någon stoppar mej med världens leende: "hey, du e ju busstjejen!". Efter att han fått upprepa det ett par tre gånger gick ljuset upp för mej att det var den supertrevliga killen som ja väntade på bussen med när jag klivit av tåget från kristinehamn innan nyår. En halvtimmes väntan på bussen i kylan och man hinner prata om en hel del!
Världen är liten och det gillar jag :)

Nu är jag otroligt sugen på en semla, väntar på att elin ska ringa så jag får stilla mitt begär :P


Den småstadshånade sjalen har kommit till linköping!

Danne o gänget är här - sjalen är här.
Som tre äkta studenter satt de i colosseum och pluggade kemi medan ja va inne i C3 på sektionsmöte, å när vi kom hem la ja mej på sängen i vardagsrummet framför TV:n medan killarna lagade middag. Najs.

I morron förmiddag blir det jobb på Trilobiten, sen är det dags att ta första ölen  på torsdagskröken kl 16.
Å klä killarna i overall. Dom har redan fnissat åt Y6 "han där borta i gula byxor och frack"! :)
Uj,Uj,Uj vad de ska få uppleva konstiga saker innan dom har gjort linkan den här helgen!


                                                        


Jag måste sluta "bara gå in" på Gina...

Jaha, då har jag gjort av med en månadshyra på av kläder, sprit och parfym.

Inge gult linne dock, dels för att jag inte hittade nått och dels för att jag - ju mer jag tänket på det, inser hur jag verkligen INTE kan ha färgen gul. Det är knappt så att jag kommer undan med det mitt i den brunbrändaste sommarmånaden.
Så jag blir ett grönt jävla lyse iaf, eller vad det nu var jag skrev i morse :)



En tröja med iaf lite färg!
Dock randig. Den med . Och den andra jag köpte också.
Men det är iaf bättre än rutigt.


Det här sög ju...

Nu drar ja ner till stan istället för att plugga, måste man inte så måste man inte. Ska på spännande sektionsmöte ikväll, drar väl med mej killarna så de får känna på studentlivet från alla vinklar :P

hej hopp!



Snart kommer brorsan!  :)





Morgonstund kan ha guld i mun även om man inte kliver upp

Orkar inte kliva upp så jag startar dagen med datorn i sängen. Lite frukost på det så skulle jag kunna ligga kvar här ett bra tag, fy fan för å gå upp i en kall lägenhet när det är så mkt skönare under duntäcket. Men nån gång lär ja behöva pallra mej upp för ja kommer inte få nån frukost på sängen hur länge ja än väntar, och jag behöver ta mej ner på stan för å köpa en almanacka, sprit och nått att ha på mej på traffic light på torsdag. Gult med en touch av grönt? Jaa, va fan man kan ju inte springa runt som ett jävla grönt lyse, lite kräsen tänker jag fortsätta va ;)

Tänker dra mej ett tag till sen kanske, kanske jag tänker gå upp, man vill ju trots allt inte sova bort hela dan :D


Plättfest hos Micke

Ikväll promenerade Elin och jag iväg neråt stan hem till Micke för lite plättfest, och nog var det fest alltid! Gyllebruna små söta plättar med hemmagjord blåbärsylt och grädde - alltid grädde :D Kom just hem och känner mej smått detached från mej själv efter otroligt djupa samtal oss tre och Linda emellan. Tänker alltid på hur Erling, våran älskade matte/kemi-lärare och klassföreståndare på gymnasiet förbjöd oss att tänka på universums oändlighet och andra existetiella frågor, och han har nog en fin poäng i att man bara blir dum i huvudet och lite smått galen av det.

I morron kommer brorsan och ett par av hans kompisar ner till "storstan" för att testa på studentlivet. Hoppas fan att han tar med sej sjalen han fick, å SOM han ska använda den ;)






Organisation?

Har just pratat i telefon med en otrevlig dam på transportstyrelsen och en riktigt trevlig herre på polisen. Tappade bort mitt körkort i september, amnälde det borttappat och har nu 3 månader senare hittat det i fodret på en av mina väskor. Damen på transportstyrelsen avbröt mig precis hela tiden och hade inte svar på någonting alls, lät som en smal snipig dam i sina bättre 50+ och allmänt bitter och bitsk. Herren på polisen var skojfrisk och otroligt hjälpsam och serviceinriktad.

Summan av kardemumman är att min anmälan inte registrerats hos transportstyrelsen utan bara hos polisen så mitt gamla är fullt kördugligt. Good for me, att transportstyrelsen och polisen glömt bort att prata med varandra. Hoppas att damen på transportstyrelsen bara hade en dålig dag och inte är bitter varje dag, för gud så tråkigt liv.




Dagens tips


Musiktips - John Mayer
alltid skönt att förnya sin playlist lite och nu var det alldeles på tiden.
Många bra låtar, det här är en av dom.




In your atmosphere

Wherever I go, Whatever I do
I wonder where I am in my relationship with you





positiv stress!

Hamnade på [hg] igår kväll med Albert och Sara efter att Sara jobbat klart i köket. Perfekt avslut på en bra dag att få se lite folk :)

Nu blev det aldrig någe gjort på pluggsidan igår men lägenheten är städad och fin - å då snackar vi grovrengöring av köket. Middag hos Lina ikväll så nu har ja lite tidspress på mej att skriva lite på hemtentan idag. Det är vad jag kallar positiv stress mina kära kursdeltagare!




Welcome to a lovely day!

Vaknade glad, har antagligen drömt nått jävligt nice för idag är en såndär underbar dag när man känner som oproportioneligt positiv :) En lugn och stilla frukost, vinterpromenad med Elin - vi satt som två små tomtar mitt i skogen med varm choklad, solen kikade fram från en himmel med vita fluffiga moln och det lilla blåa som skymtade var alldeles djupblått. Åt årets första semla på Molins och är nu hemma igen med en bukett tulpaner i alla färger och en liten vit krukväxt i svart kruka.

Nu är det dags att städa ut julen och ställa tulpanerna i vas på köksbordet. De närmsta timmarna kommer jag sväva runt på små moln i lägenheten och smågnola till vilken musik som än kommer ut ur högtalarna.

And I love it! :D


I ett mörkt, stängt C-sam

Ikväll blir det öl på [hg], hemtentan är nedlagd för dagen och i morron blir det nya tag. Hej Svejs.

Ett, två, tre - hemtenta-mode on!

Sitter framför datorn vid köksbordet hemma hos Ellen och producerar hemtenta nummer 2 för terminen som varit. I morron ska jag jobba på Trilobiten så helt plötsligt fick jag en liten kick att få lite gjort ikväll! Don´t we all love a little pressure :)

Inledningen är klar så nu återstår bara resten...:P Kanske måste pausa om en halvtimme för lite halv åtta hos mej-tittande. Men det är om en halvtimme det.


Förändringarnas vindar

Nytt år - nya tag.
Things change, people change.
En dag vaknar man upp och undrar om man själv ändras också, utan att man riktigt vet om det. Är rädd att jag trubbas av med tiden, att jag allteftersom besvikelser kantar vardagen blir mer och mer skeptisk till människor. Att min blinda tro på att det finns så mycket gott i alla människor och att om man kämpar arslet av sej för dem så kommer de bli glada och lyckliga, att den tron sakta men säkert sjunker till botten i en ledsam pöl av nederlag.
Vad jag än gör räcker det inte till när det kommer till de jag älskar mest, och vad gör man då? När det inte finns mer att ge? När man tvingas inse att man har en gräns.

Nu låter det här så mycket värre än vad jag kanske menar, men jag vet inget sorgligare än att glida ifrån människor jag inget hellre vill än ha kvar i mitt liv.

Ibland behöver man nog bara lite energiboostar för att ladda om och ge sej in där igen. För I´ll be damnd om ja ska leva ett liv där man är rädd för att komma människor nära eller alltid finns till för andra. Vore bara himla skönt att veta de fanns där tillbaka...




Konsten att uppskatta en ANOVA

Man vet att det är dags att äta middag när kaffe-effekten övergått i toabesök, ja skojar inte, var tionde minut i två timmar samt knäsvaghet och oförmåga att hålla i saker eller träffa rätt tangenter.
Så nu steker laxen på spisen och senare ikväll tar jag bussen ner till stan för att fika hos Linda och kolla in deras nya lya.

Har läst en artikel idag som handlar om hur prestationer hos barn påverkas av att lösa problem gemensamt. En vetenskapligt utförd studie, en artikel på engeslka och med intresanta samband och mitt humör är på topp! Trodde aldrig att jag skulle säga att jag blivit glad över att läsa ord som standard deviation eller one-way ANOVA.

Så nu är jag så laddad jag kan bli för årets första seminarium i morron kl 8.15. Får se hur många minuter det tar innan det goda humöret går i botten i morron :P Räknar kallt med minst 45 minuter av vad folk gjort under jullovet eller vad någons katt fått i julklapp.





Heja tele2

Sitter i soffan å skrattar så jag gråter. Ni vet den där känslan när man helt paff fundera på vad som just hände?
Skriver itn egärna långa inlägg för att det är så tradigt att läsa men idag blir ett undantag.

Mitt i Sex and the City ringer det på dören, jag öppnar och där står en tjej och en kille i varsin stor svart jacka med en gigantisk vit Tele2-logga på. Den lilla brunhåriga tjejen står längst fram och när jag öppnar dörren förställer hon ansiktet i en grimas som jag gissar var hennes framför spegeln inövade försäljarleende. Jag undrar direkt vad det är för underlig människa och vart det här skulle sluta, och hon presenterar sig och killen med ett
"asså, hallå, vi e inte faliga eller så, du ser så förskräckt ut asså, vi är från Tele och har en kampanj här i området." Grimasansiktet har vassa spända läppar i ett leende och ögonen är som två små sträck. Redan här har hon tagit förgivet att jag är smått efterbliven som inte förstår själv av den stora loggan på jackan vart de kom ifrån.

När hon börjar babbla på med en otroligt nedlåtande ton blandat med en fjortiston ute i trappuppgången som är ca -4 grader avbröt jag henne eftersom jag frös, genom att påtala att det är väldigt kallt och bjöd in dom i hallen istället varpå tjejen höjer på ögonbrynen som att hon inte alls förstår vad jag menar men säger sen att de har så tjocka jackor.

Under några minuter pratar hon på och frågar hur jag ringer och fortsätter att prata nedlåtande om mina val och om hur otroligt korkad jag var som inte visste exakt hur mycket jag ringde/SMSade i månaden eller vilka abonemang de jag ringer har.

När hon helt sonika slängde ur sig (efter att hon har pratat på och jag har stått och smålett och tittat skeptiskt på henne) "Men jaha, då är allt jag behöver ditt simkort så att jag kan ändra till abonemang nu då men så att du får behålla ditt nummer, för det vill du ju?"
avbröt jag henne med ett vänligt "men jag är inte intresserad av att byta till ert abonemang"

Tjejen tittar på mej, gör ett knyck med nacken, höjer ögonbrynen och säger "jaha? så du vill alltså inte spara massa pengar varje månad eller?" och fortsätter med sitt kroppsspråk som liknar en fjortonåring med lite för mycket attityd.

Jag svarar provocerande att nej, det vill jag inte.
Bet mig hårt i tungan för att inte påtala att hon var den otrevligaste, mest nedlåtande människa jag träffat på en otroligt lång tid, alternativt tackat för lördagsunderhålningen i min hall. Önskade dem istället med ett överdrivet leende en bra dag och berömde dem för att de trotsade kylan. Killen ifråga såg ut som en rädd liten hund och öppnade aldrig munnen.

Sjukt underhållande!


Ironi..?

Min dag är uppstrukturerad nästan i lika fin minutplaneringsform som våra dagar under nolle-p, enda skillnaden är att jag inte printat den och satt upp den på min icke existerande anslagstavla :P Allt för att jag itne ska lockas att vattna blommor, flytta om möbler eller plocka ur diskmaskinen i tid och otid.

Har nu satt mej vid matbordet i vardagsrummet med min kaffekopp och MTV på i bakgrunden, skrattade lite för mej själv när jag öppnade kaffeskåpet och noterade mitt val av placering av mitt nyinköpta samarin...



Samarin till vänster, kaffe till höger. Var sak har sin plats.



Lovely Thursday

Omväxling förnöjer så idag har jag ägnat dagen åta att frysa i Key-huset istället. Fick väl lite gjort med projektet iaf...

Har just sagt hejdå till söta Linda och underara Micke, det blev en trevlig spontanmiddag med goda vänner, god mat och ett glas rött sådär för att torsdagsfira lite. Nu är jag nöjd, lycklig och trött och hoppas på en god natts sömn, har varit lite dåligt på den fronten senaste veckan - är för utvilad för att sova djupt gissar jag. 

I morron blir det till att plugga hemma istället, här är det också kallt men ja har iaf tillgng till både tofflor, filtar och te. Har jag begriplga saker nu så beror det inte på vinet utan att jag ser toksuddigt och mina ögon vägrar skärpa sej trots att jag gnuggar frenetiskt.  




På Menyn:
Mickes heta sidfläskpasta :)


Vart är min filt...

Fy fan, ja hade glömt bort hur kallt det är i A-huset på vintern. Mina fingrar är så stela att jag knappt kan träffa rätt tangenter. Å ineffektiv e ja också...å börjar bli kinkig. Å har inte alls nån lust att promenera hem i kylan. Så ja sitter kvar här och fryser, skriver en mening var tionde minut och kollar facebook resten av tiden.





Time to remember

Back in A-huset. Dags att minnas ett år av GF-arbete och pränta ner det i ett awsome testamente till våra kommande bäbisar. Öppnade min mapp "GF" och slogs av hur många dokument jag samlat på mej förutom alla protokoll. Både bra och dåligt, men nu har jag ju iaf nått att titta på för att komma ihåg vad vi egentligen pysslat med med tanke på att jag ska skriva ett gemensamt testamente för hela fadderiet :P

Good Luck to me!




GF -09
The one and only






Pure satisfaction

Ååå den himmelska tillfredställelsen över att ha jobbat flitigt en hela dag och dessutom producerat något i slutänden är total. Sammanställning av min del på projektet är nu check.
Ändå har Ellen och jag haft en väldigt lugn och trevlig dag vid vardagsrumsbordet med varsin dator, ett ständigt flöde av kaffepåfyllning och självklart mer eller mindre snatter om allt och inget.

Hade inte termometern visat - 18*C ute hade jag kanske till och med gått ut på en liten promenad nu. Kanske.
Men nu slipper jag och vem vet, kanske unnar jag mej ett litet minimaraton av Sex and the City.

Måste ju spara utrensandet av garderoben samt städandet av mitt överfulla skrivbord tills det är dags att tentaflykta från hemtentan.

Life is greate. Som efter ett premiärdopp i sjön en fin försommarkväll :)




Nytt försök i morron

Efter en totalt oproduktiv dag har jag iaf komponerat en oemotståndligt smarrig apelsinfromage, min allra första :D
Som tur är kommer Ellen imorron så det kanske blir nått vettigt gjort. Men ja ska inte ropa hej innan ja e över den berömda bäcken!



Godmorron!

Eller godmiddag... X)

Lina var dålig idag så jag sov lyckligt vidare till halv tolv. Nu är det pankaksbrunch med grädde och hallon och blåbär.

Ska nog börja med lite arbete så småningom ändå...!


To-Do första veckan 2010

Jaha, då var det söndagkväll. Jag vill att dagarna ska gå så ja får börja träffa lite mer folk igen även om ja har det rätt najs här hemma i min lägenhet :)
Å dagarna går, vilket tyvärr också betyder att jag borde ta tag i allt det där man pausat från under julen.

Så, min todo-list närmaste veckorna, starting tomorrow at 10 am:

φ Skriva GF-testamente
φ Sammanställa min del av stressor-projektet

φ Börja skriva på min f***ing j***a hemtenta. Vägrar göra det utan Ellen...  :E


Mission ikväll är att komma i säng i tid så jag pallrar mej upp i möra när ja ska datea Lina i A-huset. Men först ska ja fira av helgen med lite Häagen-Dazs Strawberry-Cheesecake.



Sagoväsen

När jag var liten hade jag en period då jag satt och ritade av bilder ur den stora John Bauer-boken som stod i bokhyllan hemma. Kom att tänka på det nyss. Helt otroliga bilder...









fler bilder på http://bauer.artsycraftsy.com/



En lugn och behaglig start

Lördagen den 2:e januari 2010 har varit en vanlig dag, en bra dag.
Jag har sovit till lunch, cyklat en sväng (fortfarande med livet som insats) till Minna, tvättat och städat lägenheten. Nu infinner sig ett lördagskvällslugn efter en varm dusch och lite brun-utan-sol och det är dags för nån halvbra film på TV.

Och som vilken annan vanlig dag som helst finns det saker man tänker på. Roliga saker, saker man väntar på och längtar efter. Saker man är glad och tacksam över. Sen finns det tråkiga saker, kanske till och med ledsamma. Mitt 2010 började med ett Sms jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Ett sms som gjorde mej förvånad, uppriktigt ledsen och så in i helvete förbannad.

Glad att jag har trevligare saker att tänka på. Å jag hade en riktigt trevlig och rolig nyårsafton :)




RSS 2.0