På resande fot

När det var dags att boka tågbiljetten hem till värmland blev resvägen lite annorlunda än den gamla vanliga över Katrineholm.

Så på en dag har jag vaknat upp hemma i Linköping, tagit pendeln till Mantorp och jobbat, tagit pendeln till mjölby och ätit glass, åkt tåg till Hallsberg där jag åkte några varv i rulltrapporna (i onödan förståss ;P). Efter en halvtimme i solen i Hallsberg bar det av den 15 minuter korta resan till - Laxå av alla ställen :) Laxå station är så liten att det inte ens fanns bänkar att sitta på så istället bar det iväg på en liten prommenad längs laxås gator.


 

Laxå station hade iaf en fin klocka




Det senaste tillskottet på skofronten - ett par fulsöta blommiga tygskor som nu har tagit mej hela vägen från linkan till krillehôla 

När det väl var dags för sista etappen på resan var jag den enda på hela stationen (som iof var med en skogsdunge än en station) som väntade på tåget. Tåget rullade in medan jag försökte få syn på någon dörr - vilket inte kan tyckas vara så svårt. När jag väl fått syn på en liten liten dörr inser jag att handtaget sitter så högt att jag nästintill måste stå på tå för att öppna, för att inte tala om när jag sedan måste HIVA mej upp efter som det inte finns trappsteg upp :)

Jag kommer in i välrdens minsta lilla utrymme med en dörr åt höger och en åt vänster. Jag vet inte vad det var som slog mej först när jag trycker in dörren till vänster, om det var den underbara lukten av gammalt bibliotek eller det faktum att hela kupen är klädd med träpanel som ser ut att vara från 1935.

Jag känner hur jag skiner upp och tänker att det här kommer bli den coolaste tågresan i mitt liv :D










Inte nog med att jag åker på världens coolaste tåg (jag och två andra passagerare på hela tåget tror jag), jag har även helt underbar utsikt när man kommer upp mot Degefors och Kristinehamn.  

Nu ska jag rätta prov, sen tar Akka och jag en promenad ner till farmor.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0