Breathtaking...!

...var det enda ord som kom till mej idag när jag såg det första av alla otaliga fält av blått guld som skulle komma att uppenbara sej under postturen idag. Efter bara ett par minuters bilfärd ut mot vikingstad såg jag något i ögonvrån som fick mej att haja till ordentligt - en stoooor klarblå sjö! Men den skulle ju inte vara där tänkte jag och insåg efter en halv sekund att det var linet som hade slagit ut! Den himmelsblå färg som gav skarpa kontraster mot allt det gröna, mot några gula rapsfält och alla röda ladugårdar fick mej att tappa andan bokstavligt talat. Under den 3 1/2 timmar långa bilfärden slutade jag aldrig att förundras över hur häftigt och otroligt vackert det är... Det får en liksom att glömma all världens bekymmer.



På nära håll ser man att det är blommor, när man kommer en bit ifrån ser det verkligen ut som sjöar.


Solen har kämpat på idag och värmt in i det sista. Den tänkta volleybollen i eftermiddags byttes mot en öl på [hg] med Per, Hille, Viktor och Oscar innan det var dags att promenera bort till bussen mot stationen. Tågresan gick genom ett soligt landskap, regnet hade hunnit dra bort. När jag klev ner på perrongen i Kristinehamn kl 21.51 ikväll höll solen på att gå ner och mina shorts var i allra kallaste laget. Det luktade regn, älskar doften av regn...

Brorsan, som fått sitt körkort några timmar tidigare, kom och hämtade mej på stationen och körde oss säkert en runda ut till skärgår´n på min begäran. Där försvann solen ner mellan två öar och åt andra hållet syntes sviterna av regnet borta vid horistonten. Nu är det snart dags att krypa till kojs, Danne har flyttat ut på balkongen så ja får nog sova i hans rum :)




"När en säljer gummibann på metervare, då pröves ärliheta."




Ryd by night

Efter lite snurrande och letande hittade jag runt på turen i ryd idag. Imorron blir det till att återse kära slätten igen innan det är dags att hoppa på tåget mot Värmland. Mamma pratade om att ta nån av båtarna som går ut till några av öarna i skärgår´n för att sola och bada och bilden av solvarma, släta klippor, grön svajande vass och glittrande blå böljor har etsat sig fast på min näthinna sen dess.

Vänern...vatten...mmmmmm.

Det enda som verkligen saknas här i ryd om somrarna. Vatten. Det finns grönska, det finns volleyboll och det finns vänner. Men inget Vatten. Det finns till och med skapligt fina kvällsvyer av solnedgång när man kommer ut vid skogbrynet av rydsskogen om kvällarna.

 

 


Dagens McGyver!

Mamma har alltid varit nervös på mej när ja parkerar bilen så bagagen hamnar över en brunn, hon menar att nycklarna kan ramla ner i brunnen när man står och grejar i bagagen. Ja har alltid tänkt att "jaja, man får väl hålla i nycklarna för sjutton",  men ändå haft det lite i bakhuvudet. Idag åkte Elin och jag ut till Svartåfors och badade. Vi åkte hemmåt vid halv två för Elin skulle vidare till norpan. Jag hade jämt hunnit in i hallen när telefonen ringer och en uppjagad Elin hörs i andra änden,

"Linnea, vet du vad jag har GJORT!!? Jag har tappat ner mina nycklar i en BRUNN!!!!!"

Så tydligen händer det, mamma, och det skulle kosta 1800 att byta låskolv på lägenheten och göra nya nycklar. Lite dyrt tyckte Elin som åkte till Biltema och köpte snöre och magnet och lyckades faktiskt med att fiska upp dem ur brunnen! Sjukt driftigt tyckte jag, hade jag nog aldrig tagit mej i kragen och styrt upp.

I morron ska ja köra brevbäring på nått distrikt i Ryd jag aldrig gjort, så det kan bli en spänannde upplevelse att harva sej fram i Ryd. Wish me good luck :P


Underbart avslappnande midsommarfirande

Efter vad som mer känns som en kortare evighet än tre dagar är midsommarhelgen -10 till sin ända och jag är mer än nöjd med resultatet. Midsommarafton startade med en solig promenad bort över kolonilotterna för lite blomplockning och det var inga dåliga grejer vi kom hem med. Buketterna innehöll allt från prästkragar och blåklint till vallmo och liljor. Sedan har resten av helgen spenderats i Alorp en mil utanför Linköping i Elins stuga. Mat, kubb, öl, kvällspromenad och soliga frukoststunder i trämöblerna i trädgården vid ängskanten.

Lördagen gick i solens och lekes tecken och vi jobbade på solbränannan medan vi varvade kubb med tärningsspel och gymnastik på gräsmattan :) På kvällen åkte vi en sväng in till stan och köpte pizza som vi tog med ner till stångån där vi satt på en brygga nere vid vattnet i kvällssolen. I morse tog vi en morgonpromenad utmed en landsväg, solen gassade redan vid halv nio och vi passade på att slå oss ner på en liten träbänk längs vägen bara för att sitta och njuta morgonluften. Ni vet en sån där morgon när man känner i luften att om ett par timmar kommer det att vara olidligt varmt men hur luften ännu är ganska frisk fast solen värmer.

Dagen har spenderats som de två föregående - sol, kubb, Farkle och stå på händer. I kväll cyklade Elin och jag ut till Berg för att köpa lite glass och ta ett kvällsdopp, en underbar dag som de föregående. Landet gör susen helt enkelt. Har fått värsta sommarlovskänslorna av att borsta tänderna i det blågråa nattljuset ute i trädgården, ligga och lösa korsord på en filt, lyssna på sommar i P1 på radion och sova i våningssäng. För att inte tala om att äta fruktyoghurt och smörgåsar till frukost ute i solen med hundkäx som killar en på benen där man sitter på en gammal halvjullrig träbänk.

Livskvalité.

 

 


I keep dancing on my own

Glömde en av de kanske viktigaste komponenterna i mitt perfekta sommarjobb; musik på högsta volym på bilradion mitt ute i ingenstans på östgötaslätterna! :D Gladast blir jag, och högst sjunger jag när Robyn – Dancing On My Own eller Oskar Linnros – Från och med Du spelas på radion.

Robyns nya album Robyn – Body Talk pt. 1 är på listan på spotify just nu, hos är lika bra som alltid. Ligger halft utslagen på soffan efter att ha sprungit direkt till volleybollplanen efter jobbet idag. Spelade ruskigt dåligt idag vilket irriterade med en aning men det var skoj ändå :P Nu har ja sand precis överallt. i hårbotten, ögonbryn, knäveck och öron.

Imorron blir det till att plocka blommor med Sara o Hille innan vi åker ut till stugan. Tjuvstartade lite idag när ja såg ett litet mindre blått hav av blåklint på ett fält vid Slycke, blåklint och prästkragar är ett måste på midsommar!
Blommor eller inga blommor, får ja bara vara frisk iår är ja ganska nöjd :)

Den här är bra också btw... : Robyn – Cry When You Get Older

"-Love hurts when you do it right, you can cry when you get older!"

 

Trevlig midsommar!

 

 



Pure happiness

Asså, har ja bästa sommar jobbet eller har ja bästa sommarjobbet!? Inte nog med att jag får köra bil OCH vara på landet, ja får dricka kaffe och äta tårta också! :D Lagom lunchrast på en halvtimme mitt på turen, i en liten berså ute i ett soligt Dömestad.

Imorron blir det sista turen för den här veckan, på fredag vankas midsommarfirande ute i Elins stuga utanför Vikingstad. (Så ja är ju nästan ute på könd mark fast ja är ledig).

Till veckan har ja ledigt, står i valet och kvalet mellan att åka till Shlm/Kristinehamn eller stanna hemma och skriva x-jobb... time will tell.


Barndomsnostalgi

Är mör i kroppen efter tre timmar volleyboll igår, men fy fan va kul det är! Även om det är grym vy nere i hult om somrarna när vi spelat nere vid stranden så var det rätt skönt å spela i ryd där bollen inte blev blöt (= sandig = sand i ögonen när man slår) varje gång den försvann av planen :P

Sitter å tittar på sjunde avsnittet av Ebba och Didrik innan det är dags att hoppa i säng. Har inte sett den på hundra år men den är precis som ja kommer ihåg den. Hav, sand, pianoklinkande, smäktande kärlek och fula 80/90-tals-kläder och frisyrer. Underbara minnen :)

Har haft en ganska lånbg paus i tittandet dock för att faktiskt socialisera lite hemma hos Erik. Värden, Oskar, Sara, Sofia och jag har spelat sällskapsspel, ett spel som går ut på att bygga järnvägar genom europa. Det var asakul och smått beroendeframkallande. Tre omgångar och sju timmar senare sa vi tack och godnatt. I morron blir det jag och västerlösa, får se om ja har nån koll :P


En vecka i bilder

 

Solen lyste med sin frånvaro men vi trotsade vindarna och hittade ner till picassoudden i skärgården i kristinehamn. Där blåste det halv storm och Lina åt glass med vantar på. Jag åt glass utan vantar och mina fingrar blev vita och var bortdomnade i en timme. Tack pappa för min fantastiskas blodcirkulation :/

 



Picassoskulpturen i all sin prakt




Nere vid sjön vid Linas stuga bor alla vinbergssnäckor. Det går an att akta dom på dan när det är ljust, värre är det på natten när man halkar runt i varje steg man tar x)




Sista dagen på vår semestervecka kom solen fram en sväng på förmiddagen. Vi passade på att ta årets första dopp. Det var... inte varmt men kallt :)




Lycka är att hitta årets första smultron




...och att plocka en liten spontan bukett, bara för att det är roligt att plocka blommor.




Lina som tydligen inte var riktigt lika glöpen som ja tålde sej till och med till att göra ett smultronstrå. Jag stoppade alla smultron som kom i min väg raka vägen i munnen :)


Nu är ja hemma i lomma igen, började jobba idag och det känns bara skönt! En solig, härlig dag ute på Västerlösas svindlande vidder gör gott för själen. Och en eftermiddag med brödbak, trädgårdspiffande, garderobrensning och häng i solen på [hg] avslutar dan.

I morron blir det postenjobb följt av pubjobb i utepuben på [hg]. Så dags att sova sött...




Ute på altanen växer det så det knakar bland luktärter, persilja och gräslök. Och det nyinköpta ljuset sprider en söt vaniljdoft och varmt gult ljus i läshörnan.





The trip continues!

Efter en helg i kristinehamn med obscena mängder smörgåstårta har vi nu spenderat ett par dagar i och omkrig Linas stuga utanför Strängnäs.

Som vi så många gånger frågat oss hur man egentligen träffar nya människor efter att man slutat plugga: Man hittar dom längs vägkanten! :D
Efter gårdagens tur till Färna herrgård och en fikapaus hos Linas mormor och morfar stannade vi till för att hjälpa ett ungt par med deras kraschade bil. Det hela slutade med att de fick komma med oss till stugan där vi spelade spel halva natten och skjutsade in dem till stationen i förmiddags :) Hur trevligt som helst!  
Stackarna hade köpt en nyare bil för 3 månader och 2 dar sen bara för att slippa oroa sej för att deras gamla skulle krångla. Nu behöver de byta motorn för misnt 50 000 kr och garantin var 3 månader...

I moron bär det av hemmåt till linkan igen, posten väntar på torsdag. Ska njuta ordentligt sista två dagarna här nu, hade kunnat ha det sämre! :D


Roadtrip ftw!!

Efter en katastrofal förmiddag i didaktikern var det bara hem å packa väskorna och göra sej redo för sommarens roadtrip med Lina! Så i eftermiddags landade vi i värmland för att insupa lite vänerluft och fira brorsans student i morron :)

På söndag bär det av till strängnäs och Linas stuga för några rofyllda dagar vid sjön. Känner att en veckas semester är precis vad jag behöver innan jobb börjar och exjobb fortsätter.

Å tillbaka i kökssoffan på åttonde våningen hos mamma och pappa ligger den lilla boken med värmländska ordspräk och väntar på mej.



Ät môramåle som en kung, medda som en prins å aftavale som en fattilapp!


dagarna går och solbrännan har påbörjats

jahapp...då var det slut på ännu en termin på valla. Det enda annorlunda med detta är att folk börjar bli klara med sina utbildningar, inklusive mej sjäv. Rätt var det är vet man inte vem som är kvar och inte.

Å på fredag tar min lilla lillebror studenten :) Ska styra upp nån present i veckan, men vet inte riktigt vad ja ska hitta på.

I förmiddags var Elin och ja hemma hos Helena och hälsade på henne och lilla söta Max. Pytte pytte :D Inte nog med att ens vänner blir klara och flyttar, dom börjar skaffa barn också :)

Annars vänrat ja mest på att det ska hända nått spänannde som är värt att skriva ner, iof var lördagskvällen högst intressant och bjöd på både det ena och det andra spektaklet, det ena mer otippade än det andra :P

tenta-p goes on :)

14 timmars arbetstid igår och en inledning senare är ja tillbaka i A-huset igen. Hämtade en kaffe i baljan och läste på en lapp att det var sista dan dom har öppet idag :/ inte okej...

Å ute skiner solen som aldig förr, den årliga maj-juni-ångesten när det vackra vädret rinner en ur händerna är gammal vana vid det här laget. men på fredag tar jag minisommarlov. På fredag jobbar vi på sommar-x och på lördag blir det sommar-z med gratis sprit hela dan :D

Nu ska ja läsa 250 sidor avhandling om leaning study :)


RSS 2.0