När man talar om trollen...

Idag har Elin och jag filmdag och mitt under en av filmerna nämner de musikskolan Julliard vilket genast fick mej att tänka på min absoluta älsklingsfilm August Rush. När filmen var slut och vi slog av DVD:n visade det sig att den gick för fullt på TV, så nu har jag ännu en gång suttit och lipat till sista halvtimmen av filmen.









För den som gillar musik, söta barn, kärlekshistorier eller bara lyckliga slut är detta helt rätt film. Den är rakt igenom underbar, inte minst för en älskare av toner och musik.




Idag har jag...

Vaktat prov
Rättat prov
Mortlat blad
Vaktat prov
Satt betyg
Gått en kort prommenad
Handlat mat på Hemköp
Lagat fetaostbiffar
Kokat rabarberkräm
Grunnat

...en helt vanlig dag





Ringblomma i lannet i Hult



Lugnet i Lunnevad



Trodde inte att det gick att göra covers på Robynlåtar men den här är faktiskt riktigt fin...



Efter en lång lång tisdag och 12 timmar efter att jag anlänt till jobbet knatade jag ner till stationen bara för att inse att klockan ju faktiskt var halv åtta och att nästa pendel inte skulle gå än på dryga 40 min. Det hela slutade med att Elin och Klara kom och hämtade upp mej och vi körde förbi Lunnevad på vägen hem för en liten kvällsprommenad längs ån.



    


   








Bussresa, bad & Bumpy ride :)




Lördag, p-fest på [hg] och temat var medeltiden. Vi i Bex hade ett eget korståg för att konvertera våra kollegor till bästa baren. Alla foton i det här inlägget är helt olovligt stölna av Söta Sara :P





Efter en bussresa mot nordligare breddgrader blev vi indelade i lag för en femkap i skogen. Röda laget, vårt motståndarlag, försökte sig på att se säkra ut på vinst - men ack så de bedrog sej! ;)  





På medeltiden gycklade man minst lika mycket som man gör nu för tiden så vi i Bex beslöt oss för att inte vara sämre och rev av en spexig dans till tonerna av Bumpy ride.





Efter lite övertalning av Dessie var ett kvällsdopp och framförallt premiärdopp oundvikligt och det var inte helt hysteriskt kallt trot eller ej.





Sen att jag såg ut såhär sista timmen innan bussen tog oss hem mot ryd för lite ombyte bjur ja på, det hör till vanlighetena om somrarna :)





Innan vi begav oss hemmåt och mot vidare festligheter på [hg] körde Fredrik en riktigt cool elduppvisning.

Nu är det måndag igen och tre veckor kvar av skolan för den här terminen. Tänk så sjukt att det nu gått ett halvår sen jag började jobba, känns bra! 


  


Helgens bravader

I fredags begav jag mej till Norrköping och spenderade kvällen tillsammans med Elin, Magda och några fler på Trägår´n insvept i en filt. Vi fick kall mat men höll humöret uppe med god öl och trevligt sällskap istället. Efter att ha anslutit till ett annat gäng avslutade vi kvällen med nattamat framför brasan hemma hos Tjoffe i en av de finaste lägenheterna jag sett på länge.


 

I lördags var jag bjöen på middag hemma hos pappas kusin med familj, vilka jag träffat en enda gång tidigare för en sådär 10 - 15 år sedan. Påvägen dit lyckades jag se en bit av årets SOF-kortege och fångade ärkerivalerna Flamman på bild :P



Hemma hos Lena och Erik åt vi massa god mat som mina kära tremänningar med flickvänner hade lagat. Sen fick jag ett sammanställt häfte med massa gamla foton och brev från släkten uppe i Torsby som Lena har fixat iordning. Så nu sitter jag om kvällarna och läser nästan 100 år gamla brev skickade fram och tillbaka mellan farfars många olika syskon, hans föräldrar och andra människor som de hållit kontakten med. Har gråtit en skvätt lite här och där, helt underbart att få ta del av så här långt efteråt!



Anteckningsbok över dagsverken från 1867, Ett nyårskort från 1910 och ett fotoomslag från torsby på 40-talet. Samlingen spänner över många decennier.








Med släknamnet Röhr, taget som soldatnamn i Röbjörkeby för mer än 5 generationer sedan känner man verkligen tillhörighet till Värmland och Torsby, trots att jag numera bosatt mej på helt annan ort.







Den sena kvällen till trots hann jag inte sitta mer än en halvtimme i soffan innan jag blev övertalad att göra ett spontanbesök på sista natten av SOF, som numera spände över ett enormt område uppe på universitetet.  Den första jag träffade efter att vi köat oss in i vad som kändes som en mindre evighet var ingen mindre än brorsan som varmt välkomnade mej med en bamsekram och ett stort leende på läpparna :P





Det kan vara svårt att tro att mina hängslen en gång i tiden varit lika vinröda som Dannes nyfärgade är :) Men så har de ju också varit med om både det ena och det andra under festeriåret och efteråt.

Nu är det snart helg igen och i morron kommer Bex-gänget hem till mej för att fixa våra grymma outfits till på p-festen på lördag. Hoppas på fint väder och en grym dag på lördag!






Sköna maj, välkommen!

Precis som jag kände för ungefär ett år sedan så håller jag fast vid att månaden maj har något som alla andra månader saknar.

Jag älskar sommartiden och allt vad det innebär - grönska, ljumma sommarkvällar, blommor, björkar och att det blir legitimt att äta lite extra mycket Bosses glass. Men mitt i allt detta så går man under sommaren med den där gnagande känslan - stressen över att sommaren snart är slut och att varje dag med lite mulet eller regn är en mindre katastrof eftersom det nu är en dag närmare hösten.

Maj har nästan allt som sommaren har, plus hoppet om att det precis bara är början på allt det underbara. Att sommaren fortfarande kommer att vara oändligt lång och att det är nu, nu allt vänder och blir ljust och underbart.




I eftermiddags begav oss Elin, Klara och jag ut till stugan på slätten för att öppna upp som sommaren. Lite gräsklippning, damsugning och kvällsmat på träbänken i solen med utiskt över åkern var inte nån dum avslutning på en vanligt tisdag.




En liten promenad över gärden och kohagar hann vi med också innan vi for hemmåt igen mot storstan.







Och det går nog inte en promenad såhär års utan att en bukett blommor slinker med hem. Just nu har vi nog 6 olika vaser med allt från syrener till förgätmigej och gullvivor till äppelkvistar som sprider lugn och väldoft i lägenheten (som äntligen återgått till det normala städade läget igen).


Bexmys i solsken



I söndageftermiddags medan solen fortfarande värmde träffades vi nästan hela bex för en mysig eftermiddag i grillningens tecken. Vi käkande massa go mat, snackade skit och kanske det vikrigaste av allt - spånade fram massa knäppa teman till P-festen :D




Söta Viktor bjöd oss på skumpa efter att nya GA hade utsetts.




RSS 2.0