Kvalborg - Valborg

För tre år sen var jag i Uppsala och firade kvalborg i denna stund. Hela det valborgsfirandet är ett varmt minne, en asgrym, superrolig helg med Micke och Kicci, skumpa, sol och folk överallt.

I år har det varit en lugn kvalborg, har lämnat in min komplettering, ätit på bosses och grillat med bäbisGF. I morron blir det champagnelunch, en kväll med fulvin och förhoppningsvis slutar allt på Akuten. Det är inte nått man önskar sej varje dag ;)

Nu ska ja dricka te och somna på soffan under en filt.



obligatoriskt till champagnen är brie, jordgubbar och baguetter.





The color green

Jag har kommit fram till att Maj nog är min favoritmånad på året. Såg ett par björkar längs vasavägen idag som faktiskt lyste gröna i kvällsljuset och det bara pirrar i kroppen! Den gröna färg som pryder naturen i maj kan vara den vackraste färgen jag vet.

Även om juni och juli egentligen slår maj med hästlängder bara för att de helt enkelt är sommarmånader, så har Maj något som sommaren inte har. Eftersom jag har enorm separationsångest - både när det gäller människor men även från sommaren, så är maj den månad då allt är precis i början. Maj är en månad av ren glädje, ren livskraft och grönska, blommor och allt annat som ger vardagen sin guldkant.

Så med en enorm längtan till sommaren, en sommar med gröna träd, guldfärgade åkrar, kossor, sjöar och ljumma sommarkvällar, ser ja fram emot månaden maj. Snart blommar mitt körsbärsträd utanför köksfönstret, den dagen är ingen lyckligare än jag.




Söndag.

Söndag, det hade kunnat vart lite, lite sol om inte molnen hade varit ivägen.

Sitter framför körschlaget med en kopp te, DömD-förkylningen är ihärdig må ja säga. Jag gillar inte körschlaget, det är alldeles för klämkäckt och tuttinuttigt. Men ja gör det för att slippa gå ut å tvätta. Eller damsuga. Eller plugga. Väntar istålelt på att dan ska gå så ja får åka till Kicci å äta god mat och träffa goa vänner.

I morron är det måndag.
Igen.

Efter regn kommer solsken?

..Så ge mej då lite soooool!?
Igår var ett stort svart hål, med undantag av en liten stund häagen dazs.

Idag kan bara bli bättre, så jag är vad ganska gott mod :) Lika bra å ta allt skit på en gång än å sprida ut det. Går förbi balkongfönstret ibland och tittar om mina blommor börjat växa, men tre dar senare är det bara jord. Även om jag är biolog är ja fortfarande kanske världens mest otåliga människa  :) 

Nu blir det en helg i servisen på [hg]




Sov gott



Lär dig livet stora gåta
Älska, glömma och förlåta










Lp forever

hahaha, ja blir mer och mer lik min kära mor.....

idag trillade hemtentan ner på hallmattan och precis som väntat behöver den kompletteras med KURSlitteratur. För på filfak är det fult att hitta egen litteratur. Längst ner finns meddelande " hör av dej till mej så kan vi tillsammans göra upp en tidsplan för din komplettering".

Sjukt kul. Här är det inte högre universitetsstudier där man sjäv tar ansvar för sina kompletteringar, näe nu ska ja få hjälp att klara av det. Så fan heller tänker jag. Jag har trots allt min principer, mamma :P

Av ren princip vill ja inte bara använda den (otroligt lama) kurslittertur dom ger oss. Av ren princip tänker ja int ealls maila Harrie och TILLSAMMANS göra upp en tidsplan för min komplettering.

Lärarprogrammet gör mej till en stönig treåring - kan själv :D




sunny wednesday!

Gode gud vilken härlig dag vi har haft det i solen idag ellen och jag. Det betyder att vi inte var på vår workshop särskillt länge, vilket istället betyder att den var lika dålig som det mesta andra brukar vara.

Nu ska ja ta mej till norrköping och träffa min lilla elev och hans mamma för första gången. Eftersom ja inte hittar i norrköping kan det gå hur som helst :)

Monday, monday!

Idag har varit en sån där härlig dag där allt har flutit på och man känner sig nöjd och glad när klockan börjar närma sej kvällen. Eleverna på Berzan var himla bra idag, lite kul å träffa på lite nya elever också. Vi har latjat med lite ATP, NADH, citronsyracykeln och beta-oxidation, allt sånt som är SÅÅÅ skoj :P Spexigaste idag var nog ändå att odla ostronskivling i vattendränkta toapapperrullar. Då tänker jag på våran gamla botaniklärare Dan, om hur han älskade sina små svampodlingar och visade bilder på dem.

I skogen idag gick det kalas. Vi kämpade oss runt 5:an, vilket är en ökning med 100 %.
Imorron åker Akka hem igen, och jag ska jobba servisen helt ensam första gången.

Nu blir det myskväll med Akka. Kanske lite te, det var länge sen.

 


tiden går

I morron bär det av till Berzan igen för en dags vikkande.
Tisdag blir det hg-jobb
Onsdag är det kors i taker lite skola, sen norrkan
Sen är det dömd, sen är det söndag.

Sen är det måndag. igen :)



Perspektiv

Lördaglunch, en vanlig seg dag i soffan med gråmulet, extremt ouppiggande väder utanför fönstret. Jag gnäller på att det inte finns nått att se på TV en lördagförmiddag och blir sittande framför ett program om farliga uppdrag. 

Kambodja. Fattiga människor. Människor som blivit av med både både de ena och de andra kroppsdelarna när de trampat på minor. Kvinnor vars män blivit döende och som har fått ägna både 5 och 10 år åt att ta hand om sina män innan de tillslut går bort och samtidigt försöker få in lite pengar, varpå de slutar som änkor helt utan några pengar kvar. Vilket hemskt liv tänker jag och känner genast att min vardag är betydligt trevligare och muntrare - trots regnvädret. 

När sedan dessa änkor helt utan att tveka ägnar sina resterande dagar åt att röja bort minor känner jag hur det knyter sig i magen. Utan att blinka lär dom sej vad de behöver för yrket och vandrar ut i stora grupper på fälten, på hyggen och bland bebyggelsen med metalldetektorer, skyddskläder (som vad det såg ut som inte skulle stå emot ens en liten smällare), och små verktyg. De vandrar målmedvetet och strategiskt, hittar något i marken. De börjar noggrant och metodiskt att gräva, borsta och putsa fram den mina som metalldetektorn gett utslag för, tills dess att den är helt blottlagd. 

Där ligger den - mitt framför kameran. Den späda kvinnan i grön dräkt och med en liten tunn vit hjälm med visir på sitter med sin lilla spatel i handen och noterar vilken sorts mina det är hon just grävt fram. Ibland är det en kinesisk 69. Ibland en 72A. Man ansluter den till en sprängladdning, vandrar iväg ett hundratal meter och minan sprängs sedan i luften.  

Det var EN mina. Arbetet fortsätter. Dag ut och dag in.

Hur många människor skulle någonsin ta på sej den uppgiften undrar jag.



Konsten att le och va gla´

SåDÄR ja!

11 000 kr fattigare och nu börjar en vardag med "jaa, det hade ja kunnat göra för mina 11 000" när man patar om allt man vill unnna sej eller saker man vill göra. Tur att jag är väldigt omaterialistisk och van vid att inte lägga så mycket pengar på saker mer än mat och några vändor in på Gina då och då. Får helt enkelt hålla mej från stan ett tag :P

Löpturen idag gick något bättre, men vi är fan inte på topp asså :) Fast samtidigt är det kul å veta att man ändå var i rätt bra form i höstas när vi sprang som mest. Bara å kämpa på ett tag till vi är uppe i milen igen.

"Vad solsken är för blommor, det är leenden för människor."



Kvällens visdomsord

Om jag fick leva om mitt liv,
skulle jag börja gå barfota tidigare på våren
och hålla på med det längre in på hösten.
Jag skulle dansa oftare.
Jag skulle åka mer karusell.
Jag skulle plocka flera tusenskönor.


Man kan inte påminna sig nog ofta att ta vara på dagarna.






Tisdag

Fat camp har börjat med löpning idag och Akka var inte i täten stora delar av rundan. Inte för att jag och Elin sprang på med lätta steg, men vi var allt rappare än Akka och det är alltid något ;)

Straxt blir det [hg] för lite dartkastande och en bit mat. Blev inte så jättemycket klokare på vår kursintroduktioon idag så exjobbstartandet lär ju inte bli med rivstart... Tur ja har Akka här som håller mej sysselsatt.


Låt mej va!

Fan jävla helvetesspindlar.

Är inte varje dag man kommer inspringande från tvättstugan med tårar strömmande ner för kinderna. Med puls i hundraåtti och gråten i halsen och nerverna i taket. Lugnar mej något och ska börja hänga in lite kläder i klädkammaren, öppnar dörren och skriker till när något svart virvlar iväg på golvet. Inser att det är svart ludd från mina mjukisbyxor men börjar gråta ändå.

HATAR spindlar. Hatar dom. Hatar att dom får mej att må piss och grina som en treåring. Dom STORA jävlarna, dom som är så in i helvette snabba och stora som en femkrona. Med tjock brunsvart kropp och långa feta ben och som inte ens när man hinner ifatt dom med en stor tung tidning går att få ihjäl.
HATAR dom.

Hur fan ska ja få in min tvätt...?


tebaks tere öschötska schlättera!

Hemma igen efter en härlig långhelg hos mamma och pappa. Det har varit lugnt och skönt, hunnit träffa en hel del folk. Påskaftonen spenderades hos morbror och moster i karlstad och Noi bjöd på sin underbara Thai-mat. Till min stora lycka fick jag med mej två påsar kantareller därifrån :D Ska lyxa till det nån dag å äta svamp...umumum :D

Akka fick åka tåg med mej hem idag - mamma och pappa skickar ner henne på fat camp lite då och då så nu blir det springa av! Men resten av kvällen ska spenderas i soffan under en filt. Eller ja ska bära ut mitt duntäcke till och med tror jag. Bara njuta av den underbara känslan av att komma hem till sitt eget. Akka och jag :)



Akka väntar tålmodigt i solen på nästa tåg i katrineholm
Hon lyckades med å charma både stora och små under resans gång...


Nu när ja inte har mammas lilla söta bok på värmländska få det bli nått annat istället. Dagens är hämtad ur boken Lycka!

" Jag önskar dej allt sådant
som griper tag i ditt hjärta
av skönhet, av glädje, av förundran.
Sådant som får dej att skratta
och gör dej helt begeistrad."



Godnatt du sol



Solen har varit trofast hela dan, nu är den på väg ner.


Godnatt du sol 
God natt du sol, när du går ner
finns inte några färger mer.


Nu lämnar solen land och stad 
Och alla träd får svarta blad.

Var hund blir svart och svart var katt.
Svart blir min hatt när det blir natt.

Var ko blir svart, var so blir svart
Var tupp blir svart när det blir natt. 

God natt du sol, kom snart igen
Och måla blått på himmelen.

Gör räven röd och gåsen vit.
God natt, kom snart tillbaka hit!



Lennart Hellsing


Jag själv ska inte sova nu utan ge mej ut på nya äventyr med tjejgänget i krillehôla. Vem vet om vi tillochmed förärar statt eller mastmagasinet med ett besök :)



Långfredag




Igår var det riktigt aprilväder men när solen tittade fram passade mamma och jag på att ta oss ut i skärgår´n. Där var halva kristinehamn men vi fick lite plats i solen och mumsade i oss kaffe och glass.



Sen mös jag och Akka i solen på balkongen. Snart är det sommar :)

 

Sen hämtade vi Mattis, Linde och lilla skruttan. Hon och Akka är bästa polare.




Nu är det påskafton och vi far till Karlstad och morbror och moster.

Puss i påsk!

"Ett gôtt liv behövver itte kôste sô möe"



 


En vacker dag



Hos farmor fick jag mitt födelsedagspaket som väntat på mej



Söta farmor och jag spelade kort, fikade i timmtal och pratade gamla minnen.

       

Starkt kaffe ska det va, och nystekta köttbullar kan jag äta i obegränsat antal :D


Nu blir det ett glas vin och lite skönlitterärt. Det händer ungefär två gånger om året. Boken alltså.




"En ska ta vare på di små stônnera i live - för di behövver en."







1 April...

...och vädret drar det fulaste skämtet och SNÖAR. Inte okej nån stans. Jag har tygskor och, jaa, tygskor att ta på mej så det lär inte bli några långa promenade med Akka idag. Vi åker till farmor istället och äter nystekta köttbullar. Sen blir det en tur till Karlstad å hämta upp pappa som äntligen opererat sitt bråck efter ja vet inte hur många år.

Tänkte förära er med några rader ur den underbara lilla boken "Möe rart å grônne på".
Dagens ordspråk är riktat till - mej själv, som den otåliga människa jag är :)

"Hemliheta mä å hôlle ut, dä ä å hette på nô´t men´s en vänter."


RSS 2.0