Afrika, Marocko, Agadir

Ja herre gud...Tillbaka i kalla, snöiga Sverige efter en helt makalöst fantastisk vecka i soliga Marocko.
Vi bodde i kuststaden Agadir, på hotel Residence Shems som betyder sol. Vårt enda mål med resan var att sola, äta frukt och plugga och det har vi lyckats ganska bra med :) Vi har ätit lokal mat, druckit myntaté, färskpressad apelsinjuice, ätit massa croissanter och en och annan glass. 


   




Redan första dagen träffade vi underbara Abdel, en glad och sprallig marockan som tog oss under sina vingar. Förutom att lotsa oss runt på stadens enorma marknad Souk al had, där hans blotta närvaro skyddade oss från galna försäljare och hetsiga fejkguider, tog han oss en dag ut till Hippie Beach, ett par mil norr om Agadir.   



   





   





Efter en dags solande, och lite surfande för min del, fixade grabsen mat medan vi tog det lugnt under ett av eucalyptusträden.  






Efter ett par timmars traskande på Souken för andra gången satte vi oss ner och väntade på resten som provade skor. För att orka ett tag till tryckte vi i oss lite kanderade jordnötter. Förutom att Abdel var glad som en solstråle hade han även sin pappa och äldre bror boende i Lysekil, vilket gjorde att han lärt sig en hel del svenska.


   




På tisdagen klev vi upp i ottan för att åka minibuss de 30 milen till Marrakech. Där fick vi en skojig guide som visade oss runt bland moskéer, palats och stadens 30 000 stånd stora marknasplats. Vi luktade på kryddor, provade tofflor och skor, prutade på järnlyktor och skinnväskor.


   




Sista kvällen lagade Abdel och hans kompis den marockanska rätten Tagine på lamm åt oss. Gott, gott och det tog fort slut! :D




Morgonen för hemresefärden var lika vacker som de andra morgnarna, och snön hemma i sverige kändes mer avlägsen än de 10-12 timmar som låg emellan oss.




Väl på arland flygplatsparkering vad den allt mer påtaglig när bilen skulle skottas fram ur drivorna.

I morgonbitti är det 1a advent och efter att snart varit hemma ett dygn börjar vardagen sjunka in så smått igen. Veckan har varit helt och hållet underbar - och det mesta är helt och hållet söta Abdels förtjänst. Vi är så galet glada att vi träffade honom, utan honom hade resan sett helt annorlunda ut. Jag hoppas verkligen att vi åker tillbaka inom en inte allt för lång framtid, och jag kan helt klart rekommendera Marocko!



  ♥
  ............................................................................................





Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag är inte alls avundsjuk, Nea... :O :P

2010-11-27 @ 16:47:10
URL: http://jonasnorpan.wordpress.com
Postat av: Nea

Jag hade lätt kunnat vart där en månad eller två...!

2010-11-27 @ 18:14:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0