Reunion

Igår kväll bjöd Linda och jag in till lite gymnasie-reunion-fika med krillehôlagänget. Det blev hela skaran av våra boys som pluggar här, förutom Petter då som tatt sitt pick och pack och dragit till Norge :P
Riktigt trevligt blev det iaf.

Idag ska jag fixa till håret lite, lägger det i Kiccis händer så vi skyller allt på henne om det skiter sig :D
I eftermiddag bär det iväg till Uni för MatNats höstmöte där jag ska göra det otroligt viktiga appearancet att redovisa mitt styres verksamhetberättelse. Klart man måste va snygg i håret.


Ännu en dag av ångest...

skulle kunna skriva ännu ett långt bittert inlägg om min utbildning, men jag besparar er det. Tänk er tre timmar ren panikångest över slöseri med tid och att bli behandlad som en 4 åring som inte ens kan läsa själv så har ni mitt seminarie i en liten ask.

idag har jag fått min punkade cykel lagad
shoppat en sväng med Kicci
gått en promenad med akka
varit på GF-möte

hade önskat att jag hade lärt mig nått nytt och givande i skolan som jag pluggar 100% och betalar dyra pengar för, men hey. Vad begär jag egentligen...Kul att jag går dit varje gång och tror - verkligen TROR på att idag händer det, idag kommer vara en givande dag.






Födelsedagskalas

Idag ska jag på tårtkalas hos Lina :D
Nam Nam


Tack - en nykter bakfylla x|

Vaknade efter ett par timmar i natt å var supertörstig, vinglade ut till köket å hällde i mej massa vatten medan jag tänkte nått i stil med Shit, fan ja känner mej full..?
Vaknade sen till liv i morse vid halv tio, klev ur sängen medan världen snurrade. Jag hade lättare hjärtklappning, pulsande huvud och allmänt darrhänt och tappade saker hela förmiddagen.

Vaknade alltså helt jävla bakis efter en kväll på skytte-C. Har hänt förr men då har jag ialla falla fått äran å supa lite. Inte efter en kväll i nyktert tillstånd.

Dagen har innehållit en vända till skytte-c med Sara för att hämta våra grillar, några turer till kårallen och en storstädning på VTI. Sen däckade jag på soffan i en timme å nu är det dags att hoppa i hängslena igen å faktiskt få kröka lite.

tjoho :D



Kvällen då Skytte-C brann...

Är hemma från Plankan nu. Hade INTE räknat med att vara hemma straxt efter midnatt. Hade heller inte räknat med att halva skogen och en av skyttevallarna ute på skytte-c skulle brinna ner. Sån sjuuuk eldsvåda, å så jävla obehagligt. Men så blev det, kan bara tacka gudarna att det var "rätt" hus som brann och inte vårt.

Så. Sova, gå upp i morron å ta med mej Sara tillbaka till skytte-c och hämta grillarna, sen TK i morron kväll. Ser fram emot det, hoppas på en skoj kväll på Kårallen.

Nu ska ja sova och smälta bilderna på näthinnan av ett övertänt hus 50 m från oss. Och en halv skog.



LP - L som i ...?

Dagens två kommenatarer som får symbolisera lärarprogrammet och mina första 15 hp på filfak

Kommentar 1:

Vår lärare som antagligen inte visste vad han sa när han kommenterade att vi var nöjda med vårt PBL-fall:
 - men vad bra, då har vi iaf gjort nått vettigt på den här kursen.

Kommentar 2:
Min kursare som jobbar 90 % på sin resturang.
 - Seminarierna är ändå ganska avslappnande. Jag ser det lite mer som en hobby.


Well, jag är klar med min hemtenta nu iaf, så hela morrodagen kan ägnas åt vår fadderifest Plankan :D Ska bli himla skoj, hoppas folk e festsugna efter tenta-p.



Hundägare igen

Nu är det bestämt! Akka pakka päronboll kommer med Linda ner nästa helg så vi får lite hundsällskap igen :) Förhoppningsvis har hon hårat av sej det värsta sen sist, helt otroligt vad hundhår det var över allt (läs: min svarta matta var rödbrun).

Hemtentan går piss. Kommit en och en halv sida av tio. Fick sån sjuk huvudvärk i middags när ja satt i a-huset så ja höll på å inte ta mej hem. Nu, x antal timmar sömn senare kanske det börjar bli dags att slå på den lilla bärbara igen och knöla ner mej i soffan och skriva lite mer.






Nu blir ja förbannad...

För att motivera mej att sitta bara en liten stund åtminstonde med plugget kollade jag in TV-tablån för kvällen och fick en jälva chock.
3:an - singing bee celeb. Fruktansvärt program som ja inte ens skulle titta på om ja så fick betalt.
4:an - Körschlaget. hmm, no. not doing it for me.
5:an - Americas funniest home videos. TVÅ avsnitt. Inte särkillt roligt ens ett avsnitt.

Så försöka se på TV en vanlig hederlig lördag är alltså inte att tänka på, tydligen ska man va ute å supa en lördag...Tji fick ja för å försöka va duktig å hålla mej hemma i tenta-p.

Får kanske bli lite barnprogram på VHS eller nått för å rädda kvällen.



Höst

Varit ute på förmiddagspromenad, trots det gråmulna vädret och den kyliga vinden är det ganska fint ute. Löven virvlar omkring runt en i gult och rött när man knatar runt i rydspåret eller ute runt fotbollsplanerna i Ryd, fattas bara lite solglimtar.
Nu är det hög tid att ta mej iväg till Uni, ska verkligen verkligen försöka skriva nått vettigt idag.



Fanny och jag var på en underbar höstpromenad runt stångån för ganska exakt ett år sen, en helt perfekt dag!

Men va blire. Fick sms från Albert om jag kunde köpa med grädde på vägen. Var bombis på att det var GF-möte i morron, är visst nu om 30 min. Får bli en jävligt snabb tur till Uni å hämta datorn åtminstonde!

 

 


En präktigt regnrusk-fredag

Fredag, regnrusk och en lång dag med nått slags försök till plugg. Hemtentan som jag var supermotiverad till förra veckan känns numer som en stor svart vägg. Ska ge den ett nytt ärligt försök i morron, känns ändå inte som helg så jag kan lika väl få den överstökad.

Har uppdaterat min höstiga playlist med lite Damien Rice. Gör en väl kanske inte superpepp, men det gäller bara att hålla det under kontroll :P

Ikväll drar jag på mej mjukiskläder och cyklar bort till Elin för lite god mat och Idol. Försökte få med mej Kicci, men råkade nämna ordet Idol så det var dött lopp :)



Helt plötsligt var det torsdag!

Två hektiska dagar senare är det torsdagkväll och jag vet inte riktigt vart veckan tog vägen!
Har varit full rulle på Trilobiten med gympapass och sen fritids på eftermiddagarna. Å medan jag har stått med min stora tjocka dunjacka och huttrat och frusit har hälften av barna rännt runt ute i bara tröja.
Tappade räkningen redan första dagen på hur många gånger jag lät frågan med högst vuxenpoäng i världen trilla ur min mun "-men gud, är inte det där kallt? Jag fryser bara av att se dej, kan du inte ta på jackan för min skull åtminstonde".

Har avverkat kursuppgift 3 och 4 idag, så nu väntar bara hemtentan på att få bli till...Finns e ndag till det också, i morron blir det fart på den på allvar.

Nu ska ja fira dagens löprunda med smarriga egengjorda hamburgare :) Väntar bara på att Ch ska komma med baconen.


Mysig 4V-middag

Är proppmätt efter att ha haft middag med mitt älskade 4V. Kantarellcrèpes till förrätt, Saffransoppa med lax och räkor till huvudrätt och rabarber-vinbärspaj med vaniljgrädde till efterrätt.
Lyssnar på Melissa Horn på repeat, såna otroliga texter. Har en obehaglig favorit i "Jag kan inte skilja på"...

I morron ska jag jobba! På riktigt med riktigt lön, som lärarvikarie på Trilobiten i Ekhagen.







Tankens krökning tillbaka mot sig själv

...heter artikeln jag sitter och läser till mitt seminarie i morron. Det var den första texten jag började titta på i augusti efter nolle-p, satt med datorn i C-sam och började läsa artikeln med denna underbara titel. Kom inte så långt den gången, gav liksom upp efter att ha läst ordet reflektera ungefär 53 gånger på sju meningar. Nu såhär en halv termin in på utbildnignen har jag blivit lite smått immun mot just det ordet och har därför kunnat ta mej igenom den till slut.

Det är synd att lärarutbildningen totalt sönderanvänder ordet, det är annars ett ganska bra ord, en ganska viktig grej som nog många missar genom livet. Jag tycker om att reflektera, det är så man läser av människor och situationer och så man lär sig förstå andra.

Vad ensamt livet vore om man inte såg och förstod sej på andra människor...Jag skulle känna mej väldigt överflödig och.. -nästan lite outnyttjad..?


Glamour på [hg]

Ikväll ska vi fira Oscars 25-årsdag med sittning på [hg] - tema glamour. Slimmad klänning och mina nya svarta skor och snart med en fördrink i handen. Har preppat hallen för vår lilla för-för-fördrink, Elin, Fanny o Linda dyker straxt upp!



hoppas på en lång och trevlig kväll!




Är det okej att gilla tenta-p?

Precis slagit mej ner i ett grupprum i A-huset med Micke, tro det eller ej så tänkte jag sätta igång med min hemtenta. Blev så sugen på Tenta-p nu när det börjar dra igång, sitta från tidig morron till sen kväll dag ut och dag in, instängsd i ett litet grupprum :) Få gå ner till Pressbyrån och köpa kaffe och croissant, plugga litet till och ha lite lagom tenta-ångest.

Nu har jag ju ingen riktig tenta att plugga till, så jag får köra ett tenta-p-light med min hemtenta istället.
Men på plats i A-huset känns det ändå rätt skönt att ha nått att göra.








På besök hemma..

Är tillbaka på Uni idag, så konstigt att det är andra gången på två veckor. Ganska stor kontrast mot augusti månad när vi bodde i bergrumet i fyra veckor...
Sitter i baljan med en kopp kaffe och väntar på Mia, sen en sväng till stan i eftermiddag för att komplettera oscars 25-årspresent. Med andra ord en kopia av förra vecakns torsdag.

Imorron är det sista dagen på berzan för den här gången, trivs väääldigt bra. Men jag var iaf inte så liten när jag gick i gymnasiet som de är nu, det vet jag bestämt :D




öde i märkesbacken..





vår fiina logga :)



Smak av sommaren

Pannkakor med grädde och bär...Hallon, björnbär och jordgubbar.
Jordgubbarna plockade jag i somras ute i skeda en regning eftermiddag efter jobbet. Klafsade runt i mina klarröda gummistövlar och min alldeles för stora postenregnjacka medan åskan mullrade nånstans långt bort. Nu låg det röda guldet på en bädd av grädde på en gyllenbrun pannkaka och smakade sommar. 



Får ta tillvara på de små glimtar av sommaren man kan nu, hösten är verkligen här på riktigt.



We did it again!

tjoho vad vi är bra. Idag var vi en hel liten skara som gav oss ut i rydsspåret. Elin, Ellen Christian och jag :D
Å tror det eller ej så skuttade vi runt en mil denna måndag med, och förutom en liten ond fot sista 2 km så gick det galant!

På Berzan idag har vi haft Biologiprov, Naturkunskaplektion och Kemilabb.
Så: skolan 8-17, springa 18-20, tvätta och äta. Häärlig heldag, snart sova :)


Kanelbullens dag

Idag har jag

  • Fixat Oscars 25-årspresent
  • Matat min magsårsmage med en kanelbulle på Espressohouse
  • Köpt ett par aaaaaalldeles för höga skor (har lite ångest men dom är väldigt snygga)
  • Städat och möblerat om lite grann i sovrummet

Nu ska jag

  • Gå till hemköp och handla
  • Äta nått mer än en kanelbulle
  • Slappa framför TV:n med en kopp te
  • Ladda inför min andra vecka på Berzan (WooHooo :D )

En annan dag ska jag

  • Börja på min examinationsuppgift aka hemtenta


  







SötFanny :D



Studiedag?

Idag är det sudiedag på Berzan. Man skulle kunna tro att varje dag i skolan är studiedag, men tydligen behöver man vara lite ledig för det :) Hur som så tar jag det på största allvar och sitter nu på universitetet för att studera. Men eftersom jag inte har så värst mycket att studera på min utbildning finns det tid för annat istället, som att skicka massa viktiga mail, skriva min verksamhetsberättelsen för styret till sektionsmötet, dricka kaffe, fixa jobbbyten och dricka lite mer kaffe, samt titta på folk. Titta på folk som inte är 150 cm långa och som får gå på systemet. Och som antagligen inte sitter med fötterna på bänken på föreläsningarna.

Lunch med mia och en shoppingtur på stan står på studieschemat för resten av dagen, och bio ikväll.
Nu kom Mia :D


RSS 2.0