Underbart avslappnande midsommarfirande

Efter vad som mer känns som en kortare evighet än tre dagar är midsommarhelgen -10 till sin ända och jag är mer än nöjd med resultatet. Midsommarafton startade med en solig promenad bort över kolonilotterna för lite blomplockning och det var inga dåliga grejer vi kom hem med. Buketterna innehöll allt från prästkragar och blåklint till vallmo och liljor. Sedan har resten av helgen spenderats i Alorp en mil utanför Linköping i Elins stuga. Mat, kubb, öl, kvällspromenad och soliga frukoststunder i trämöblerna i trädgården vid ängskanten.

Lördagen gick i solens och lekes tecken och vi jobbade på solbränannan medan vi varvade kubb med tärningsspel och gymnastik på gräsmattan :) På kvällen åkte vi en sväng in till stan och köpte pizza som vi tog med ner till stångån där vi satt på en brygga nere vid vattnet i kvällssolen. I morse tog vi en morgonpromenad utmed en landsväg, solen gassade redan vid halv nio och vi passade på att slå oss ner på en liten träbänk längs vägen bara för att sitta och njuta morgonluften. Ni vet en sån där morgon när man känner i luften att om ett par timmar kommer det att vara olidligt varmt men hur luften ännu är ganska frisk fast solen värmer.

Dagen har spenderats som de två föregående - sol, kubb, Farkle och stå på händer. I kväll cyklade Elin och jag ut till Berg för att köpa lite glass och ta ett kvällsdopp, en underbar dag som de föregående. Landet gör susen helt enkelt. Har fått värsta sommarlovskänslorna av att borsta tänderna i det blågråa nattljuset ute i trädgården, ligga och lösa korsord på en filt, lyssna på sommar i P1 på radion och sova i våningssäng. För att inte tala om att äta fruktyoghurt och smörgåsar till frukost ute i solen med hundkäx som killar en på benen där man sitter på en gammal halvjullrig träbänk.

Livskvalité.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0