Utflykt x3

 

Micke, Rada och jag på lördagsutflykt till Tinnerö eklandskap.





Söndagspromenad med Micke
Vi tittade på änder, doppingar och storkar och klappade getter :)




Badutflykt på halvön Dyrö med mamma och Akka


Guilty pleasure



Äppelkaka och gräddvaniljsås tillagad under dans och sång :)

Å jag borde inte, eftersom det motverkar mitt försök att komma i ordentlig form, men det ääääär ju så gott med fika...





Akka och jag kasta kottar ute på stugan





Quiz of the day




Idag lekte jag golfare. Jag var grym. 
 








Ikväll testar vi vår allmänbildning, den är sådär. Kemiska beteckningar nailade vi två naturvetare ganska bra, Sveriges landskapsdjur gick desto sämre :P
Ifall någon undrar är östergötlands landskapsdjur knölsvan. Värmland har varg, den kunde vi :)











Barfota utan strumpor och skor...


 


...ska jag vandra med dej

ut till sommarn där vindarna bor

till ros och förgätmigej.








Jag plockar smultron vid vägens kant

och trär sen upp dem på strån

det killar så skönt under foten min

jag känner gruset med tån.








sol vind & vatten! å teater :)



Denna underbara onsdag ställde Linda och jag var sitt morgonalarm och begav oss iväg med båten Stöten ut i Kristinehamns skärgård. Målet fanns inte allt för långt i från fastlandet och snart anlände vi till Sandvikarna ute på Vålön. Vi hade naturligtvis laddat upp med galet mycket matsäck, så med massa gott att äta, en varsin spännande bok, en korsordstidning, sol, vind och böljande blå gick det ingen nöd på oss vill jag lova!




Stadens stolthet, Bojorten Christine af Bro - skutan som pryder Kristinehamns stadsvapen, är sedan ett antal år tillbaka tillverkad i full storlek och seglar om somrarna mellan de olika öarna runtom i kristinehamns skärgård och ända ut till Karlstad. Igår såg jag den ute i stugan på väg mot Saxen, idag gled den förbi ute vid Vålöa :)





Nuförtiden när kära mor och far bor i hus igen i en ny del av stan går det alldeles utmärkt att ta sig runt med cykel. Och om det är allmänt fint på sommaren är det sjukt fint i Kristinehamn mest precis överallt och jag cyklar gärna omvägar runt om i stan bara för att njuta av alla söta hus, trädgårdar, lummiga parker och vattendrag. Idag cyklade jag över ån förbi min kära gamla gymnasieskola Brogår´n.





Efter dagens härliga badutflykt svidade vi om och begav oss till hembygdsgår´n för att titta på sommarteatern.






Årets uppsättning var ett potpurri av älskade Astrid Lindgrens olika sagor. Lindas lille brorson Noel var med men jag tror nästan att det var vi vuxna som satt mest engagerade i alla sångtexter :) För att öka vuxenstämpeln på oss klagade vi med jämna mellanrum över hur stel man blir av att sitta ner på backen och jag avslutade för säkerhets skull med att få sendrag i tårna och tvingades kasta av mej skon och ställa mej upp ett par gånger.


I morron bär det av ner till Bollebygd för att rota i min morbror Bennys gamla grejer.
Kan bli spännande, och eventuellt lite ledsamt. Vi får väl se.



Where my heart belongs...



Vänern - ölmeviken -  kummelön - bråten








När jag var 15 år sålde mormor och morfar sommarstugan ute på kummelön till min stora förfäran. 10 år senare har jag varit ut dit några fåtal gånger, ibland bara för att vandra runt, ibland för att hälsa på Carro i stugan bredvid.

Idag åkte syrran och jag ut för att hälsa på familjen Svensson och det är med en känsla av något bitterljuvt jag parkerade bilen vid deras hus, bara ett stenkast från vår egna gamla älskade stuga. Det mest hjärtskärande var att upptäcka att stigen mellan våra två stugor - myrstigen, den stig vi fyra små blonda ungar sprungit mellan stugorna tusen och åter tusen gånger, inte längre ens gick att urskilja. Den har inte bara växt igen, den FINNS inte längre - inte ett spår av att den någonsin funnits.

Om det finns något i livet jag önskar ogjort, eller om det fanns något i framtiden jag gladeligen skulle lägga miljoner kronor på, så skulle ja önska stugan tillbaka.





Linkan - Fimpan - Värmland







Sommarens obligatoriska - plocka jordgubbar att safta och frysa in :)






På plats i Kristinehamn via en tripp till Finspång. Dagarna lunkar på i lagom takt, solen skiner för det mesta och staden är lummigt grön och vacker och sjön ligger klart blå och böljande.

Älska sommaren...


En fantastisk start på min första semester

Efter en makalös vecka med massa skoj är jag tillbaka hemma i soffan med en kopp kaffe och en av mina nya LP-skivor snurrande i grammofonen - Elaine Paige. En makalös vecka brukar även innehålla en massa mat och detta är i allra högsta grad inget undantag från den regeln. Gott och trevligt just då, men följden blir en välbehövlig vecka med LCHF-meny :)

Så vad har hänt den senaste tiden då tro. Ja, jag var tvungen att plugga in mobilen i datorn för att bläddra igenom lite bilder och minnas allt skoj.



Semestern startade med midsommarafton ute i stugan i vikingstad




 Det var kallt, men maten smakade bra såklart








Tillslut gav vi upp och flyttade in, lagom till kaffe och jordgubbar




Efter all grädde och jordgubbar gav vi oss ut igen för en kubbturnering



Vinnande laget?...




Midsommarfirandet fortsatte även på midsommardagen. Vi tog bilen och begav oss ut till kusten och Stegeborg. Där åt vi gott nere på hamnkrogen och sov sedan gott inkvarterade hos bekanta till Elin och Magda på Stegeborgs slott.





Efter en något kylig, men trevlig midsommarhelg packade Elin och jag om och begav oss via ett par dagar av relaxande i Linas stuga vid mälaren, via Sala för att passa på att spontanbesöka Maria, Magnus och lilla charmtrollet Oliver, vidare upp mot borlänge och Peace & Love. Där såg vi bland andra Veronica Maggio, Oscar Linnros  och The Ark.




Efter sista konserten på torsdagen körde vi bort från centrum och festligheterna för att parkera på en av de stora parkeringarna vid Kupolen. Vi sov gott i bagagen på bilen den natten, vaknade och insåg att....



...vi var instängda på parkeringen! x) Sjuuukt roligt och det blev ännu roligare när Elin utbrister " Linnea - kan inte du ta ett kort på mej och bandet!" På festival är kanske inte det första man tänker på då ett avsvpärrningsband. Hade varit spexigare om det varit typ ett rockband :P



Efter en varsin munk vi inhadlade kvällen innan och en kaffe på mc donalds satte vi oss återigen i bilen och körde söder ut mot Skinskatteberg och Färna herrgård. Där vankades stora mjuka sängar, gröna gräsmattor och prunktande rabatter - och inte minst ett underbart SPA och fantastik mat.







Anledningen till besöket i denna fina herrgårdsmiljö var att det till sist blivit dagen för Lina och Mattias att lova varandra evig kärlek inför släkt och vänner.







Micke, Elin och jag anlände redan på fredagförmiddag så vi hade god tid på oss att bara ta det lugnt och njuta av god mat, spa och trevligt umgänge innan det var dags för vigsel på lördageftermiddagen.








En fantastisk vecka, och bröllopshelgen blir helt klart ett kärt minne för resten av livet. Tack vackra Lina och Mattias! Jag älskar er!






RSS 2.0