En liten vecka...

Jahapp, då har en vecka i Värmland gått och det är snart dags att anta utmaningen att resa med SJ i -16'C... Har fått en stor filt av brorsan, ett par tofflor och ett par sockor av syrran så jag kan mycket väl bli den mest populära på tåget när vi står fast nånstanns mitt ute i skogen.

Men först ska ja ner till Agaton å klippa mej å sen hänga med världens bästa Jonas.



Dä ä fine gräjer dä!

Ack Värmeland du sköna...


  




Å så utsikten från balkongen



Same same but different

Juldagen blev en höjdare, om än lite otippad :) Bra förfest hemma hos Olov och faktiskt rikigt roligt på Statt - Kors i taket! Alla tre våningar var öppna så Linda och jag sprang runt å hälsade på allt gammalt fôlk och dansade emellanåt.
Kvällen avslutades med min allra första taxiresa i kristinehamn, tog bara en timme innan Linda och jag satt i bilen och vi passade på att lämna av en kompis där han hörde hemma :P

Helt klart en kul utekväll, bara annat folk och annan plats än alla andra dagar om året.

Å jaaa! Vi samlade ihop alla linköpingsbor vi hittade på dansgolvet efter sista låten och skrålade stad i ljus i ringformation, roligare än så blir det inte kl 02.00 på Statt i hôla! Allt för att slippa garderobskravallerna eftersom alla inte köar lika snällt och fromt som studenter.



Å just det...

...ikväll ska ja å Linda sätta livet till å partaja på Statt. Tänker försöka undvika de värsta kravallerna i garderoben det här året.. :P  Ska bli sjukt kul å träffa allt gammalt folk igen ikväll!


Small town girl?

Jag var asnöjd med å ha köpt en blå-vit-röd sjal till brorsan i julklapp och tjatade i ett par timmar att han skulle ta på sej den. Jag tycker det är jävligt snyggt med sjal på killar och det har ju varit inne ett bra tag nu så det var klart att brorsan skulle ha en :P 

Tydligen är jag från en mindre by än jag trodde för Danne kom ut i vardagsrummet å utbrast att han såg ut som en jäkla estet och resten av släkten (inklusive den yngre skaran) fnissar, eller ja menar hånskrattar och säger att sjalar på killar är bögigt.
Helt snopen försökte jag övertala alla att killar visst har sjal, ialla fall i Linköping och resten av världen men det vägrade min kära släkt tro på x)
Istället gick resten av kvällen i temat "pika Nea från storstan linköping" samt att kasta ut gliringar om sjalar, killar och homosexualitet :P

Well, brorsan kommer väl snart ner å hälsar på i linkan så då kan han ju ta med sig sin sjal ner till "storstan" då :D


Merry X-mas!

Julafta, å nu ä dä jul i stuga :) Grana ä klädd, skinka färli å göttera gjordda.
Ve lunch far vi ner te farmor för litte julmat å sen bär dä hemövver igen.
kan te å bli litte trångt i lägenheta här i ättermedda, män finns dä hjärterum så finns dä stjärterum!

Å i mörabetti blir dä julotta.

Gå ôpp i otta nôra môrnar sô ha du snarrt vônne e hel da

Go´Jul!







Christmas - here we go!



Pappa nöjd och glad med att granen är på plats.




Å såhär tjusig blev den färdigpyntad när kulor i olika färger samsas med tomtekreationer från lekis och smällkarameller


en helt vanlig ovanlig dag

Det har varit ett par sköna, härligt slappa dagar men ändå lite underliga. Även om man inte träffar alla hela tiden varje dag känner man ändå liksom att folk har börjat lämna stan och att det är mer eller mindre folktomt uppe på universitetet. Och man vet att det kommer ta ungefär en månad innan allt är som vanligt igen. Jag gillar som vanligt, det är lite min grej.

Men nu sitter jag här å väntar på att mamma ska kliva innanför dörren, går runt som en liten 5-åring som har varit borta från mamma en heeeeel eftermiddag typ. Sen blir det ett sista ryck på posten i kväll och hemfärd till krillehôla i morron.

Hem-hem till juuuuulen :D








Hide and seek



Hide and Seek
Trains and sewing machines (Oh, you won't catch me around here)
Blood and tears (Hearts)
They were here first


Sweet summer...

I morse åkte jag till Berzan med livet som insats. Kände mej som barnen i bullerbyn när dom går hem från skolan i snöstormen och hamnar hos skomakaren. Fy Fan vilken blåst, isgata och snömodd...Att grusbilen på cykelbanan var två cm från att köra över mina fötter när han mejade ut mej i snödrivorna är en annan historia.

På posten är det sig likt, förutom att lantbrevbärarna kommer in från sina turer kl 17 och inte kl 12 som på sommarhalvåret... Sven blev uppdragen ur en snödriva av en traktor och två andra körde fast ett par gånger under dagen också. 

Drömmer mig tillbaka till de vindlande grusvägarna i Västerlösa och susandet i säden ute på slätten. Kan ha haft världens bästa sommarjobb i somras. Lantbrevbäring...Man behöver inte ha så myckt högre krav på livet :P  










vintervärld

  
Vintervänern

Börjar längta till Värmland så smått, julkänslorna kryper närmre och närmre med snön som drar runt utanför förstren. Försökte mej på att handla lite julklappar på stan idag, kom hem med ett par i alla fall. Ikväll börjar jobbet på posten sen är det full rulle tills på tisdag.


Julklappsbyte

I kväll har vi varit hemma hos Mia för den årliga julklappsbytarkvällen. Jag kom hem med två söta glöggkoppar, två superfina kaffekoppar och lite glöggte.
I morron bär det av till Norpan efter en dag på Berzan, sen väntar lite fika hemma på rydsvägen med några aspiranter på GF10.

En heldag helt enkelt! That´s how I like it.

Just det. schlet mej utanför hemköpsentrén i gårkväll det första jag gjorde när snön kom. I dag schlet ja mej på cykeln utanför [hg] på väg hem från Mia.
Vintern vs. Nea 2-0




En del av julklappshögen :)


Julbord

Årets första julbord ligger i magen och det var Gooooooott :) En helkväll hemma hos Lina med underbara vänner. Asbra.

Ikväll blir det fattömmning på [hg]. See you there.

    




Vart är Nobel när man behöver honom :)

Har ägnat större delen av eftermiddagen åt att hjälpa Caroline att hitta roliga labbar som smäller eller brinner. Vi hittade ett gäng som verkade lite spexiga, men tro fan att dom ville fungera när vi provade dom. Efter jakt på kemikalier från alla tänkbara och otänkbara skåp vi kunde hitta lyckades vi genomföra två av dom någolunda.

Så nu kan vi bränna en sedel och göra en skumorm. Coolt va!? ...x)

Åh just det, en till. Den låter knaster-knaster.
Mer action än så blir det inte ;P

I morron kväll ska vi ha Nobelmiddag med en av ettorna på skolan. Ska bli skoj, alltid kul å klä upp sej lite. 


                                                  
                                                      Typ en skumorm



Have a nice day!

Jag och Nikodemus önskar en trevlig dag, Nu ska jag åka ner till Berzan och Nicke sover som vanligt.






Listen and weap...

Hittade den här låten igår, å sådär som man alltid fastnar för tragiska texter gick den på repeat innan ja gick och la mej.







You only know what I want you to
I know everything you don't want me to
Your mouth is poison, Your mouth is wine
You think your dreams are the same as mine

I don't love you but I always will
I don't love you but I always will
I don't love you but I always will
I always will

I wish you'd hold me when I turn my back
The less I give the more I get back
Your hands can heal, Your hands can bruise
I don't have a choice but I still choose you

I don't love you but I always will
I don't love you but I always will
I always will..










Andra Advent

LitheBlås luciafest var precis som ja kom ihåg den! Elin och jag gick runt med ett konstant storleende hela kvällen, man kan inget annat än bli lycklig när hela Kårallen har förvandlats till en enda stor julorgie av granar, pynt, risgrynsgröt, skinkmackor, luciatåg...you name it!
Ettans tackfest igår var himla skoj den med, grymt bra jobbat! Vi hade riktigt kul allihop.

Ikväll är det major adventsfirande här på rydsvägen 164. Lägenheten har börjat dofta av nybakade lussebullar och glaset har varit fyllt av julmust :) När katterna kommer ur ugnen blir det mys med glögg.

Fotosession följer :)

    

Andra ljuset tänt och adventsstjärnana lyser upp i mörkret.

    

Clementinerna är givna och mitt julrutiga förkläde åkte fram till baket.
    
            

                  Amaryllisen har slagit ut lagom till advent


            

                  Och här är de färdiggräddade underverken





long time no see

hej hopp.
Har börjat hämta mej efter helgen - inte för att den var särkilt hård men trött har jag varit ändå!
Hängt på Berzan hela veckan och har det hur bra som helst, i morron väntar en låååång föreläsning om genteknik.

Sen ska Elin och jag lå klackarna i taket på Litheblås Luciafest i morron, jobba lite på julkänslorna. Sen blir det GF-tackfest på lördag. Notera ingen Luciakraball. Inte ens om dom betalade mej för det.

sleep tight!

RSS 2.0